Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-20-2018, 08:47   #44
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak islam ansiklopedisi android programı HAZRET-İ* MUHAMMED ve Hüzünlü Yıllar

*Peygamberimiz ve, insanların en bahtiyarlarından olan Eshabıyla, sohbetler ederek, kalbleri nurlandırdı.*ayet-i kerimeleri izah etti anlatılmayan, hiç bir şey bırakmadı.müşriklerin imana gelmesi için, bıkmadan yılmadan imana davet etdi.*
*Müşriklerden Cehil ile Mugire Muhammed, herkesi dinine çevirecek, putlarımıza tapan kimse bırakmayacak" derdi.**Peygamberimizi öldürmeye karar kılan.. Cehil, ve Mugire Mahzum oğullarınıda alarak Beytullah'a geldi. peygamberimiz namaz kılarken Cehil, atdı. Habib-i ekrem e taşı atan eli hareketsiz kaldı. Hiçbir şey yapamadı ve şaşkına döndü. *Mahzum oğullarından biri taşı kapıp; Göreceksiniz! Muhammedi öldüreceğim!.." diyerek, efendimize yürüdü. bir anda gözü kör olup, etrafı göremez oldu.Fakat mübarek sesini işitiyorlardı.ses arkalarından, arkaya döndüklerinde ise, önden geliyordu Allahü teâlâ ayet gönderip, Onların önlerine set çektik. Gözlerini perdeledik. Artık görmezler" buyurdu. (Yasin suresi: 9)
*Müşrikler, sevgili Peygamberimizden mucizeler gördüler, iman etmiyorlardı,Müslüman çocuklarına, kardeşlerine, akraba ve arkadaşlarına eziyet ve zulüm ediyorlardı*Mekkedeki şiddet zulüm ve işkenceye, Peygamberimiz çok üzüldü. Taif'e gidip İslâmi daveti düşündüler. Taifte efendimize
iman etmediler,Allahü teâlâ peygamber göndermek için, senden başka kimse bulamadı mı? Allahü teâlâ senden başkasına aciz mi?*diyerek efendimize hakaret etdiler

*Efendimize hakaret eden müşriklerden biride müşrik taiflilerdi şöyle diyirkardı Memleketimizden çık git! Nereye istersen git!.. kavmin, söylediklerini kabul etmedi onun için buraya geldin Yemin ederiz ki senden uzak duracağız. Hiç bir isteğini kabul etmeyeceğiz, dediler.*efendimiz, taiften üzüntü ile ayrıldı Sakif kabilesini bir ay İslâmiyet'e davet etti, fakat hiç biri iman etmedi ve alay ettiler, işkence yaptılar ve yuhaladılar.Çocukları ve gençleri, ile mübareği taşa tuttular ve üzerine saldırdılar Vurmayın Resulullahtır O**cenab-ı Hakkın son dinini tebliğ için gönderdiği Cehennem kurtarıcısı Kainatın efendisini baş tacı edecekleri yerde,*Taifliler taşa tuttular. hazret-i Zeyd, vücudunu siper etdi O'na zarar gelmemesi için çırpındı. Canını siper etdi alemlerin efendisini taşlıyorlar, eziyet, işkence yaparak yurtlarından çıkarmaya çalışıyorlardı.*Hazret-i Zeyd, efendimizi korumak için sağa-sola koşturdukça, taşlar; başına, değiyordu. Bu Zeyd kanlar içindeydi Peygambere varını yoğunu harcıyor, taş atan zalimlere avazı çıktığı kadar;-Yapmayın!.. Vurmayın!.. O alemlerin efendisidir! Resulullah'tır O!.. Benim vücudumu parça parça yapın, fakat Peygamberime bir zarar gelmesin!.. diye bağırıyordu.

*Hz Zeydi aşan taşlar, efendimize geldi Efendimiz kanlar içinde üzüntülü, yorgun ve yaralı bir halde, Utbe ve Şeybe ismindeki iki kardeşin bağına yaklaştılar... mü'minlerin canlarını feda etmek istediği efendimizin, mübarek ayaklarından akan kanları sildiler. Abdest alıp, iki rek'at namaz kıldılar. Sonra mübarek ellerini kaldırıp münacatta bulundular.*bağ sahipleri Resulullah garipliğine şahid olmuşlardı. Merhamet damarları harekete geldi.*köleleri ile üzüm gönderdiler. Peygamberimiz, Besmele çekti. Hıristiyan köle addas. Besmeleyi işitince Yıllardır böyle bir söz duymadım. Bu nasıl kelamdır?
*efendimiz köle addasa şöyle buyurdu Nineve
- Yunus aleyhisselamın memleketidir
O, benim kardeşimdir. benim gibi peygamberdir dedi köle addas Bu güzel yüzün, tatlı sözlerin sahibi yalancı olamaz. inandım ki, sen Allah'ın Resulüsün, diyerek şehadet edip Müslüman oldu
*Sonra da köle addas Ya Resulallah! Yıllardır zalimlere kölelik ettim. hakk yiyorlar. aldatıyorlar. iyilik yok. Dünyalık ve şehvet için alçaklığı göze alıyorlar. Onlardan nefret ediyorum.hizmetinizle şereflenmek mübarek vücudunuzu korumak için feda olmak istiyorum, dedi.efendimiz,köle addasa tebessüm etdi Şimdi efendinin yanında kal! adımı her yerde işitdiğinde. gel buyurdu.*
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla