Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-19-2018, 08:30   #17
Kullanıcı Adı
murataltug1985
KAYNAK EHLİ SÜNNET BÜYÜKLERİ
ŞEYH ŞAMİL KAFKAS KARTALI DAĞISTAN ASLANI

*Rus çarı nicola Şeyh Şâmil’in karşısına Genaral Vorontsof’u çıkardı.Kafkas Orduları Başkumandanlığına getirdi ordularım ve Hazînelerim Kafkasya için ardına kadar açıktır. sizden Şeyh Şâmil’i ölü veya diri ele geçirmenizi Dargodaki yuvasını çiğnemenizi istiyorum” dedi.
*General Vorontsof, Kafkasya’yı fethetmek için altmışbin kişiyle harekete geçti. Şeyh Şâmil’in askeri çok azdı ruslar tüm cephânelerini, İmâm Şâmil’in sahte ve boş siperlerine atarak bitirdi. muharebeye girmeden cephânesiz kaldı.asker ve yiyeceğini, Şeyh Şâmil’in baskınlarında kaybetti. Dargo’da, Îsâyurt’da mağlup oldular Şeyh Şâmil’in iki aylık maharetli ve kanlı baskınlarında rus askerler ve üç general öldürüldü*Şeyh Şâmil rusları dize getirdi. Dargo Avaristan Çeçenistan ve Kafkasya’yı çiğnemek Şeyh Şâmil’i yakalayıp Çar’ına zafer armağanı vermek için yola çıkan kibirli rus General Vorontsof, müthiş bir hezimete uğradı Koskoca Rus İmparatorluğu bir tek adamın bir avuç insanla nasıl mücâdele ettiğini ve her defasında nasıl saldırdığını havsalama sığdıramıyorum” demekten kendini alamamıştır.

*General Vorontsofun Çar Nikolanın moralini yıkmamak için prenslikle mükâfatlandırdı.
Ruslar, Şeyh Şâmil’i ele geçirememedi hınç ile, köylere baskınlar yaptılar, müdafaasız köylülere işkence ederek korkuttular köylüler çok tehlikeli bir karar aldılar. kanlarının son damlasına kadar Şeyh Şâmil’e yardım edecekler din ve vatan için, Ruslarla harpe yemîn ettikleri hâlde, ruslarla anlaşma yapma, kararı aldılar*Kafkaslar aldıkları kararı Şeyh Şamil’e bildirmeliydiler ancak cesaret edemiyorlardı korkunç kararı gönül rızâsı ile kimse bildirmedi. kura çekildi iki kişi, Şamil’e durumu bildirecekti Nihâyet İmâm’ın annesine gidildi.İmâm Şâmil, annesini ikiletmez Ona aşırı saygısı vardı
Şâmil; gazâya hazırlanıyor, Rus katliamlarını işkenceleri, ve zulümleri anlatıyor, harpten yüz çevirip Ruslara gönül vermenin günah olduğunu Dînini yaşamak ve vatan korumanın en büyük ibâdet olduğunu, bu uğurda şehîd olanların Cennetteki en yüksek derecelere sahip olacağını anlatıyordu.

*İmam şamil efendimiz ve Eshâbın rahat yüzü görmediklerini, İslâmı yaymak için dolaştıklarını, çok az bir kuvvetle düşman sürülerine galip geldiklerini anlatıyordu. Halk dinliyor, o Allahü teâlânın düşmanı Ruslara karşı nefret artıyordu. annesi, Şâmil’i çağırdı. Annesinin arzusu şamil için bir emirdi imamın heybetli anası oğluna; “Evlâdım! Uzak Çeçen köylerinde Rus işkenceleri ve öldürülen yiğitleri öğrendim. Kendilerini müdâfaa edemeyen köylüleri boş yere kırdırmasan Ruslarla antlaşsan olmaz mı?” deyiverdi. *kahraman İmâm, beyninden vurulmuştu Şeyh Şâmil, vatanın selâmeti için Ruslarla kanının son damlasına kadar mücâdeleye karar vermiş insanlar ve incitilmesi büyük günahlar olan ana gibi iki müthiş ateş arasında kaldı.İslâm düşmanı Ruslarla mücâdele etmişti. yara almadık yeri kalmamıştı cihat uğurunda; eşi, hemşiresi, oğlu, amcası ve binlerce müslüman Türk şehîd olmamış mıydı? düşmanla anlaşanlar için kânunlar konulmuş, şiddetli cezalar verileceği bildirilmişti.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla