Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-03-2018, 09:13   #3
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak sorularlaislamiyet.com
Mekkenin fethi

*Efendimiz Hah bahçesinde bir kadın bulacaksınız. Mektubu getirin Üç Sahabî, tam bir teslimiyetle son sür'at yol Hah bahçesinde kadını bularak mektup nerede?"*dediler Kadın,*mektup yok dedi.Hz. Ali kılıcını sıyırdı Allah'a yemin ederim ki" "Resûlullah yalan konuşmaz. yazıyı çıkar yada biz çıkartırız."
Kadın, Mektubu Hz. Ali'ye uzattı.sahabîler, mektubu Resûlullaha getirdiler. mektup,*Bedir Ashabından Hatib tarafından müşriklere Efendimizin hazırlığını haber veriyordu
*Peygamber Efendimiz, Hz. Hatib'i çağırdı. mektubu tanıdın mı?"*diye sordu.Hatip inkâr etmedi,*ben yazdım"*dedi.Ve izah etti Yâ Resûlallah! hüküm vermekte acele etme! Ben, Kureyşli değilim. Mekke'de âilem ve mallarımı koruyacak kimsem yok.Ben, Kureyşliler âilemi korusunlar diye mektup yazdım. küfre sapmadım veya dinimden dönmedim Allah ve Resûlüne ve îmânıma yeminliyim Efendimiz,*"Doğru söyledin."*buyurdu. ashabına dönerek,*"O, doğruyu söyledi. hayırdan başka birşey söylemeyiniz."*dedi.
*Hz. Ömer,*yâ Resûlallah, şu münafığın boynunu vurayım."*dedi.Resûl şöyle buyurdu O Bedir Muharebesinde bulunmuştu Ne bilirsin, Allah, Bedir Harbine katılmış bulunanlara, savaş günü istediğinizi yapın ben sizi affettim Cennet size vacib oldu, siz de Cennete girmeye hak kazandınız.'*buyurmuştur."Hz. Ömer'in gözleri doldu,*"Allah ve Resûlü her şeyi bilir."*dedi.
*Cenâb-ı Hak, şu âyet-i kerimelerle mü'minleri ikaz etti Ey îmân edenler! düşmanları dost edinmeyin. Siz onlara muhabbet gösteriyorsunuz; onlar hakkı inkâr etmişlerdir, RabbinizAllah'a îmânınız için Peygamberi ve sizi yurdunuzdan çıkarmışlardır. Yola cihad ve rızâm için çıkmışsanız, nasıl düşmana muhabbet gösterip sır verirsiniz Ben gizlediğinizi de bilirim, açığa vurduğunuzu da. İçinizden kim bunu yaparsa dümdüz yolda şaşırır
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla