Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-16-2018, 08:05   #32
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak islam ansiklopedisi android programı
HAZRET-İ* MUHAMMED (S.A.S)Peygamberliği

*Sevgili Peygamberimize, ilk vahiyden sonra üç sene vahiy gelmedi. Bu arada İsrafil aleyhisselam bazı şeyler öğretti. efendimiz Efendimiz üzüldükçe, Cebrail aleyhisselam"Ey Habibullah! Sen Allahü teâlânın peygamberisin" der ve üzüntüsünü yatıştırırdı.*efendimiz şöyle anlatır:
"Vahy kesildiğinde Hira dağından gökte bir ses işittim. Hazreti Cebrail'i gördüm. Yer ile gök arasında, bir kürsi üzerinde oturmuş idi. korku ile Eve vardım. Beni örtün, dedim. *Hak teâlâ vahiy gönderdi; "Ey örtüye bürünen Peygamber! Kalk kavmini Allah'ın azabı ile korkut! İman etmezlerse, azaba uğrayacaklarını haber ver. Rabbini tekbir et. Elbiseni temiz tut Hak teâlâ vahiy gönderdi;
*efendimiz, insanları, İslâm'a davete, Allahü teâlânın emir ve yasaklarını tebliğe başladı.
Cebrail aleyhisselam, vahy getirirken insan şekline girer ve Dıhye-i Kelbi'nin suretinde gelir efendimizin kalbine telkin ederdi.
efendimiz, onu görmezdi. Bazan rüya ile, bazan dehşet saçan bir uğultu ile gelirdi. *Vahy, efendimize geldiğinde en soğuk günde bile mübarek alınlarından ter dökülür devesi vahyin ağırlığından deve yere çökerdi. Yanındaki sahabiler vahyin ağırlığını hissederlerdi. Cebrail aleyhisselam, birkaç defa kendi suretinde geldi.

*Allahü teâlâ, meleksiz perdesiz, hiç bir vasıta olmadan efendimize vahyetmiştir. Bu Mirac gecesinde vaki olmuştur.*efendimizin, İslâm'ı tebliği yirmi üç sene devam etti.onüç senesi Mekke'de, on senesi de Medine'de geçti. Kur'an-ı kerim 22 sene 2 ay 22 gün de vahyedilip tamamlanmıştır.*Efendimiz İslâmiyeti bildirmek için, Hicretin altıncı senesinde Rum, İran ve Habeş hükümdarlarına Arab padişahlarına mektuplar gönderdi. Huzuruna altmıştan elçi gelmiştir.
*Efendimiz ümmiydi Kur'an-ı kerimde Sen, Kur'an-ı kerim gelmeden kitap okumadın. Yazı yazmadın. Okur-yazar olsaydın, başkalarından öğrendin diyebilirlerdi" (Ankebut suresi: 48) bildirilmektedir.
Hadis-i şerifte Ben ümmi Peygamber Muhammed'im... Benden sonra Peygamber yoktur" buyruldu.Kur'anda buyurulmaktadır: "O kendiliğinden konuşmamaktadır. O'nun sözleri, O'na bir vahiy ile bildirilmekte, öğretilmektedir." (Necm suresi: 3, 4)
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla