Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-15-2018, 08:57   #4
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak islam ansiklopedisi android programı
KAİNATIN EFENDİSİ HAZRET-İ*MUHAMMED
(Sallallahü aleyhi ve sellem) yazan Mehmet ORUÇ

Efendimizin süt annesi hz halime ve şakkı şadr

*Efendimiz Allahü teâlânın ismini anmadan hareket etmedi Sol eli ile yemezdi çocukların oyunlarından uzak durur Biz, bunun için yaratılmadık" buyururdu. Her gün etrafı nur kaplardı. Ay ile konuşurdu *Halime Hatun şöyle anlatır: efendimiz İki yaşında iken sütten kestim. O'nun bereketine kavuştuk O'ndan ayrılmak, mübarek yüzünü görmemek çok güçtü
*Amine Hatun oğlumun büyük şanı vardır,
- Vallahi, bundan daha mübarek görmedim, dedi
Halime Hatun'a, şöyle dedi efendimizin sayesinde kabilemiz evimiz bereketle doldu, malımız, mülkümüz şanımız arttı. Sayısız nimete kavuştuk.*
*Süt anne Halime Hatuna Server-i alem sordu:
kardeşlerim nerede - Koyun gütmekte diyince
süt kardeşi Şeyma onu kıra götürdü süt anne hz halime sordu Gözümün nuru oğlum Muhammed nerededir? Ciğerimin köşesi sıcağa nasıl dayanıyor dedi şeyma cevap verdi Ey anneciğim! O'na zarar gelmez. mübarek başında bulut, O'nunla ve güneşten korumaktadır.

*bir öğle vakti efendimizin süt kardeşi Abdullah koşarak gelip;Anneciğim! Acele koş!.. karındaşımla koyun güderken. gökten yeşiller giymiş kimseler geldi. Kardeşimi alıp dağ başına götürdüler. bıçak ile karnını yardılar.dedi.*kan başıma sıçradı. Mübarek yüzünü öpüp;Ey gözümün nuru! Alemlere rahmet oğlum! başına diye sordum. şöyle anlattı Evden çıkınca yeşil elbiseliler gördüm. elinde gümüş ibrik, yeşil zümrütten leğen vardı. Leğen, kardan beyaz bir şey vardı Beni dağ başına götürdüler. göğsümü yardılar. Hiç acı ve elem duymadım. *Elini sokup içimde ne varsa çıkardılar. Biri diğerine;Kalk, hizmetimi yerine getireyim, dedi yüreğimi çıkardı. İki parça etti içinden siyah bir şey çıkarıp attılar Senin vücudunda şeytanın nasibini attık. Ey Allahın sevgilisi! Seni vesveseden şeytanın hilesinden emin ettik" dediler. *Efendimizin yüreğini latif ile doldurdular. Nurdan mühürlediler. mührün soğukluğu, mevcuttu melekler elleriyle yarasını iyileştirdi. elini ve yüzünü öptüler Kur'an-ı kerim İnşirah ayet-i kerimesinde bildirilen hadiseye Şakk-ı sadr göğsünün yarılması hadisesi, denir.*Halime Hatun, dört yaşında efendimizi Mekke'ye götürüp annesine verdi. Dedesi Abdülmuttalib, Halime Hatun'a çok büyük hediyeler verip ihsanda bulundu.*
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla