Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-21-2018, 08:54   #50
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Question
Kaynak islam ansiklopedisi android programı* HAZRET-İ* MUHAMMED Rahmet peygamberi mirac

*Beşinci kat gökte Harun aleyhisselam efendimize Merhaba" dedi ve hayır duada bulundu.*Efendimiz miracı anlatıyor Beşinci kat gökte melekler ibadet ediyor ayakta duruyor ayak parmaklarına nazar ediyor, asla başka yere bakmıyor, yüksek sesle tesbih ediyordu Hakk teâlâdan ibadeti ümmetine nasib eylesin" dedim Cenab-ı Hak ihsan etti.*altınca kat gökte Musa aleyhisselam ile Merhaba" dedi duada bulundu. yedinci kat gökte İbrahim aleyhisselam Beyt-i Ma'mur'a dayanmıştı Beyt-i Ma'mura, her gün yetmiş bin melek giriyor sıraları gelmiyordu. Hz İbrahime selam verdim. Merhaba salih peygamber, salih oğlum" dedi. *Hz ibrahim efendimize Ya Muhammed! Cennet'in yeri latif ve temizdir. Ümmetin, oraya ağaç diksin" dedi. "Cennet'e ağaç nasıl dikilir?" dedim. "La havle vela kuvvete illa billah" ve "Sübhanellahi velhamdülillahi ve la ilahe illallahü vallahü ekber" tesbihini okuyarak, dedi.*

*Cebrail aleyhisselam beni, Sidret-ül-Münteha'ya götürdü. Sanki yaprakları fil kulakları gibi, meyveleri kuleler gibi idi. Allahü teâlânın emriyle* güzelleşiyordu Allahın yarattığı mahlukatın güzelleğini, kimse anlatamaz.*Cebrail aleyhisselam, Sidret-ül-Müntehada veda eyledi."Ey Cebrail! Beni yalnız mı bırakıyorsun?" Diyince Cebrail aleyhisselam ıstıraba düştü. Hak teâlânın heybetinden titredi bir adım daha atarsam, Allahın azametinden helak olurum.vücudum* yok olur" dedi.*Alemlerin efendisi, sıdretül müntehaya kadar Cebrail as ile gelmişti. Cebrail aleyhisselam, burada yaratıldığı suret üzere kanatlarını açtı, kanadından inciler, yakutlar saçıldı*Mümtehada Refref adlı yeşil Cennet yaygısı geldi.*
Allahü teâlânın zikriyle meşguldü* alemi tesbih sadası dolduruyordu.efendimiz Refref'in üzerine oturdu. çok yükseklere çıktılar, hicab denilen yetmiş bin perdeden geçtiler.**hicab perdesinde melekler vardı. Refref, efendimizi perdelerden geçirdi. Kürsi, Arş ve ruh alemlerini aştılar. Habib-i ekrem* perdelerden geçerken; "Korkma ya Muhammed! Yaklaş, yaklaş!" diye emrediliyordu. Allahü teâlânın dilediği yüksekliğe ulaşan efendimiz Mekansız, zamansız, şekilde Allahü teâlâyı gördü.**Efendimiz miracta Gözsüz, kulaksız, vasıtasız, olarak Rabbi ile konuştu. Hiç bir mahlukun bilemiyeceği, anlıyamıyacağı nimetlere kavuştu...*Ümmetimi isterim*
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla