Kaynak nurnet.org şehitlerin efendisi Hz. Hamza
*Peygamberimiz(sav), uhud sabahında Rüyada, meleklerin Hamza’yı yıkadıklarını gördüm” diye buyurdu. Uhud harbinde efendimiz(sav), Hazreti Hamza(ra)’yı en önde zırhsız süvariler liderlikte vazîfelendirdi.Uhutda orduya savaş düzeni verildi. Kureyş bayraktarları Talha, Hazreti Ali(ra) tarafından, ikinci bayraktarı Osman Hazreti Hamza(ra) tarafindan öldürüldü.*Uhutta kureyş Sancaktarlarının ölmesi Kureyşlileri saşkına çevirdi Velid’in gayretleri sonuç vermedi Müşrikler, kaçdılar. Hazreti Hamza(ra) Uhud günü “ben Allah’in Arslanıyım” diyerek kılıç sallıyordu müşrikleri öldürmüştü.*Uhutta Kureyşliler bozguna uğrayıp kaçtılar Peygamberimiz(sav) okçulara Bizi koruyunuz yerlerinizden ölümüze kosmayınız, ganimet toplamayınız,bizi koruyunuz” buyurmuştu ancak okçular yerlerinden ayrıldılar. Birbirlerine Allah, düşmanı bozguna uğrattı müşriklerin ordugahına giriniz ganimet toplayınız” dediler okçular, komutanları Cübeyr’i dinlemediler “ganimetten nasib alacağız” diyerek yerlerini terk ettiler.
*Abdullah Cübeyr’in kuvvetini kaybettiğini gören Velid müşrikleri topladı uhud okçularının üzerine yürüdü. Cübeyr, okçulara dağılmamalarını söyledi. Müslüman okçular, Kureyş müşriklerini ok yağmuruna tuttu kahramanca savaştılar. ok bitince mızrak savaşı başladı kılıç kınından çıkdı.Şehid düşenler vardı. cübeyr şehit düştü Kureyş’in müşrikleri insanlığa yakışmayan bir davranışla Cübeyr’in karnını deşerek mubarek naaşa zarar verdiler.*Okçuların şehit edilmesiyle müslümanlar gâfil avlandı arkadan ve önden kuşatıldı Utbe’nin kızı Hind Hamza(ra)’yı öldürmek için Vahşi’yle anlaştı Vahşi hz hamzadan açıkça dövüşmekten korkuyor, gizlice pusu kuruyordu.Vahşi, Uhud Savaşını şöyle açıklıyor Ali Çok uyanık, girişken, çevik, bir adamdı”, Hamza’yı gördüm, kasıp kavuruyor, kesip biçiyordu, kayanın arkasına gizlendim. Emmâr “var mı çarpışacak yiğit?‘ diye meydan okuyordu, Hamza “Allah ve Rasûlüne sen misin meydan okuyan?‘ diyerek ona göz açtırmadı, bacaklarından vurup yere serdi, hamzanın ayağı kayıp düştü mızrağımı fırlattım, böğründen vurdum.”*Hazreti Hamza(ra)’yı şehid eden Vahşiye mükafat olarak Hind üzerindeki takılarrını verir. Hazreti Hamza(ra)’nın yanına gelen Hind, onun burnunu ve kulaklarını keser, mubarek cesede işkence yapar, ciğerini parçalar.
|