Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-01-2018, 08:31   #84
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak islam ansiklopedisi android programı
HAZRET-İ* MUHAMMED (S.A.S) Uhud Savaşı

1*Mekkeli müşrikler, Bedir bozgunundan ders almadılar acısını unutamıdılar. Kureyş savaşta kaybetmiş Şam ticaret yolu Müslümanlara geçmiş ve müşrikler çileden çıkmıştı*Süfyan'ın ticaret kervanı, Mekke'ye yüzde yüz kârla dönmüştü. Sermaye Dar-ün-Nedve de muhafaza ediliyordu.Saffan İkrime Rebia gibi müşrikler , kardeşlerini, kocalarını, oğullarını Bedir'de kaybetmişti Müslümanlar büyüklerimizi öldürdü. Bizleri perişan etti. intikam zamanı geldi. ordu hazırlıyalım. Medine'yi basalım, intikam alalım" diyorlardı*Cehl, Utbe, Şeybe gibi azılı kafirler öldürülmüş müşriklerin başına, Süfyan geçmişti Hatipler ve şairler getirip, insanları savaşa teşvik etti kadınlar def ve dümbelek çalıyordu Müslümanları Medine'den çıkarmak, Peygamberimizi öldürüp ve İslâmiyet'i yok etmek için müşrikler, kabilelerden asker topladılar.
*Mekke'de 3000 kişilik büyük bir ordu hazırlandı. 700'ü zırhlı, 200'ü atlı olup, 3000 deve vardı. Çalgıcıların ve kadınların ordusuna Süfyan komuta ediyordu. hanımı kafir Hind kadınların başında savaşa teşvik ediyordu. *Kafir hind bedir gazasında babasını ve iki kardeşini kaybetmişti. acısını unutamıyor, kadınların harbe katılmamasını istiyenlere "Bedir harbini hatırlayın! Kadınlarınıza, çocuklarınıza kavuşmak için*Bedir'den kaçtınız!.. kaçmak istiyenler, karşılarında bizleri bulacakdır!.." diyerek onları susturuyor Kureyşlileri tahrik ederek savaşa teşvik ediyordu

2*Müşrik Mut'im'in mızrak atmakta usta, ve mahir Vahşi adlı kölesi vardı. Attığını vuran keskin bir nişancı idi. Hind, babası*Utbe'yi, amcası Tuayma'yı Bedir'de öldürdüğü için, hz Hamza'ya karşı intikam ateşi ile yanıyordu*Cübeyr, kölesi Vahşi'ye, Hamza'yı öldürürsen, seni azad eder, serbest bırakırım!" dedi.*Hind de; "Onu öldürürsen sana altın ve mücevher vereceğim!" diyerek vaadlerde bulundu.*Mekke'de hazırlıklar tamamlandı Kureyş ordusu, sancaklarını açarak Ebi Talha ve Süfyan'a verdiler.Hz Abbas; müşriklerin üç bin kişilik bir ordu kurduklarını, yedi yüzünün zırhlı, iki yüzünün atlı üç bin develerinin ve sayısız silahlarının bulunduğunu Medine'ye haber verdi.**efendimiz müşriklerin üç bin kişilik ordu ile geldiğini öğrenince, sahabeye vazife verdi. sahabiler, müşrik ordusunu araştırdılar Alemlerin efendisi, hazırlığa başladı. Medineye nöbetçiler koydu, Eshab-ı kiram, Evde kalanlarla helallaşarak, Sultan-ı enbiya efendimizin etrafında toplandılar.*efendimiz, Eshabına Cuma Hutbesinde Allahü teâlânın dinini için cihad etmenin, Allah rızası için çarpışmanın önemini. Bu uğurda ölenlerin şehid olup, Cennet'e gideceğini müjdelediler. Düşman karşısında sebat edenlere, güçlüklere göğüs gerenlere, Allahü teâlânın yardım edeceğini haber verdiler.3 *efendimiz, Buyurdular ki "Rüyamda, kendimi sağlam bir zırh içinde gördüm. Kılıcım Zülfikar'ın ağzında bir gedik açıldığını, boğazlanmış bir sığırı, arkasından da bir koçun getirildiğini gördüm."**Eshab-ı kiram; "Ya Resulallah! rüyayı nasıl yordunuz?" şöyle tabir ettiler; "Sağlam zırh giymek, Medine'ye, ve Medine'de kalmaya işarettir. Orada kalınız... Kılıcımın ağzındaki gedik zarara uğrayacağıma işarettir. Boğazlanmış sığır, Eshabımın şehid düşeceğine işarettir. koç, askeri birliğe işarettir inşaallah zafer bizim olacaktır!"
*Efendimiz buyurdu Rüyamda kılıcımı yere çarptım, ağzı kırıldı. Bu Uhud günü Eshabımın şehid düşeceğine işarettir. Kılıcımı yere çarptım, düzgünleşti Bu da, Allahü teâlâdan feth geleceğine, mü'minlerin toplanacağına işarettir" buyurdu.

4*Resulullah vahiyle bildirilmeyen hususlarda, Eshabıyla istişare yapardı,Eshabdan düşmana karşı "Medine'de kalarak müdafaa savaşı yapalım" dediler. Peygamberimizin arzularına uygundu. Hz Ebu Bekir, Ömer, Sa'd Mu'az gibi Eshabın büyükleri, efendimiz gibi düşünüyorlardı.*Bedir gazasında bulunamayan kahraman sahabiler; Bedir gazasındaki sahabilerin ecir ve sevabı, Bedir şehidlerinin ulaştığı yüksek dereceleri efendimizden işittikçe, harpde bulunamadıklarına son derece üzülmüşlerdi.*Uhudda sahabiler düşmanı Medine dışında karşılayıp göğüs göğüse çarpışmak istiyordu Hz Hamza, Nu'man Ubade bunlardandı 5*Hazret-i Hayseme Ya Resulallah! Kureyşli müşrikler asker topladı Develeri ve atlarıyla topraklarımıza girdiler. Bizi evlerimizde ve kuşatacak,ve gidecekler. Arkamızdan laflar edecekler. cesaretleri artacak, baskınlar düzenleyeceklerdir. Düşman karşısına çıkmazsak, kabileleri bize göz dikecekler. *Allahü teâlânın bize, müşrikler karşısında zafer ihsan edeceğini umarım.Bedir beni şehitlikten mahrum eyledi. Oğlumla Bedir gazasında kur'a çekmiştik O benden talihli imiş, şehidlik şerefine ulaştı.*Ya Resulallah! Şehidliği özledim. Dün gece rüyada oğlumu güzel bir surette gördüm. Cennet bahçeleri ve ırmakları arasında dolaşıyor bana; "Cennet eshabına katıl! Ben, Allahü teâlânın vaad ettiği gerçeğe kavuştum!" diyordu.*Ya Resulallah! sabahleyin, oğluma Cennet arkadaşı olmayı arzu ettim başladım. yaşım ilerledi. Rabbime kavuşmaktan başka muradım kalmadı.Canım sana feda ya Resulallah! Şehid olup, oğluma Cennet'te arkadaş olmakla şereflenebilmem için, dua et!.." diyerek yalvardı.Efendimiz Onun isteğini, kırmadılar şehid olması için dua buyurdular.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla