|
Kaynak islam ansiklopedisi android programı* HAZRET-İ* MUHAMMED Rahmet peygamberi mirac
*
*Sevgili Peygamberimiz, tüm engellemelere rağmen,* her kabileye, İslâmiyeti anlatıyor... insanlardan Allahü teâlânın emirlerini tebliğ ederken yardım istiyor... herkesin dünya ve ahıret huzuruna kavuşmalarını arzu ediyor.*
*Fakat insanlar efendimize uymuyorlar, onu himaye etmeye yanaşmıyorlardı. hakaret, zulüm, işkence ile alay edip, yalanlıyorlardı. Alemlerin efendisinin günleri, çok yorgun, aç, susuz, üzüntülü ve hüzünlü geçiyordu.**Mekkeli müşrikler, insanların Müslüman olmasını engelliyor Habib-i*Ekrem efendimize zulüm etmekten geri durmuyorlardı.*
*Resulullah efendimizin gidecek yeri yoktu. Her tarafı düşman idi.amcası Ebu Talib'in kızı Ümm-i Hani'nin, Ebu Talib Mahallesi'ndeki evine geldi. Ümm-i Hani, iman etmemişti. "Kim o" deyince, efendimiz; "Amcan oğlu Muhammed'im...*
Kabul edersen, misafir geldim" buyurdu.
*Ümm-i Hani efendimize Senin gibi doğru* emin, asil, şerefli misafire can feda olsun. teşrif edeceğinizi* bildirseydiniz, bir şeyler hazırlardım. yiyeceğim yok" dedi.efendimiz, "Yiyecek, içecek istemem. Hiç biri gözümde yok. Rabbime ibadet etmek, yalvarmak için bir yer bana yetişir" buyurdu.
*Ümm-i Hani, Peygamberimize hasır, leğen ve ibrek verdi. Gelen misafire ikram etmek,düşmandan korumak, Araplar için en şerefli vazifeydi. evdeki misafire zarar gelmesi, ev sahibi için* yüz karası olurdu.**Ümm-i Hani;* efendimizin Mekke'de düşmanları çok. öldürmek isteyenler var. Şerefim için, sabaha kadar O'nu gözeteyim" diyerek Babasının kılıcıyla evin etrafında dolaşdı.
*Resulullah, çok incinmişti. Abdest alıp, Rabbine yalvardı, af diledi, kulların imana gelip, saadete kavuşmaları için duaya başladı. Allahü teâlâ, Cebrail aleyhisselama; Peygamberimi çok üzdüm. Mübarek bedenini, nazik kalbini incittim. O yine bana yalvarıyor.*buyurdu *Allahu teala habibinin üzüntüsüyle cebrail as e* Habibimi getir! Cennetimi, Cehennemimi göster. nimetleri görsün. O'na inanmıyanlara,* O'nu incitenlere hazırladığım azabları görsün. O'nu* teselli edeceğim. nazik kalbinin yaralarını ben saracağım" buyurdu.
*Cebrail aleyhisselam, Resulullahın yanına gelince, efendimiz uyuyordu. Cebrail as. İnsan şeklinde idi. Efendimizin Mübarek ayağının altını öptü. Kalbi, ve kanı olmadığı için, soğuk dudakları Resulullahı uyandırdı.**Efendimiz Ey Cebrail kardeşim! Böyle vakitsiz niçin geldin. bir hata mı ettim. Rabbimi gücendirdim mi? buyurdu ve Rabbinin darılmasından korktu.Cebrail aleyhisselam; "Ey yaratılmışların en üstünü! Ey Yaratanın habibi, ey peygamberlerin efendisi, iyilikler menbaı, üstünlükler kaynağı şerefli ve büyük Peygamber! Rabbin selam ediyor ve seni çağırıyor. dedi.Mirac yolculuğu başlamış oldu...*
*Mirac, Efendimizin yükseklikler alemine uruc etmesi... Derece derece* sırlara ermesidir... Cebrail aleyhisselam, Peygamberimizi*Miraca hazırladı abdest aldırdı. Mübarek başına nurdan bir imame koydu. nurdan bir elbise giydirdi. Mübarek beline yakuttan kemer taktı. Mübarek eline dört yüz inci ile süslü zümrüt asa verdi. Her inci, Zühre yıldızı gibi parlardı. Mübarek ayağına yeşil zümrütten nalin giydirdi.*el ele tutuşup Kabe'ye geldiler.*
*Cebrail aleyhisselam, sevgili Peygamberimizin mübarek göğsünü yardı. Kalbini çıkardı. Zemzem suyu ile yıkadı. hikmet ve iman dolu bir tasa içine boşalttı ve göğsünü kapattı.*Cebrail aleyhisselam, Cennet'ten getirdiği Burak adındaki beyaz hayvanı işaret ederek;Ya Resulallah! Buna bin! Bütün melekler yolunu bekliyorlar, dedi.**efendimize hüzün çöktü tefekküre daldı. O Allahü teâlâ, Cebrail aleyhisselama;*- Ey Cebrail! Habibim niçin mahzun diyince* Efendimiz Ben* izzet ve ikram gördüm. kıyamet günü* ümmetimin hali nasıl olur?* günahlarını nasıl çekerler otuz bin yıllık yol olan Sıratı nasıl geçerler?**Ferman-ı ilahi resulüne Ey Habibim Hatırını hoş tut.* ümmetine elli bin yıllık vakti bir an gibi ederim. Üzülme! buyurdu.
|