Kaynak islam ansiklopedisi android programı HAZRET-İ* MUHAMMED ve Hüzünlü Yıllar
Rahmet olarak gönderildim*
*Taiflilere tebliğ yapan Kainatın efendisi Mekke'ye dönmek üzere yola çıktı. Mekkede bir bulutun Cebrail aleyhisselam olduğunu anladı. Ve Aişe-i Sıddika validemize anlattı validemiz;- Ya Resulallah Uhud gününden ıstıraplı bir gün geçirdinmi diye sordu. efendimiz şöyle cevap verdi.Vallahi senin kavminden öyle cefa çektim ki, Uhud gazasındaki kafirlerden çekmedim.
*İbn-i Yalili davet ettiğimde nübüvvetimi kabul etmedi. Yanlarından ıstırapla ayrıldım Karn-ı Sealibe varıncaya kadar kendime gelemedim. Bir bulutun, üzerinde Cebrail aleyhisselam dedi ki:*
Ya Muhammed! Hakk kavminin sözlerini işitti. Sana, şu meleği gönderdi ki, ne istersen emret
*melek selam verdikten sonra;*"Ya Muhammed! Hak teâlâ hazretleri, dağların meleğini gönderdi ki, ne istersen emrine amadeyim.Eğer şu iki yalçın Kuaykıan ile Ebu Kubeys dağının Mekkelilere kapanmasını ve müşrikleri ezmesini istiyorsan, emret dedi.**Resulullah buyurdu ben alemlere rahmet olarak gönderildim. Allahü teâlâdan yalnız cenab-ı Hakk'a ibadet eden Allahü teâlâya ortak koşmayan bir nesil çıkarmasını dua ederim."
*efendimiz Taif'ten Mekke'ye dönerken, Nahlede namaza durdu. Nusaybin cinleri Peygamberimizin okuduğu Kur'an-ı kerim ayetlerini dinlediler efendimizle görüşüp Müslüman oldular. efendimiz onlara; "Kavminizi imana davetimi söyleyin. buyurdu.**cinler, kavimlerine efendimizin tebliğini bildirince, cinler iman ettiler. Bu husus, Kur'an-ı kerimde Cin suresinde ve "Buhari" ve "Müslim" hadis-i şerif kitaplarında bildirilmektedir. .
*muhterem efendimiz, Mut'im in himayesinde Mekke'ye geldi. İnsanları hakka davet etdi müşrikler azıtıp işkence ve zulüm yaptılar
*cenab-ı Hak, efendimize, Kabe'yi ziyaret mevsiminde, ziyarete gelen Arab kabileleriyle görüşüp, İslâm'a davet etmesini emreyledi.*
efendimizin, davetlerine, kulak asmadılar, kaba davrandılar, hakarette bulunup surat asıp kötü sözler sarf etdiler. *Ashab Böylesi görülmemiş... eza altında, hidayet yolundan dönmedi, şüpheye ve kaygıya düşmedi iman duygusu gölgelenmedi küfre tekrar dönen tek bir kişi yoktu*Eshabının bağlığı ve, sadakatinin yanında nasipsiz düşmanları da şiddetlenerek artan efendimizin düşmanlarının başında Ebu Cehil ve Kainatın efendisinin nasipsiz akrabası Ebu Leheb gelmekte
*Hadis imamlarımızdan, Beyheki, ve İbn-i İshak şöyle anlatır:Genç idim. Babamla Mina'ya gittik. aleyhisselam, Arab kabilelerine Ey filan oğulları Taptığınız putları atarak, Allahü teâlâya ortak koşmadan ibadet etmenizi, bana inanıp tasdik etmenizi, Hak teâlâ tarafından gönderilmiş vazifeyi yapıncaya kadar beni korumanızı emreden Allahü teâlânın resulüyüm!.." buyurdu.*
*şaşı gözlü, bir adam Ey filan oğulları! Bu putlarımız Lat ve Uzza'ya tapmaktan men edip, kendisinin uydurduğu dine davet ediyor!.. Sakınınız!.. O'nu dinlemeyiniz ve itaat etmeyiniz!.." diyordu.*babama;Bu zat kimdir? diye sordum. Babam Amcası Leheb'dir, dedi.*Tarık bin Abdullah şöyle anlatır:Resulü Zülmecaz Panayırı'nda gördüm İnsanların duyması için, yüksek sesle;Ey insanlar! "La ilahe illallah Allahü teâlâdan başka ilah yoktur deyiniz kurtulunuz, buyuruyordu.*Müşrik Leheb efendimize taş atıyor Ey cemaat İnanmayın O'ndan sakının Çünkü o yalancıdır!.. diyordu.**Efendimize atılan taşlar mübarek ayaklarını kanatmıştı efendimiz yılmadan, yorulmadan davet etdi efendimize taş atanların başında amcası leheb vardı*Müdrik bin Münib anlatır:Babamla Mina'da gelip konakladık Bir kimse Ey insanlar! "La ilahe illallah" deyiniz kurtulunuz" buyuruyordu.*insanlar O'nun,güzel yüzüne tükürüyor, bazıları toprak atıyor bazıları küfredip hakaret ediyordu.*bir kız çocuğu elinde su kabı ile ağlamaya başladı yanındaki kimse, su içtikten sonra Ey kızım! Baban hakkında; tuzağa düşürülüp öldürülecek, zillete uğrayacak diye korkma! buyurdu.Bu zat kimdir?" diye sorduk:Abdülmuttalib oğullarından Muhammed ve kızı Zeyneb'dir, dediler.*
|