Kaynak yenişafak.com regaip kandili
REGAİP KANDİLİNDE Kur'an-ı Kerim okunmalı, dinlenmeli,, Kelamullah'a olan sevgi, saygı bağlılık yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli. Efendimize salât ve selâmlar getirilmeli, ümmet şuuru tazelenmeli.
Tefekkürde bulunulmalı, “Ben kimim, nereden geldim, nereye gidiyorum, Allah'ın istekleri nelerdir" gibi hayatî meselelerde düşünülmeli.
türbeler ziyaret edilmeli, Hakk'a niyazda bulunulmalı Küsler barıştırılmalı, gönüller alınmalı, yüzler güldürülmeli.Günahlara tövbe edilmeli,
Üzerimizde hakları olanlar aranmalı, vefa ve kadirşinaslık yerine getirilmeli.Yoksul, kimsesiz, öksüz, yetim, hasta, sakat, yaşlı olanlar ziyaret edilmeli.kabirler ziyaret edilmeli, iman kardeşliği ve sadakat yerine getirilmeli.*Hayattaki büyüklerimizin, yakınlarımızın kandilleri tebrik edilmeli, duaları istenmeli.dualar etmeli.
Recep ayında Peygamberimiz şöyle duâ ederdi Ey Allah'ım Recep ve Şabanı bize mübârek kıl, bizi Ramazana kavuştur." Regâip Kandili, Recep ayının 27. gecesindeki Mirâc ve Şaban ayının 15. gecesindeki Berat kandillerini; Ramazan ayını, Kadir gecesini, Ramazan ve kurban bayramlarını müjdeleyen mübârek bir gecedir.
|