Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-01-2018, 10:00   #8
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak vikipedi Mekke'nin Fethi

*Mekke'nin Fethi, 11 Ocak 630 dur 2 Hicrî: 20*Ramazan*da *Müslümanların,*Kureyşliler'in elindeki*Mekke'yi fethi olayıdır İslamiyet'in İlk Savaşlarındandır 11 Ocak 630 da mekke fethedildi
*Müslümanlarla Mekkeli Kureyşliler arasında*Hudeybiye Antlaşması yapıldı Mekkeli Kureyşlilerin müttefiki olan*Beni Bekir*kabilesi Müslüman himayesindeki*Huzaa kabilesine saldırdı.ve katletti hz Muhammed*Mekkede kan bedeli ve Beni Bekir ittifakının sonlandırılmasını, aksi takdirde savaş sebebi sayılacağını bildirdi.
Mekkeliler Süfyan'ı Müslümanları barış için Medine'ye gönderdi. Barış görüşmelerinden netice alınamadı.mekkenin fetih hazırlıkları başladı
*Hz Muhammed,*Hicret'in 8. yılı Ramazan ayının 10. günü, 10 bin kişilik bir ordu ile 11 Ocak 630 da medineden ordusunu 4 kola ayırdı ve şu emri verdi:
Size karşı konulmadıkça, saldırılmadıkça, çarpışmayacak ve kimseyi öldürmeyeceksiniz.
*hz Muhammedîn hareket emriyle Fetih Suresi okunarak Mekke'ye girildi.3 kol herhangi bir direnişle karşılaşmadı Velid'in komutasındaki 4. kol,*Ebu Cehil*saldırısını püskürttü. Hz Muhammed, Mekkede af ilan etti kimseye dokunmadı*İsra Suresi'nin 81. ayetiyle putları devirdi. Müslümanlarla Kabe'yi tavaf etti.*Fetihten sonra hz Muhammed, Kâbe'de ilk hutbesinde şu sözlere de yer verdi Benim halimle sizin haliniz,*Yusuf'un kardeşleri gibidir Yusuf'un kardeşlerine dediği gibi ben de Size bugün başa kakma ve ayıplama yok. Allah, sizi bağışlasın. O, merhamet edenlerin en merhametlisidir.*(Yusuf Suresi)Gidiniz serbestsiniz."
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla