Kaynak ehlisünnetbüyükleri.com
Çanakkale savaşları-çanakkale mahşeri
BİR ŞEHİDİMİZİN SON SÖZLERİ
*2 Haziran 1916’da Kolağası Yüzbaşı Mehmed Tevfik, Çanakkale Harbi’nde İngiliz mermisi* yaralanmış ve şehîd olmadan önce
Ovacık yakınlarındaki Ordugâhtan 18 Mayıs 1916
Sebebi hayâtım, feyz-i refikim.Sevgili babacığım, vâlideciğim Arıburnu’ndaki ilk girdiğim müthiş muhârebede pantolonumdan hâin İngiliz kurşunu geçti. Hamdolsun kurtuldum. gireceğim muhârebelerden kurtulacağıma ümidim olmadığından, şu satırları yazıyorum.
*Hamdü senalar olsun Cenâb-ı Hakk’a ki, beni asker yaptı. Siz de vatan ve millete hizmet için beni yetiştirdiniz. Sebeb-i feyz-i refikim* oldunuz. Cenâb-ı Hakk’a ve sizlere çok teşekkürler ederim.
Şimdi milletin verdiğini haketmek zamanıdır. Vatanıma vazifemi yerine getirmeye çalışıyorum. Şehîdlik rütbesine kavuşursam; cenâb-ı Hakk’ın en sevimli kulu olduğuma kanâat edeceğim. Asker olduğum için, bu her zaman yakındır.
*Sevgili babacığım ve vâlideciğim! Göz bebeğim zevcem Münevver oğlum Nezih’ciğimi Cenâb-ı Hakka ve size bırakıyorum. ne mümkün ise lütfen yapınız. Mümkün olandan fazla bir şeyi isteyemem. Refikama yazdığım mektubu lütfen veriniz teselli ediniz. takdir böyle imiş. baba ve vâlidedğim bilmiyerek kusurlarda bulunmuşumdur. affediniz Hakkınızı helâl ediniz! Ruhumu şâd ediniz. refikama yardımcı olunuz.*Sevgili hemşirem sizi çok severdim. Sizin için ne lazımsa yapmak* isterdim. Belki kusur etmişimdir. affet, mukadderât-ı ilâhiye böyle imiş. Hakkını helâl et, ruhumu şâd et Hepiniz, her gün beş vakit namaz kılınız namazı kaçırmamağa dikkat ediniz. Ruhuma Fatiha okuyarak beni sevindiriniz! Sizi* cenâb-ı Hakk’ın lütuf ve himayesine tevdi ediyorum.
Ey akraba ve ehibbâ, cümlenize elveda hakkınızı helâl ediniz. hakkım helâl olsun. Elveda, elveda Cümlenizi cenâb-ı Hakk’a* emânet ediyorum. Ebediyyen Allah’a ısmarladık. Sevgili babacığım ve vâlideciğim.Oğlunuz Mehmed Tevfik
19 Mayıs 1331 (1916)
|