Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-19-2018, 08:31   #9
Kullanıcı Adı
murataltug1985
KAYNAK EHLİ SÜNNET BÜYÜKLERİ
ŞEYH ŞAMİL KAFKAS KARTALI DAĞISTAN ASLANI

*Şeyh Şâmil’in annesinin rengi gül gibi soldu sanki kalbine bir hançer saplanmıştı oğluna yaptığı tekliften pişman oldu Dilim tutulsaydı oğluma teslimi teklif etmeseydim dedi Müslümanlar kâfirlere boyun eğmeyecektir Elbette oğlum bunu kabûl etmeyecektir. Yâ Rabbî! oğluma yardım eyle, beni affettiklerinin arasına al” dedi. kimsenin yüzüne bakamadan evine girdi. *İmâm Şâmil güç durumda allaha sığınıp namaza durur, yemeden içmeden o Allahü teâlâya duâ eder yalvarırdı. mescidde halvete çekilir gözyaşlarıyla namaza dururdu, Kur’ân-ı kerîm okuyup Allahü teâlânın sevgili kullarından, başta hocası Mevlânâ Hâlid-i Bağdadî ve diğer büyüklerden yardım dilerdi. Onların vesilesiylr cenâb-ı Hakka niyazlarda bulunurdu.*İmâm şamilin korktuğu müslümanların kalbindeki düşmanla mücâdele azminin kaybedimesi, îmânın sarsılması idi. Halkın Ruslarla anlaşması demek, esâreti kabûl edip, İslâmın emirlerini yapamamak, yasaklardan kaçınamamak, i’tikâdın bozulması demekti. Din ve vatan için, bir değil binlerce ana, oğul feda olmalıydı.

*Şeyh Şâmil, günlerce Allahü teâlâya yalvardı, nefisi ile savaştı Sabırla halkının huzûruna çıktı. “Muhterem anam cezasını çekecektir!...” emrini bildirdi. Yaralı ana, adâlet dîvânına geldi. Halk nefes almadan bekliyordu.çünkü Mahkûm olan Kafkasyanın en büyüğü Şeyh Şâmil’in anasıydı. üzüntüsü ile rengi solan anne yürekleri parçalayan bir sesle; “Oğlum Allahü teâlânın emrinden kıl ucu kadar ayrılırsan, sütümü helâl etmem cezayı kabûl ediyor, adâletten zerre şaşmamanı istiyorum” dedi. *Herkes İmâm’ın kararını bekliyordu. Ana Yâ Rabbî Oğlum, merhamet duygusuyla doğrudan ayrılmasın” diye duâ ediyordu. Şeyh Şâmil in emri Yüz sopaydı ana, acaba bu cezaya dayanabilecek miydi generallere diz çöktüren İmâm’ın, anasının yanına diz çöktü ellerini öptü Dargolular’a şöyle seslendi “Anamın başkalasına şefaat etmekden başka hatâsı yoktur. hatâsını ızdıraplarla ödemiştir. cezayı oğlu çekecektir” buyurdu*Şamilin kararıyla herkes dona kaldı. İmâm hiçbir kararından dönmemişti. Anasının yiyeceği sopaya varis olmuştu belden üst tarafını soyundu Emri yerine getirmekte tereddüt edenlere yazıklar olsun.Bütün gücünüzle vurmanızı emrediyorum” diyerek sırtını döndü.

*Vazifeliler ilk sopayı vurdu herkesin gözleri yuvalarından fırlamıştı bağırmamak için kendilerini güç zaptediyorlardı. Her sopa İmâm’ın mübârek vücûdunda derin izler meydana geliyordu, sopa yerlerinden kan fışkırıyordu. Şeyh Şâmil dimdik duruyor, inlemiyor sakınmıyordu. rûhu yükselip, vilâyet makamlarında üstün derecelere kavuşuyordu. *Herkes şeyh şamilin nâibleri ileri atılarak şamile atılacak sopanın kendilerine vurulmasını istediler , Şeyh Şâmilden korkup geri çekildiler şeyhe yüz sopa vuruldu. Şâmil vücûdundaki kanlara bakarak, Allahü teâlânın sabır ve şükür secdesine kapandı. ellerini açtı ve Rus zulmünden müslümanların kurtulması için Hakka duâ etti. Halk ibretle ve gözyaşlarıyla izliyor, Allahü teâlânın adâletli mübârek bir zâtı İmâm yaptığına şükrediyorlardı. halk şahlanmış, Rus tehlikesini anlamıştı. Ruslarla mücâdelenin din ve vatan borcu olduğuna inanmışlardı.*Şeyh Şâmil, anasının cezalanmasına sebep olanları iki elçi geldi. Halk, onları linç etmek istiyor, edebe aykırı hareketten çekiniyorlardı. İmâm Köylerinize dönün Sizi gönderenlere anlatın Dînimizi yıkmak isteyen İslâm düşmanlarına verilecek cevâb budur” buyurdu.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla