Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-03-2018, 07:57   #92
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak islam ansiklopedisi android programı
Hz muhammed sav ve uhud savaşı

1 *Peygamberimizin halası hz Safiyye validemiz efendimizin uhudda şehid olduğu şayiasını işitince, Uhud'a gelmişti.efendimiz, halasının şehidlere dayanamayacağı düşüncesi ile, oğlu Zübeyr hz ne; "Anneni geri çevir, kardeşinin cesedini görmesin" buyurdu.**Hz Zübeyr annesinin yanına vardı. Mübarek Hatun heyecanla; "Oğlum! Resulullah'dan haber ver!.." dedi. O;*Resulullah hamdolsun iyidir" deyince, ferahladı,O'nu bana gösterin" dedi
*Hz Ali, Alemlerin efendisini gösterdi. Safiyye validemiz, iki cihanın güneşini sağ görünce, Allahü teâlâya hamd eyledi. kardeşi hz Hamzayı görmek istedi.*Oğlu Zübeyr ; "Anneciğim! Resulullah, dönmenizi emrediyor" dedi*hz Safiyye kardeşim hamzayı göstermemek için döneceksem, kardeşimin cesedinin kesilip biçildiğini öğrendim O, Allahü teâlâ yolundadıŕ Biz, bu yolda daha beterlerine razıyız. Sevabını Allahü teâlâdan bekleyeceğiz.sabredip, katlanacağız" dedi.Safiyye validemiz, hz Hamza'nın cesedine sessizce ağladı.
*Hz safiyye Gelirken yanında iki hırka getirmiştim. Bunları kardeşim Hamza içindir, ona sarınız" dedi. Seyyid-üş-Şüheda şehidlerin efendisi hazret-i Hamza'yı hz safiyyenin hırkasıyla kefenlediler.

2*Habibullah şehit, sancakdar Mus'abın cesedine geldiler, hz Mus'ab'ın elleri kesilmiş, ve yara almıştı. Etrafı kan gölüydü. efendimiz, hüzünlendiler ve bu aziz şehidlere, Ahzab suresini okudular. *Mü'minlerden öyle yiğitler vardır ki,Allahü teâlâya verdikleri sözde sadakat gösterdiler. şehid oluncaya kadar çarpışacağına dair verdiği sözü yerine getirip şehid oldular Kimisi de şehid olmayı bekliyor. verdikleri sözü asla değiştirmediler" buyurdu.**Efendimiz, şehidlere müjdeler veriyor Allahü teâlânın Resulü şahiddir ki, siz kıyamette Allah huzurunda şehid olarak haşrolunacaksınız!"**Efendimiz buyurdu; şehitleri ziyaret ediniz. selam veriniz. Allahü teâlâya yemin ederim ki, kim bunlara dünyada selam verirse, kıyamette aziz şehidler kendilerine aynı selamı vereceklerdir."*Hz Mus'ab hazretlerine kefen bulamadılar. Kendi kaftanı mübarek vücudunu örtmüyordu. açıkta kalıyordu. Habib-i ekrem ; "Başını kaftanla, ayaklarını ızhır otu ile örtünüz" buyurdular.**Hayatını İslâm'a hizmetle geçiren ve şehidliğe kavuşan mutlu sahabi, hz musab dünyadan yarım kefen ile ayrıldı.

4 Habib-i ekrem efendimiz buyurdular ki Eshabımla birlikte ben şehid olup, Uhud dağının bağrında gecelemeyi isterdim. *Kardeşleriniz şehid olduklarında, Allahü teâlâ onların ruhlarını yeşil kuşların kursaklarına koydu. Onlar, Cennet'in ırmaklarından içer Meyvelerinden yer ve Cennet'i seyrederler.**Şehitler cennet Gülistanlarında uçarlar.*Arş-ı alada altına asılan, altun kandillerin içinde akşamlarlar. Onlar, yiyecek ve içeceklerin, güzelliğini görünce; Keşke, Allah ın ikramını kardeşlerimiz bilselerdi de, cihaddan çekinmeseler düşmandan yüz çevirmeselerdi" derler.5*Allahü teâlâ ayet-i kerimede şöyle buyurdu:Sakın Allahü teâlânın yolunda şehid olanları ölüler sanmayın onlar, Rableri katında diridirler. Allahü teâlânın verdiği, ihsan ettiği şehidlik mertebesiyle, hepsi sevinerek, Cennet nimetleriyle rızıklanırlar.*
*Onlara hiçbir korku yoktur mahzun olmayacaklardır Allahü teâlâdan gelen nimetle, sevinirler, Allahü teâlânın, mü'minlere mükafatını zayi etmeyeceği müjdesi ile neş'elenirler." (Al-i İmran suresi) ... *Allahü teâlâ, onlara Ey kullarım! Canınız neyi çekiyorsa, söyleyin size tattırayım" buyurur. Onlar Rabbimiz! Senin ihsan ettiğin nimetlerden üstünü yok ki, isteyelim.
*Onlar Biz, Cennet'te istediğimizi yiyiyoruz. biz ruhlarımızın cesedlerimize geri çevrilip dünyaya döndürülmemizi ve senin yolunda çarpışarak tekrar öldürülmemizi isteriz" Sana yüz çevirenlerin cezalarını ver*derler
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla