Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-14-2018, 08:38   #12
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak islam ansiklopedisi android programı
KAİNATIN EFENDİSİ HAZRET-İ*MUHAMMED
(Sallallahü aleyhi ve sellem) yazan Mehmet ORUÇ

“*Her Peygamber, kendi zamanında, ve mekânında, üstündür.aleyhisselâm ise, her zamanda, her memlekette, dünya yaratıldığı günden, kıyamet kopuncaya tüm varlıkların, en üstünüdür. Hiç kimse, Onun üstünde değildir.
*Dilediğini yapan, her istediğini yaratan, hz Muhammedî üstün yaratmıştır. Onu medh edecek güç Onu tenkîd edecek iktidâr yoktur. O’na tâbi olunursa saadet-i ebediyye, sonsuz kurtuluş umulur. Yoksa O’na tâbi olmayan, herşey, hiçtir. Ona uyulmadıkça, hayır ve iyilik, dünyada kalır, âhırette ele birşey geçmez.

HAZRET-İ* MUHAMMED (S.A.S)
Mübarek*Ruhu Nurun Yaratılması*

*Peygamberimiz aleyhisselam, Allahü teâlânın habibi, sevgilisidir tüm insanların, mahlukatın en üstünü, en güzeli, en şereflisidir. insan ve cinne son ve en üstün peygamberdir. Alemlere rahmettir her şey onun hürmetine yaratılmıştır.*Allahü teâlâ, tüm peygamberlere ismen hitab etmiş sadece efendimize "Habibim demiş Seni alemlere rahmet gönderdik"sen olmasaydın, mahlukatı yaratmazdım" buyurmuştur*Peygamberimiz dünya yaratıldığı günden, kıyamet kopuncaya kadar, her zamanda, her memlekette, tüm varlıkların en üstünü, en faziletlisidir. kimse, O'nun üstünde değildir. Cenabı Hak, O'nu öyle yaratmıştır.
*Allahü teâlâ sevgilisi peygamberimiz aleyhisselamın mübarek nurunu yarattı.
Eshabı kiramdan Abdullah, Ya Resulallah! Allahü teâlânın her şeyden evvel yarattığı nedir?" diye sorunca; "Her şeyden evvel benim nurumu kendi nurundan yarattı. O zaman; levh, kalem, Cennet, Cehennem, melek, sema , arz güneş, ay, insan ve cinler yoktu" buyurdu

*Peygamberimizin nuru, Adem aleyhisselamın kalbi ve cesedi yaratılınca, onun iki kaşına kondu. Adem aleyhisselama ruh verilince, alnında, zühre yıldızı gibi parlayan bir nurun olduğunu fark etti.*Adem aleyhisselam yaratıldığında, cenabı Hakk Ebu Muhammed yani Muhammed'in babası diyerek hitab etti Ey Rabbim Bana niçin Ebu Muhammed künyesini verdin?" diye sual edince, Allahü teâlâ; "Ey Adem! Başını kaldır!" diyince Adem aleyhisselam, Arşı alada sevgili Peygamberimizin "sallallahü aleyhi ve sellem" nurdan yazılmış Ahmed ismini gördü.
*Hz adem "Ey Rabbim! Bu kimdir?" diye sual etti. Allahü teâlâ "Bu, senin zürriyetinden bir peygamberdir. O'nun ismi göklerde Ahmed, yerde Muhammed'dir. O olmasaydı, seni yaratmazdım. Yerleri ve gökleri de halk etmezdim" buyurdu.**Âdem aleyhisselamın alnına nakşedilen nur parlamaya başladı. Âdem aleyhisselamdan itibaren temiz babalardan ve temiz analardan efendimize kadar geldi nur...ayet-i kerimede şöyle bildirmiştir:"Senin nurun, secde edenlerden dolaştırılıp, sana ınkılab etmiştir (Şuara suresi)
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla