Kaynak islam ansiklopedisi android programı
KAİNATIN EFENDİSİ HAZRET-İ*MUHAMMED
(Sallallahü aleyhi ve sellem) yazan Mehmet ORUÇ
Efendimizin annesinin vefatı
*Sevgili Peygamberimiz üç yaşında Tekbir getiriyor Allah'a hamd ediyordu. ciddiyeti ve, ağır başlılığıyla tüm çocuklardan ayrılıyordu
*Akranları oyun oynarken, efendimiz katılmaz seyrederdi.Altı yaşında annesi babası Abdullah'ın mezarını ziyaret etmeye Medine'ye gittiler.
efendimiz Medine'de Neccaroğullarının havuzunda yüzmeyi öğrendi. Yahudi alimi nübüvvet alametini görünce, "acaba O Peygamber çocuğun endişesine düştüler*Yahudiler efendimizin yanına sokularak sordular- adın ne?- Ahmed...diyince yahudiler haykırdılar ümmetin peygamberi burada sözlerini duyan Ümmü Eymen, durumu Amine validemize haber verdiler, mübarek anne oğluna zarar gelmesinden korkarak Mekke'ye yola çıktılar
*Ebvada efendimizin annesi hz Amine validemiz hastalandı. kendinden geçdi. Şefkat ve merhamet dolu gözlerin kainatın özünden mukaddes oğlundan nurun merkezinden onun güzel yüzünden ayırılmıyordu...*Mukaddes evladını öksüz bırakmak üzere olan Amine Hatun'un oğluna şu sözleri söyledi:Allahü teâlâ seni, mübarek eylesin. Rüyama göre, sen celal ve ikram sahibi Allahü teâlâ tarafından, Âdemoğullarına helal ve haramı bildirmeye gönderilen peygambersin.
*Efendimizin annesi mübarek oğluna son nefeste Cenab-ı Hak seni, putlardan ve putperestlikten koruyacaktır" diyerek şu beytleri söyledi:
Eskir yeni olan, ölür yaşayan
Tükenir çok olan, var mı genç kalan.
Ben de öleceğim, tek farkım
Seni doğurdum, şerefim budur.
Geride bıraktım hayırlı evlad,
Gözümü kapadım, içim rahat.
namım kalır dillerde,
Senin sevgin yaşar gönüllerde.
Şiir bitince nur anne, ruhunu teslim etti.
*Amine validemiz vefat ettiğinde yirmi yaşında idi. Efendimiz anneden öksüz kaldı Ümmü Eymen, Alemlerin efendisini alıp, Mekkede dedesi Abdülmuttalibe bıraktı.*O'nun şanı yücedir!*
|