Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-21-2018, 08:53   #48
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak islam ansiklopedisi android programı* HAZRET-İ* MUHAMMED Rahmet peygamberi mirac

*efendimiz, Burak'a bindi. Burak çok hızlıydı gözün ötesine ulaşıyordu. Miraç Yolculuğunda Cebrail aleyhisselam Peygamberimize konak yerlerinde namaz kılmasını söyledi. Alemlerin efendisi üç defa inerek namaz kıldı.*Cebrail aleyhisselam ilk indiği yerin Medine olduğunu ve bu şehre hicret edeceğini haber verdi.**Efendimiz miraç yolculuğunda üç yerde namaz kıldı ilk durak yeri hicret mekanı medineydi daha sonra sıra ile hazret-i Musa'nın Allahü teâlâ ile konuştuğu Tur-i Sina , son olarak da İsa aleyhisselamın doğduğu Beyt-i Lahm'da namaz kıldı*Kudüs'teki Mescid-i Aksada Cebrail aleyhisselam bir kayayı parmağı ile delerek Burak'ı bağladı. peygamber ruhları insan şeklindeydi Âdem, Nuh ve İbrahim aleyhimüsselama" imam olmaları* söylendi. Özür dileyerek Hazret-i Cebrail; varken başkası imam olamaz" diyince cebrail as Habibullah'ı imam eyledi*efendimiz mirac yolculuğunda cebrail as. In rızası ile peygamberlere imam olup, iki rek'at namaz kıldırmıştır Mirac, Peygamberimizin Medine'ye hicretinden ondokuz ay önce Miladi 621 gecesinde vuku' bulmuştur.*Peygamberimizin mirac seyahatleri geceleyin olduğu için, gece yolculuğu manasında "İsra" denmiş, mübarek kelime İsra" suresinin adı olmuştur Bu gelen ne güzel yolcu**Peygamberimiz, Mirac olayının Kudüs'ten sonrasını şöyle anlatır:Cebrail aleyhisselam bir kap içinde Cennet şurubu, ve bir kap* süt getirdi. Sütü aldım.*Biri su, bir bal; ikisinden de içtim. Hz Cebrail; "Bal ümmetinin kıyamete kadar devam edeceğine, su da, ümmetinin günahlarından temizlenmesine işarettir" dedi.*beraberce göğe yükseldik. *Cebrail aleyhisselam birinci kat göğün kapısını çaldı. Sordular:- Sen kimsin?*- Ben Cebrail'im.yanımdaki Muhammed'dir.O'na göğe çıkmak için vahy ve Mirac daveti gönderildi Merhaba Bu gelen, ne güzel yolcu!" dediler Âdem "aleyhisselam" karşımdaydı .Merhaba" dedi ve dua etti...
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla