Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-15-2018, 08:57   #23
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak islam ansiklopedisi android programı
KAİNATIN EFENDİSİ HAZRET-İ*MUHAMMED
(Sallallahü aleyhi ve sellem) yazan Mehmet ORUÇ

Efendimizin süt annesi hz halime

*Sene 571. Nisan ayının yirminci günü. Pazartesi sabaha karşı. Amine validemiz, nurunu kucağına aldı, hazret-i Abdullah'ın vefat acısını unuttu Dokuz gün emzirdikten sonra da, Ebu Leheb'in cariyesi Süveybe Hatun süt annelik yaptı Süveybe hazret-i Hamza ve Ebu Seleme'yi de emzirmişti.*Mekkede çocuklar süt anneye verilirdi. Mekke'nin havası sıcakdı. Her sene Mekke'ye gelen hanımlar emzirmek için birer çocuk alıp giderdi. Çocukları büyütünce, ücret ve hediyeler alırlardı.efendimizin doğduğu sene Beni Sa'd kabilesinden hanım, süt annelik niyeti ile Mekkeden birer çocuk almıştı.halime hatun ise efendimizi almıştı
*Beni Sa'd kabilesi, Mekkede şerefte, cömertlikte, mertlik ve tevazuda ve meşhurdu.Bu kabileden efendimizin süt annesi Halime Hatun şöyle anlatır:
Çok fakirdik, sıkıntıdan. ağzıma bir şey koymazdım. Sütüm azdı. Allahü teâlâya şükrederdim. Rüyamda beni sütten ak bir suya daldırıp iç" dediler. Kanıncaya kadar içtim.baldan tatlı idi. *Sütün çok olsun ey Halime! Ben senin sıkıntılıyken ettiğin hamd ve şükrünüm. Ey Halime! Mekke'ye git. Orada bir "Nur" arkadaş olur, bereketlerle dolarsın. rüyanı kimseye söyleme!' dediler hz haljme. Uyanınca göğüsleri süt ile doldu sıkıntı ve açlık onu terketmişti*Kıtlıktan dolayı, ücretle çocuk emzirmek üzere, süt anneleri Mekke'ye. Gelmişti İffeti, temizliği, hayası ve güzel ahlaklı Halime Hatun, ise geç kalmışdı.bu gecikme onların nura kavuşmasına sebeb olmuştu.

*Kocası ile Mekke'de dolaşan halime hatun hürmetli bir zatla karşılaştılar. Bu, Mekke reisi Abdülmuttalib idi. torununu almalarını, büyük bir saadete kavuşacaklarını söyledi.Halime Hatun hazret-i Amine'nin evine götürüldü. Nur çocuk uyuyordu...*Nura, ısınan hz halime Elini göğsüne koyunca, uyandı nur tebessüm etti... Abdülmuttalib, "Sana müjdeler olsun hanımlar içinde senin gibi nimete kavuşan olmadı" dedi.*
*Halime Hatun,efendimizi, aldıktan sonra şöyle anlatır Amine Hatun sordu- Ey Halime, oğluna süt verecek kadın, Züeyb soyundandır" diye bir ses işittim" sen hangi kabiledensin-Beni Sa'd kabilesindenim ve babam Ebu Züeyb'dir dedi
Mekke'ye gelmeden rüyamda müjdeler olsun ey Halime gözler kamaştıran ve alemleri aydınlatan nuru emzirmek sana nasib olacak" diye sesler geldi Nur'u alıp hazret-i Amineden ayrıldım.
*Kocam- Ey Halime bugüne kadar böyle güzel görmedim. Bilmiş ol ki, sen mübarek ve kadri yüksek bir çocuk almışsın, dedi. Vallahi, öyle dilerdim, istediğim oldu, dedim.*Halime Hatun, kocası ile Efendimizi alıp, Mekke'den yola çıktı berekete kavuştu Çelimsiz merkebler küheylan kesildi Beni Sa'd yurdu bolluğa ve berekete kavuştu Sütsüz hayvanların memeleri dolup taştı Kuraklıktan yağmur duasına çıkanlar aleyhisselam hürmetine yağmura ve berekete kavuştu
*efendimiz, süt annesi Halime Hatun'un sağ memesini emer, solu süt kardeşine bırakırdı. İki aylıkken emekledi. Üç aylıkken ayakta durur, dört aylıkken dokuz ayda konuştu efendimizin ilk sözü, "La ilahe illallahü vallahü ekber. Velhamdülillahi rabbil alemin" oldu.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla