Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-20-2018, 08:45   #39
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak islam ansiklopedisi android programı
Hz muhammedin hayatı habeşistan hicreti

*Mekkeli müşriklerden Amr bin As, ve Ebi Rebia'nın tek arzusu Hükümdar Necaşi'nin desteğiydi rüşvet alan necaşinin patrikleri müşriklere destek verdiler:
Ve şöyle dediler müşrik Elçileri insanlarını iyi bilir, siz esirleri teslim ediniz bunlar onları
memleketlerine ve milletlerine götürsünler.*Melik Necaşi müslüman esirlerin teslimini isteyen patriklerine kızarak Ben kimseyi dinlemeden teslim etmem... Bana iltica edip, memleketime gelenlere hıyanet edemem. Bunlar, beni tercih etmiş ülkeme gelmişlerdir. muhacirleri sarayıma davet eder, onları cevaplarını dinlerim. onları korur, iyilik ederim...*Hükümdar Necaşi, boş değildi. semavi kitapları incelemişti. aleyhisselama yalancı deyip inanmayacaklarını ve Mekke'den çıkaracaklarını biliyordu. Necaşi, Müşriklere sordu onlar
Hz Muhammedin dini ve mezhebi yoktur. Diyerek efendimizi yalanladılar*Necaşi Mezhebini ve dinini bilmediğim, bana sığınan bir topluluğu nasıl teslim ederim? Meclis kuralım. getirelim. Sizlerle yüzleştirelim. durum belli olsun. Onların dinini bileyim...diyerek Necaşi, Müslümanları saraya davet etti. Huzurda selam secde etmediler. Necaşi sorunca Allahü teâlâdan başkasına secde etmeyiz. efendimiz Allahü teâlâdan başkasına secde etmekten men edip; "Secde, yalnız Allahü teâlâya mahsustur" buyurdu.

*Necaşi Ey huzuruma getirilmiş topluluk Ülkeme ne için geldiniz? Hz. Ca'fer cevap verdi:Ey Hükümdar! Biz, iade edilecek köleler miyiz?haksız yere kan mı döktük de, kan dükenlere iade edileceğiz üzerimizde ödemekle mükellef olduğumuz malları mı vardı?
*Necaşi müşriklere sordu:
- siz bunlardan ne istiyorsunuz?
- Onlar ile biz, birdik. Onlar, Muhammede uydular.*
Necaşi şöyle seslendi o allahın resulüdür
*Necaşi, İslâmiyet hakkında bilgi sahibi olmak için Hz. Ca'fer'e sordu:- Siz, dininizi bırakıp, ne diye başkasına uydunuz? sizin dininiz nasıldır?
- Ey Hükümdar! Biz cahildik. Puta tapardık. Leş yer, kötülük işlerdik. zulmeder ve merhametsizdik Allah bize, doğruluk eminlik, iffet ve temizlik peygamberini gönderdi*peygamber bizi; Allahü teâlânın varlığına birliğine ibadete, taşları ve putları bırakmaya davet etti. Doğruyu, emaneti akrabalığı komşuluğu güzelliği emretti. ahlaksızlıkdan, yalandan yetim malından iftiradan sakındırdı.
*Bize, Allahü teâlâya ibadeti emretti. Biz kabul ettik Allahü teâlâdan gelene inandık emirlerini yerine getirdik. ibadet ettik. haram ve helali bildik amel ettik. kavmimiz, bize düşman olup, zulmetti. dinimizden döndürüp, ibadetten vazgeçirip, tekrar putlara tapmak için işkencelere ve mihnetlere uğrattılar.

*bize zulmettiler. Bizi sıkıştırdılar. dinimizle aramıza girdiler ve dinimizden ayırmak istediler. yurdumuzu, yuvamızı bırakarak ülkene sığındık. Seni, tercih ettik. Senin himayene, komşuluğuna sığındık. Senin yanında zulme, haksızlığa uğramayacağımızı ummaktayız.. *Necaşi sordu:- Sen, Allah'ın bildirdiklerini biraz biliyor musun diyince Hazret-i Ca'fer Meryem suresini okudu... Necaşi -Vallahi, kandilden fışkıran bir nurdur, Kureyş elçileri Gidiniz, vallahi, ben ne onları teslim eder, ne de kötülük düşünürüm, dedi. *Müslümanlardan Resulullah ve dini hakkında bilgi aldı. Necaşi müslüman muhacirlere - Sizi ve yanından geldiğiniz zatı tebrik ederim! inandım ki, O, resuldür.O'nu İncil'de görmüştük. O buralarda olsaydı, eşyalarını taşır, ayaklarını yıkardım! Gidiniz! Ülkemde, emniyet ve huzurla yaşayınız. Size kötülük edeni helak ederim. dedi.*Hükümdar Necaşi, Kureyş müşriklerinin rüşveti için;Benim bunlara ihtiyacım yoktur, diyerek hediyeleri iade etti.Kureyş elçileri, Necaşi'nin huzurundan boş ve perişan döndüler. Necaşi İslâmiyeti seçmiş, Eshab-ı kiramı sevindirmişti...*
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla