Konu: Asrı saadet
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-05-2018, 08:35   #66
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak sorularlaislamiyet.com
KİSRÂNIN İSLÂMA DÂVETİ

*Efendimiz gülümsedi iran kisrasının elçilerini İslâma dâvet etti.Efendimizin huzurunda onun manevî heybetinden tir tir titriyorlardı. Efendimiz vahiy ile gelen şu emri iletti Yüce Allah Kisrâya oğlunu musallat kıldı.oğlu onu öldürdü Efendimiz şöyle dedi Benim dinim ve hakimiyetim, Kisrânın mülk ve saltanatına ulaşacaktır.Yine deyiniz Müslüman olursan, idare ettiğin yerleri sana vereceğim.hükümdar yapacağım."*İran valisi Bazan`ın adamları Yemen`e döndü Peygamberimizden duyduklarını naklettiler. Vali Bazan, "Vallahi, hükümdar değildir. peygamberdir dedi adamları ise Biz, ondan daha heybetli, korkusuz ve muhafızsız bir hükümdar görmedik. Mütevazıydı halk arasında yürüyordu!" o Allah tarafından insanlara gönderilmiş bir peygamberdir.
*İran Kisrâsının oğlu Şivereyh vali Bazan`a Kisrâyı öldürdüm benim nâmıma halkın bîatını al muhammed hakkında emrim gelinceye kadar bekle kisra Perviz`in öldürülmesi, Efendimizin haber verdiği güne rastlıyordu.vali Bazan`ın gönül âlemi mucize karşısında aydınlandı.Muhammed (a.s.m.), muhakkak, Allah tarafından insanlara gönderilmiş bir peygamberdir" diyerek Müslüman oldu.*İran valisi bazanın müslüman olmasıyla Yemenli Ebnâlar Müslüman olduklarını Efendimize haber verdi. Efendimiz, onu San`a valisi tayin etti. Bu, Peygamberimizin tayin ettiği ilk vali idi ve İran valilerinden imâna gelen ilk zâttı.

*Babasını öldüren iran kisrası Şireveyh, ancak altı ay yaşayabilmiştir. Saltanat ihtirası ile kardeşlerini öldürmüştür halefi ve erkek evladı olmadığından, halk Şireveyh`in kızını saltanata getirmiştir. Efendimiz Mukadderatını bir kadına veren millet felah bulamaz` buyurmuşlardır Efendimize göre, devlet reisliği ancak bir erkek vatandaş tarafından temsil olunur.Millet otoritesine kadın seçilemez.
*kadının fıtratı ağır vazifelere münasip değildir. İslâm hukukunda kadın alış-veriş, şehâdet, şirket, vesayet, veraset, vekâlet, hibe ve her türlü çalışması meşrudur ancak devlet başkanlığına seçilmesi hak kabul edilmemiştir.

*Efendimizin Kisrâya gönderdiği mektub 1962 de Lübnan Dışişleri Bakanı Henri Pharaon`un, başvurmasıyla ortaya çıkmıştır. Vesikayı, 1. Dünya Harbinde Pharaon`un babası Şam`da 150 altına satın almış gizli tutmuştur.parşömene yazılmış rengi değişmiş ve dokuması eskimiştir Mahfazası camdan bir çerçeve ile muhafaza edilmiş ve parşömen yapışık kalmıştır.Parşömen eski ve yumuşaktır, rengi koyu kahverengidir. Sahife kenarları siyahlaşmıştır.*Mektubun boyu 28 cm, eni ise 21,5 cm`dir.ebâdı, ince uzundur.üst kısmı alt kısmından geniştir.15 satır vardır satır uzunlukları 21,5 cm dir dairevî bir mühür izi vardır çapı 3 cm`dir.Mektupta, su izleri vardır. Mürekkep kelimeleri silmiş, mürekkep izi hafiflemiştir Mektub yırtılmıştır mektubun yırtıkları ince iplikle dikilmiştir.yazı karakteri, Hendek Savaşında Sel` Dağındaki grafit kaya üzerindeki en eski yazı karakteridir
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla