Kaynak islam ansiklopedisi android programı* HAZRET-İ* MUHAMMED Rahmet peygamberi mirac
*Efendimiz mirac gecesini şöyle anlatır Burada çok melek gördüm. Hepsi kıyamda huşu ve hudu ile durmuşlar "Subbuhün kuddusün Rabb-ül-melaiketi ver-ruh" zikriyle meşguldüler. *Cebrail as. meleklerin ibadetini şöyle açıkladı
Melekler yaratılışdan kıyamete kadar kıyam üzeredirler Hak teâlâdan diledim ki, meleklerin ibadetini ümmetime nasip etsin. Duamı kabul etti. Namazda olan kıyamdır*Efendimiz bir cemaate uğradı. Melekler, onların başlarını ezerler, tekrar eski halini alılardı Bunlar "Cuma'yı ve cemaati terk edenler. Rüku ve secdeleri tam yapmayanlardı
*Efendimiz bir cemaat gördü. Aç ve çıplak idiler. Bunlar Fakirlere merhamet etmiyenler ve zekat vermiyenlerdir" dedi.*Bir cemaatte Önlerine nefis yemekler koymuşlardı. nefis yemekleri bırakmış, leşi yerlerdi. "Bunlar helali terk edip, harama meyl edenlerdir. Helal varken, haram yiyenlerdir"
*yükün çokluğundan, mecali kalmamış kimseler gördüm. O haliyle üzerlerine yük koymalarını istiyorlardı. "Bunlar, emanete hıyanet edenlerdi İnsanların hakkını almış iken, yine zulmedenlerdi"
*Kendi etlerini kesip yiyen bir grup insan vardı "Bunlar "gıybet edenler ve söz taşıyanlardır"
*Bir grup insanın dilleri kafalarından çekilmişti domuz suretindeydi* azab içindeydiler Cebrail aleyhisselam;*Bunlar yalancı şahidlerdir dedi.
*Bir kısım kadınların Yüzleri siyah, gözleri göktü. Ateşten elbiseler giydirmişler. Melekler onlara ateşten gürzlerle vururlardi "Hazret-i Cibril; "Bunlar zina edenler ve kocalarını inciten kadınlardır" dedi.
*Bir cemaat Ateş, yakar, tekrar dirilir, tekrar yakardı. babalarına asi olanlardır" *Miracta İkinci kat gökte Cebrail aleyhisselam kapıyı çaldı. kendimi; teyze çocukları İsa ile Yahya Zekeriyya aleyhimesselam ın yanında buldum. Merhaba" dediler. Ve duada bulundular...*Melekler cemaat halinde. Saf bağlayıp rükuda idi. Kendilerine mahsus tesbihleri vardı. rükuda dururlar, başlarını kaldırıp, yukarı bakmazlardı Cebrail aleyhisselam meleklerin ibadeti böyledir. Hak teâlâdan* ümmetine nasib olsun" dedi. Allah duamı Kabul buyurup, namazda rükuu ihsan eyledi.
*üçüncü kat göğe çıktık. Yusuf aleyhisselam yanımdaydı kendisine güzelliğin yarısı verilmişti Merhaba" dedi ve dua etti...melekler. Saf halinde, secdedeydiler allaı tesbih ederlerdi meleklerin ibadetini ümmetime diledim. namazda secdeyi nasib eyledi.*Dördüncü kat göğün Saf gümüşten nurdan kapısı vardı. Nurdan kilit vurmuşlar. Kilitde, "La ilahe illallah Muhammedün resulullah" yazılı idi. İdris aleyhisselamın Bana "Merhaba" dedi duada bulundu. Allahü teâlâ, ona* yüksek bir mekana ref'ettik" buyurmuştur. (Meryem suresi: 57)
*Bir melek kürside oturmuş, gamlı ve üzüntülü idi. melek sayısını ancak cenab-ı Hak bilir. Sağımda nurani melekler Yeşiller giymişler, çok güzel kokuları var. güzelliğinden yüzlerine bakılamaz. Sol tarafda ağızlarında ateşler saçan meleklerin Önlerinde ateşten mızrak ve kamçılar var. gözlerine bakmağa takat getirilmez. *Tahtda oturan meleğin, başından ayağına kadar gözleri var.önündeki defterden gözünü ayırmaz Önünde bir ağaç var. sağ eliyle alıp sağındaki nurani meleklere sol eliyle alıp solundaki zulmani meleklere verir. Hazret-i Cebrail Bu melek "Azrail'dir. yüzünü görmeğe takat yetmez" dedi.**Hz cebrail Ey Azrail! Bu, ahir zaman peygamberidir Allahü teâlânın habibidir" dedi. Azrail as kalkıp Merhaba! Hak teâlâ senden şereflisini yaratmadı. Ümmetin ümmetlerin en üstündür. ümmetine, baba ve analarından çok acırım" dedi."*Ey azrail Senden ricam vardır. Ümmetim zayıftır. Ruhlarını yumuşaklıkla alasın" dedim. Azrail Seni son peygamber gönderen ve habib kılan hakk Allahü teâlâ gece ve gündüzde "Ümmet-i Muhammed'in ruhlarını yumuşaklıkla ve kolaylıkla al ve işlerini lütf ile gör" diye emreder. ümmetine, ana ve babalarından çok şefkat ederim, dedi.
|