Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-16-2018, 08:05   #31
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak islam ansiklopedisi android programı
HAZRET-İ* MUHAMMED (S.A.S)Peygamberliği

*Güneş artık doğmak üzere Peygamberimizin yaşları kırka ilerlemekte...Nübüvvetin tebliği yaklaşmakta... Alametler ortaya çıkmakta...
alametler keskinleşmişti güneşin, aydınlığı ufuklara binmişti...*Kainatın efendisi, otuz yedi yaşında gaibden;"Ya Muhammed!" diye çağıran sesler duydu. Otuz sekiz yaşında nurlar görd hallerini, sadece Hadice validemize anlatırdı. *aleyhisselamın peygamberliği yaklaştığında meşhur ediblerden Saide, Ukaz panayırında, O'nu müjdelemişti. şöyle diyordu:"Ey insanlar! Geliniz! ibret alınız Yaşayan ölür, ölen fena bulur, Yağmur yağar, ot biter. Çocuklar doğar; ana ve babalarının yerini alır. Sonra onlar da gider, *Vukuatın durağı yoktur. Birbirini takip eder. Haber var gökyüzünde, işaret var yeryüzünde. Yıldızlar yürür, denizler durur.Gelen durmaz, giden gelmez. gittikleri yerden hoşnud kaldıkları için mi dönmüyorlar yoksa orada uykuya mı dalıyorlar.*Yemin ediyorum!.. Allah indinde öyle bir din var ki, şimdiki dininizden daha aziz daha sevgili....Yemin ediyorum! Allah, bir Peygamber daha gönderecektir. zuhur edecek... gölgesi üstümüze düşmeye başladı.*O Peygambere iman eden bahtlılara ne saadet. O'nu inkar edecek bahtsızlara yazıklar olsun. Yazıklar olsun ömürleri gaflet ile geçen ümmetlere.
*Ey insanlar Hani aba ve ecdat? Hani süslü kaşhaneler? Hani taş saraylar sahibi Ad ve Semud? Hani tanrılık iddia eden Firavun; ya Nemrud nerede? Onlar sizden zengin ve kalabalıktı.
Toprak onları değirmeninde öğüterek toz etti. Kemikleri kalmadı. Evleri ıssız ve kimsesiz.yurdlarını köpekler şenlendiriyor. Onlar gibi gafil olmayın ve onların izinde gitmeyin.
*Her şey ölümlüdür. Baki yalnız Cenab-ı Hak'dır. doğmamış ve doğurmamıştır. *Unutmayın ölüm ırmağına girecek kıyı çok; kurtulacak yer yoktur... ister yaşlı, ister küçük, vadesi dolan gidiyor; akıbetinizi.. İyi düşünün, nereden gelip nereye gidiyoruz; niçin varız ne olacağız?.."
*İslâmiyet bütün insanlığa tebliğ edilmişti Allahın Resulü Eshabına:- Saide'nin Ukaz panayırında yaptığı, hutbe hatırımdan çıkmaz- Ümit ederim Cenab-ı Hak, O'nu kıyamette tek başına bir ümmet olarak diriltecek ve bana yollayacaktır.*

Allahın adı ile oku*

*efendimiz kırk yaşında... Ramazanın onyedinci Pazartesi günü, Hira Dağı'nda Tefekküre dalmıştı Gece yarısı bir ses işitti.her tarafı bir nur kapladı gördü. Cebrail aleyhisselam "Oku!" dedi. Efendimiz, Ben okumuş değilim" cevabını verdi.
*melek, takati kesilinceye kadar Oku!" dedi. Ben okumuş değilim" cevabını verdi. üçüncü defa
"Ya Muhammed! Yaratıcı Allahü teâlânın adı ile oku! O, insanı pıhtılaşmış kandan yarattı! Oku, Allahü teâlâ kerem sahibidir. O, öğretir" mealindeki Alak suresinin ilk beş ayet-i kerimesi getirildi.
*aleyhisselam melekle beraber okudu. İlk vahy geldi ve bütün cihan aydınlandı İslâm güneşi doğdu.*efendimiz, büyük bir ürpertiyle Hira mağarasından çıkınca Cebrail aleyhisselam;- Ya Muhammed! Sen, Allahın resulüsün, ben de Cebrail'im, dedi ökçesini yere vurunca yerden su çıktı melek abdest aldı. efendimiz dikkatle seyrediyordu.*Cebrail as abdestini bitirdi, efendimize, abdest almasını söyledi Cebrail aleyhisselam imam olup, iki rekat namaz kıldılar.
*Cebrail aleyhisselam Ya Muhammed! Rabbinin sselamı var "Sen, cin ve insanlara resulümsün. onları tevhide davet eyle!" Dedi ve cebrail göğe yükseldi. Peygamberimi Cebrail aleyhisselamı görmüş, ve konuşmuşdu.*efendimiz, yolda her taşın, her ağacın; "Esselamü aleyke ya Resulallah!" dediğini işitti. Evine gelip; "Beni örtünüz! Beni örtünüz!" buyurdu ve ürpermesi geçinceye kadar, istirahat ettiler.*Efendimiz gördüklerini Hadice validemize anlattı. Bu günleri bekleyen, hazret-i Hadice; "Allahü teâlâ korusun. Hakk sana hayır ihsan eder ve hayırdan başka bir şey dilemez. Allahü teâlânın hakkı için, ümmetin peygamberi olacağına inanıyorum. sen, misafiri seversin. Doğru ve eminsin. yardım eder, korursun bu hasletlerin sahibinde korku olmaz" dedi.*Varaka, efendimizi dinledi Müjde ey aleyhisselam Allaha yemin ederim ki, sen, hazret-i İsa'nın haber verdiği son peygambersin. Sana görünen melek, Musa aleyhisselama gelen Cebrail aleyhisselamdır. Keşke genç olsaydım. Saba yetişip yardımına koşsaydım. Çok yakında tebliğ ve cihadla emrolunursun" dedi .efendimizin mübarek elini öptü. Çok geçmeden vefat etti.*
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla