Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-16-2018, 08:05   #33
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak islam ansiklopedisi android programı
HAZRET-İ* MUHAMMED (S.A.S)Peygamberliği

Danyal aleyhisselamın rüya tabiri*

*Ka'bul Ahbar anlatır: Buhtunnasar birçok zulümden sonra korkulu bir rü'ya gördü ve Kahinlerine ve sihrbazlarına rüyasını sordu. rüyanı söyle ki tabirini yapalım, dediler.Buhtunnasar ben sizi böyle günler için tutarım. Size üç gün müddet rü'yamı bilip ta'bir edemezseniz, hepinizi öldürürüm, dedi.Danyal aleyhisselam Zindandaydı Buhtunnasara söyle, ben rü'yasını biliyorum. Dedi
*Danyal peygamber zindandan çıkarılıp Buhtunnasarıa götürüldü. Buhtunnasar Danyal aleyhisselama niçin secde etmedin diye sordu. şöyle cevab verdi: Rabbim bana, başkasına secde etmemem şartıyla rü'ya ta'biri ilmini öğretdi.
*sana secde edersem ilmini alır. rü'yanı ta'bir edemem beni öldürürsün. Secde etmemekden dolayı gelecek sıkıntı, secde etmekden dolayı gelecek sıkıntıdan kolaydır, secde etmemem hem benim hem de senin için iyidir*Buhtunnasar, Sen Rabbinin ahdine vefa ettiğin için sana itimad edilir. Rabbinin ahdine vefa eden kimse iyi kimsedir. rü'yamın ta'birini biliyormusun dedi. Danyal aleyhisselam ona Sen rü'yanda put gördün. Üst tarafı altından, ortası gümüşden, uçları bakırdan, topukları demirden, ayakları saksıdan idi. putu seyrederken gökden bir taş onu toz haline getirdi.
*altın, gümüş ve saksı birbirine öyle karışdı insanlar ve cinler onları rüzgarla darmadağın olacaktı taş büyüdü gökyüzünü kapladı. Taştan başkasını görmedin.*O put çeşitli ümmetlerdir. Altın kısmı senin ümmetin, gümüş senden sonra oğlunun ümmettir. Bakır rumlar demir Faris ehlidir. Saksı ise, rumlara ve acemlere padişah olacak iki kadındır.Gökten inen putu toz haline getiren taş ahır zamanda gelecek bir dindir. Allahü teâlâ arablar arasından bir Peygamber gönderecekdir. Onun dini bütün dinleri yürürlükden kaldıracak ve tüm yeryüzüne yayılacakdır.*İsrail oğullarının memleketleri Buhtunnasar tarafından istila edilip ve zulme uğradılar ve memleketlerini terk ettiler. Hazret-i Harunun evladları Tevrat'ta hz Muhammedin medh edildiğini Arabistanda hurma ağaçlarının çok olduğu bir yerde bulunacağını okudular.Şamdan Yemene kadar dolaştılar. Tevrat'taki Medineye yerleştiler. aleyhisselamın zuhur etmesini ve Onunla şereflenmeyi beklediler. Fakat ömürleri yetmedi. Evladlarına O'na İman ediniz diye vasıyyet ettiler.*
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla