Konu: Zeytin dalı
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-21-2018, 08:57   #4
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak timetürk.com
Bir askerin Hakkari anıları ve altüst olan bir hayat!

*Bir süreden sonra ailemizi düşünmedik.ağlayan, gece korkuyla yataktan zıplayan askerler vardı. intihar eden psikolojisi bozulan askerler oluyordu. Psikolojisi bozulan askerleri komutanlarımız oğlum arkadaşınız çürük aldı kafayı kırdı. Dayanamadı gitti. görevinizi yapın çekip gidin diyorlardı. askerlerin yaşam şartları gerçekten çok zor! Basın askerlik yaptığımız yeri anlatıyor. şehitlerimizi anlatıyor oldu bu kadar PKK'lılar vuruldu diyor. Doğuda yaşananları göstermiyorlar insanlarımız öldüler şehitlerimiz oldu basın insanımızın nasıl öldüğünü göstermiyor insanlar bombalarla parçalanarak ölüyor. 2008 de Aktütün baskınında Yataklarda kan izleri vardı
*Şehit kardeşlerimiz için Biz insanız insan hayatı bu kadar basit mi? diye soruyorduk" Ben yaşadım kimse yaşamasın istiyorum'*Terhis olduğum 2011 yılından bu yana askerde yaşadıklarımı unutamadım psikolojik sorunlar yaşadım kendimi toparlayamıyorum. birileri ölüyor birileri bedel ödüyor. şehir hayatında herkes kendi hayatında sanki hiç bir şey olmamış hiç bir şey yaşanmamış hiç bir şey insanların umurunda değil ailem sivile alıştığımı zannediyor kendime zarar veriyorum. Gece yatamıyorum beynim gidiyor. Acaba arkadaşlar benim yaşadığımı yaşıyor mu? Acaba ne zaman ölecekler diye düşünüyorum. mücadele veriyorum beyinim gidiyorum vücudum ve beynim yoruluyor. Askerden geldikten sonra sivile alışamadım yaşadığımız ağır şeyler

*Yaşadığım psikolojik sorunlar nedeniyle hastaneye gittim doktorların ilaç tedavisi uyguladılar bir çözüm yolu bulamadım" Hatay Askeri Hastanesi'nde komutan yapacak bir şeyimiz yok. Askerliğini yapmış. Onun gibi binlerce kişi var. Başka yere götürün' dediğinde kalbim parçalandı. keşke askere gitmeseydim. Ben askere gitmeden bu halde değildim. Hayat şartlarım iyiydi sağlığım yerindeydi. Yaşama bakışım böyle değildi. Neden kim için gittim. Ben sizin için gittim sınırda durdum' siz Beni oradan kovdunuz hastaneye gidecek imkanım yok, sosyal güvencem yok" Mecburen Manisa Ruh Hastalıkları Hastanesi'ne gitmek zorunda kaldım"15 gün kaldım. insanları görünce psikolojim daha çok bozuldu. *Hastanedekilerin hepsi askerdi. Hepsi Hakkari ve Şırnak bölgesinde askerlik yapmıştı. İçlerinde binbaşı vardı. Onların bu durumunu gördüm halime şükrettim. askerlerin ailesine Allah sabır versin hepsinin yardımcısı olsun. savaşın önü kesilmesi lazım Artık kimse ölmesin doğuda gidip savaşmak önemli değil. Orada insan psikolojisi ölüyor Allah herkesin yardımcısı olsun. Gerek asker, gerek polis, ben kimsenin ölmesini istemiyorum. Hiç kimse zorlukları yaşamasın. Herkes vicdanıyla Allah korkusuyla ne gerekiyorsa yapsın, kimse ölmesin, ölümler olmasın. Basit bir şey değil, insanız.
Bir neslin bu hale gelmesi bir trajedi'

*Kardeşinin yaşadığı rahatsızlıkla ilgili konuşan Murat Yüksel, kardeşimin rahatsızlığını fark etmediler Kardeşimi sapasağlam askere gönderdik Askerden sonra konuşmuyordu, kendisine zarar veriyordu. annem hasta oldu yataklara düştü. kardeşimin sağlığı için çalışıyoruz. maddi ve manevi imkanlarımızı seferber ettik. Kardeşimin sosyal güvencesi yok. askeri hastanede yardımcı olmadılar. Askerlik zor bir meslek herkes üstesinden gelemiyor insanlar ve ailelerin psikolojisi bozuluyor. savaşın bitmesi kanın durması, gerekiyor*Vietnam Sendromu; savaş sonrası er ve subaylarda ortaya çıkan, halüsinasyon veya sürekli kabus görmedir, herkesi düşman sanma, aşırı kuşkuculuktur en sevdiklerine ve topluma karşı şiddete yönelme ve mutsuzluk halidir çatışmalarda yaşadığı dehşet dolu saatleri unutamama ve bu anıları yeniden yaşamaktır ruh bozukluğudur. Vietnam Sendromu, dünyada savaş ve çatışmaya girmiş ruhsal dengesi bozulan asker ya da savaşçılara konulan teşhise bu isim verilmiştir Tıp dilinde Vietnam Sendromu olarak bilinen psikolojik rahatsızlık Türkiye'de özellikle doğuda PKK ile savaşan askerlerde görülüyor. Askerlerde savaş sonrası uyum bozukluğu oluşuyor Vietnam Sendromu Türkiye’de PKK ile savaşan askerlerde görüldüğü için bu sendroma "PKK sendromu" deniliyor.*
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla