Kaynak islam ansiklopedisi android programı* HAZRET-İ* MUHAMMED ve Hüzünlü Yıllar
Rahmet olarak gönderildim*
*Peygamberimiz, tüm engellemelere rağmen İslâmiyeti anlatmaya sabırla devam ediyor...
*Efendimiz tebliğ için Ukaz Panayırında Beni Amir kabilesine sordu:*Ey Beni Amir! Sizde, himaye nasıldır?Bize kimse laf atamaz, habersiz ateşimizden ısınamaz!..*Ben, Allahü teâlânın Resulüyüm. Yanınıza geldiğimde, Peygamberlik vazifesini insanlara ulaştırıncaya kadar beni korur musunuz? Ben Kureyş'ten Abdülmuttalib oğullarındanım.Beni yalanlayanların önde geleni onlar oldular.**beni amir kabilesi Ey Muhammed! Biz seni ne reddederiz, ne de* iman ederiz. peygamberlik vazifeni insanlara ulaştırıncaya kadar seni koruruz...**Beni Amir'in ileri gelenlerinden Beyhara Bu kimdir?" diye sordu. Onlar Muhammed Abdullah'dır" dediler. Bize sığındı. Resul olduğunu söylüyor Peygamberlik vazifesini tebliğ edinceye kadar, onu korumamızı istiyor.Beyhara, efendimize Seni korumamız Arabların okuna hedef olmamız demektir. Derhal kavmine dön!.. kavmimin arasında olmasaydın, senin boynunu vururdum!.. demek bedbahtlığında bulundu.**Alemlerin efendisi büyük bir üzüntüyle devesine bindi. küstah Beyhara efendimizi devesinden düşürdü. Eshab-ı kiramdan binti Amir feryad edip;Allahü teâlânın Habibine, neyi reva görüyorsunuz?* hatırım için Resulullahı kurtaracak yok mudur? dedi. Ve üç kişi,* bahtsız Beyhara'nın üzerine yürüdü.**Beyhara'nın efendimize kötülüğünü görenler* Beyhara'yı dövdüler...*Peygamberimiz, kendisi için dövüşenlere Ya Rabbi! Bu kimselere bereketini ihsan eyle" diye hayır dua etti.kendisini inkar edenlere isr"Ya Rabbi! Bunları da rahmetinden uzaklaştır" diye dua etti.Peygamberimizin Hayır dua ettikleri Müslümanlıkla* şereflenirken , diğerleri kafir olarak can verdiler. *Beni Amir kabilesi memleketlerinde başlarından geçenleri anlattılar. efendimizin ismi duyulunca;İsmail oğullarından hiç biri yalan yere Peygamberlik davasında bulunmamıştır. Büyük bir fırsatı kaçırdınız. telafisi çok zordur!..
|