Kaynak islam ansiklopedisi android programı* HAZRET-İ* MUHAMMED Rahmet peygamberi mirac
*efendimiz, Burak'a bindi. Burak çok hızlıydı gözün ötesine ulaşıyordu. Miraç Yolculuğunda Cebrail aleyhisselam Peygamberimize konak yerlerinde namaz kılmasını söyledi. Alemlerin efendisi üç defa inerek namaz kıldı.*Cebrail aleyhisselam ilk indiği yerin Medine olduğunu ve bu şehre hicret edeceğini haber verdi.**Efendimiz miraç yolculuğunda üç yerde namaz kıldı ilk durak yeri hicret mekanı medineydi daha sonra sıra ile hazret-i Musa'nın Allahü teâlâ ile konuştuğu Tur-i Sina , son olarak da İsa aleyhisselamın doğduğu Beyt-i Lahm'da namaz kıldı*Kudüs'teki Mescid-i Aksada Cebrail aleyhisselam bir kayayı parmağı ile delerek Burak'ı bağladı. peygamber ruhları insan şeklindeydi Âdem, Nuh ve İbrahim aleyhimüsselama" imam olmaları* söylendi. Özür dileyerek Hazret-i Cebrail; varken başkası imam olamaz" diyince cebrail as Habibullah'ı imam eyledi*efendimiz mirac yolculuğunda cebrail as. In rızası ile peygamberlere imam olup, iki rek'at namaz kıldırmıştır Mirac, Peygamberimizin Medine'ye hicretinden ondokuz ay önce Miladi 621 gecesinde vuku' bulmuştur.*Peygamberimizin mirac seyahatleri geceleyin olduğu için, gece yolculuğu manasında "İsra" denmiş, mübarek kelime İsra" suresinin adı olmuştur Bu gelen ne güzel yolcu**Peygamberimiz, Mirac olayının Kudüs'ten sonrasını şöyle anlatır:Cebrail aleyhisselam bir kap içinde Cennet şurubu, ve bir kap* süt getirdi. Sütü aldım.*Biri su, bir bal; ikisinden de içtim. Hz Cebrail; "Bal ümmetinin kıyamete kadar devam edeceğine, su da, ümmetinin günahlarından temizlenmesine işarettir" dedi.*beraberce göğe yükseldik. *Cebrail aleyhisselam birinci kat göğün kapısını çaldı. Sordular:- Sen kimsin?*- Ben Cebrail'im.yanımdaki Muhammed'dir.O'na göğe çıkmak için vahy ve Mirac daveti gönderildi Merhaba Bu gelen, ne güzel yolcu!" dediler Âdem "aleyhisselam" karşımdaydı .Merhaba" dedi ve dua etti...
|