Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-22-2018, 10:19   #5
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak islam ansiklopedisi android programı
HAZRET-İ* MUHAMMED (S.A.S) Hicret
İslam davası tüm insanlığı içine alacak...*

*Müşrikler, aleyhisselamı ve hazret-i sıddıkı arıyorlardı. Efendimiz medinede, Müslümanlığı yayacak İslâm Devletini kurup, müşrikleri ortadan kaldıracaktı*müşrikler, her şeyleriyle. efendimizle hz Ebu Bekir'i öldürene esir edene; yüz deve sayısız mal ve para vaad ettiler. Ancak Allah müslümanlarla beraberdi*Kureyşliler "Ey Süraka! Yemin ederim ki, üç kişilik bir kafile gördüm. Onlar Muhammed ile Eshabıdır" dedi.*Süraka, mükafatı tek başına istiyordu. atına binip koşturdu efendimizin .izini buldu.efendimizin okuduğu Kur'an-ı kerimi şitiyordu. Hz Ebu Bekir Süraka'yı görünce efendimiz mağaradaki gibi; "Üzülme, Allahü teâlâ bizimle beraberdir" buyurdu.
*Süraka, efendimize saldırabilecek kadar yaklaştı. "Ya Muhammed! Seni, bugün benden kim koruyacak!" dedi. Server-i alem efendimiz "Beni,*
Cebbar ve Kahhar olan Allahü teâlâ korur dedi
*Süraka'nın atı, yere battı. Efendimize saldırmaya teşebbüs edince, atın ayakları yere saplandı.*
Süraka, atını kurtaramadı. Çaresizce şefkat ve merhamet sahibi olan efendimize yalvardı üstün ahlak ve yaratılışlı üzere Peygamberimiz onun dileğini kabul etti.**Süraka; "Ya Muhammed! Muhafaza olunduğunu anladım. Dua et kurtulayım. sana zarar vermem. peşine düşenlere senden hbahsetmiyeceğim" diyordu.Kainatın efendisi; "Ya Rabbi! o sözünde doğru ise, atını kurtar" diye dua edince, Allahü teâlâ duayı kabul buyurdu.Sürakanın atı, kurtulmuştu*Süraka, hayretler içerisinde Muhammed aleyhisselamın korunmakta olduğunu anladı. Pek çok mucizeye şahid oldu Ya Muhammed! Ben Süraka yım Benden şüpheniz olmasın. söz veriyorum. beğenmediğinizi yapmıyacağım. Kavmin, seni yakalayana mükafat va'detti" dedi müşriklerin yapmak istediklerini anlattı.*Süreka efendimize yol azığı ve deve vermek istedi Peygamberimiz kabul etmedi Ey Süraka İslâmı kabul etmedikçe, deveni ve sığırını arzu etmem, istemem. Sen bizi gizli tut, yeter" buyurdu.*Süraka efendimizi kimselere anlatmadı Müslümanlıkla şereflendi.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla