Konu: Zeytin dalı
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-24-2018, 18:32   #2
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak Onedio Milli Silahlarımız

HÜRKUŞ EĞİTİM UÇAĞI

TAI tarafından tasarlanan yerli uçağımız Hürkuş, orta-seviye eğitim için hava kuvvetlerinde kullanılacak. Yurtdışına satılması hedefleniyor ismini ünlü havacımız Vecihi Hürkuş'tan alan uçak, gece ve gündüz görev yapabilme kabiliyetine sahip öğretmen*ve öğrenci pilotun arka arkaya oturduğu, tek turboprop motorlu bir konfigürasyona sahip

İDA(İNSANSIZ DENİZ ARACI)

Global Teknik mühendisleri, ve TÜBİTAK'ın desteğiyle üretildi uydu vasıtasıyla dünyanın her tarafından sevk ve idare edilebilecek, üzerine radar, sonar, su altı kamerası,*robot*kolları, hafif makineli tüfek sistemleri gibi cihazlar monte edilebilek insansız deniz aracı İDA .4 metre uzunluğundaki ida Dünyada*ABD*ve*İsrail'in öne çıktığı alanda Türkiye'nin iddialı bir şekilde yer almasına imkan sağlayacak

KASIRGA TR-300 FÜZE

302 mm çapındaki Kasırga roketi; fren halkası takılı olarak 80 km, fren halkası takılı olmadan 100km menzile ulaşabilmektedir.

MPT

3 ayrı ekipte 40 uzmanın 2 yıllık çalışmasıyla TSK'nin için modern bir tüfek üretildi.Modern Piyade Tüfeği'nde M-16 mekanizmasından yararlanıldı 4.3 kilogram ağırlığında, mermi çapı 7.62 mm, boyu 88 cm, şarjörü 20 mermi kapasiteli MPT'nin etkili atış menzili 400 metreyi buluyor.

PARS ZIRHLI MUHAREBE ARACI

Pars 8x8 ismi verilen yeni nesil tekerlekli zırhlı aracın Pars 6x6 modeli de üretildi.Aracın motoru ön yerine ortaya yerleştirilerek yük dağılımında avantaj sağlandı.Ön ve arka kameraların yer aldığı aracın görüş açısı benzer araçlara göre oldukça geniş

TÜBİTAK AKILLI BOMBA

Uçaktan atılan bombalara güdüm yeteneği kazandırarak Mk-84 genel maksat bombalarını akıllı bombalara dönüştürüyor.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla