Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-16-2018, 08:04   #2
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak islam ansiklopedisi android programı
HAZRET-İ* MUHAMMED (S.A.S) Gençliği ve Evliliği

Şam kervanı

*Kervan hazırlandı, Mekkeliler toplandılar. Sevgili Peygamberimizin halası, Allahü teâlânın Resulüne bu görevi uygun görmedi ağlayıp feryad etti. "Ey Abdülmuttalib!! Ey Abdullah! Kabirlerinizden kalkıp, başınızı evirip de şu mübareğin halini görün!" O, bu ümmetin Peygamberi!* *Efendimiz vedalaşırken gözünden yaşlar aktı: "Beni sakın unutmayın, beni yad eyleyin!" diyerek vedalaştı.**Şam kervanında rahmet Peygamberinin üzerinde, bulutun ve kuş şeklinde iki melek hareket ediyordu Yolda yürüyemeyen develer birden sür'atlendi ve şam kervanındakiler efendimizin hallerini görünce, şanının yüce olacağını anladılar.*Busrada konaklayan efendimizin kervanı manastırda konakladı. son peygamberi müjdeleyen Bahira ölmüş, yerine Nastura geçmişti.Kureyş kervanını seyreden rahip Nastura, kuru ağacın yeşerdiğini görünce, Şimdiye kadar bu ağaca peygamberden başkası oturmamıştır" dedi.Bu, İncil'deki son peygamberdir. Keşke peygamberliğinde yaşasaydım" dedi...*Efendimiz, Busrada hz Hadice nin mallarını satarken bir Yahudi; "Lat ve uzza" ya yemin et sana inanayım" deyince, efendimiz Ben putlar adına asla yemin etmem! Onlara yüzümü çeviririm" buyurdu.

*Yahudiler efendimizin alametlerini görünce Söz, senin sözündür. Vallahi bu peygamber olacak kimsedir" dedi Alimlerimiz kitaplarda vasfını bulmuşlardır" diyerek efendimize hayran kaldılar *Rahip Meysere, efendimizi zihnine nakşediyor ve O'na hayranlığı artıyordu. Meysere'nin kalbinde, Alemlerin efendisine büyük bir muhabbet olmuştu. O'na zevkle ve hürmetle hizmet ediyor, en küçük işaretini büyük bir aşkla yerine getiriyordu.*mallar satılmış, efendimizin bereketi katmıştı Kervanlar dönüşe geçti. Merr-uz-zahranda Meysere, Peygamberimize, Mekke'ye müjde götürmesini teklif etti. Efendimiz Mekkede Hadice validemizi Verdiği müjde ile sevindirdi.
*Rahip Meysere, Hadice validemize, efendimizin fevkaladeliklerini anlattı. validemiz, olup bitenleri Varaka'ya anlattı. O; "Ey Hadice, anlattıklarından, O'nun, ümmetin peygamberi olacağı anlaşılıyor" dedi.*efendimiz 12 yaşında iken amcası Ebu Talib ile ticaret için Busra'ya kadar, 17 yaşında iken amcası Zübeyr ile Yemen'e, 20 yaşında Şam'a ve 25 yaşında da hazret-i Hadice'nin mallarını satmak üzere Şam'a tam dört seyahate çıktı. başka hiç bir yere seyahat yapmadı.*
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla