Kaynak savunmasanayi.org * * * * * * * * * * * * * * * *** * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
MKE YAVUZ T-155 KAMYONA MONTELİ OBÜS
Tsk operasyonlarında ve Fırat Kalkanında önemli bir başarı sağlayan obüs ailesinin yeni üyesi, Makine ve Kimya tarafından üretilen Yavuz obüs sistemi dosta güven, düşmana korku salıyor.
2016 Nisan’ında başlatılan projenin ilk maketi 2017 Şubat ayında Abu Dabi’de sergilendi. Mayıs’ta İstanbul’da tanıtıldı. Sistemin canlı testleri 18 Nisan 2017 de Konya-Karapınar’da gerçekleştirildi.Tsk ya hizmet veren*Panter*obüsünün*6×6 araç*üzerine monte edilmiş versiyonu olarak geliştirilen Yavuz sisteminde, mobiliteyi ön plana çıkartan bir araç
Fırtına obüslerinin kullandığı mühimmatı atabilecek 155 milimetrelik silah sistemi, 6×6 araç üzerine monte edildi. Araç zırhlandırıldı mayınlara, nükleer, biyolojik, kimyasal tehditlere karşı korumalı 20 ton*ağırlığa, 10.8 metre*uzunluğa ve*2.6 metre*genişliğe sahip olan araçta, 5 kişilik*mürettebat kapasitesi ve çift kabin bulunuyor. tam yüklü azami hızı saatte 90 kilometre. 1 dakikada atışa hazırlanıp atışı tamamlayıp mevzi değiştirmesi en fazla 2 dakika sürüyor.Üstün özellikleri ve yenilikçi unsurlarıyla
Yavuz obüsü, elektrikle hareket edip ve elektronik olarak kontrol edilen yarı otomatik mermi yükleme sistemine. Sahip aynı hedefi aynı anda 3 farklı mühimmatla vurabiliyor.*18 mühimmat* kapasitesine sahip olan araç, MKE üretimi*15 saniyede 3 darbeli atım, 1 dakikada 6 normal atım, 1 dakikada 2 sürekli atım yaparak 40 kilometre*mesafeye kadar hedefleri başarıyla vuruyor. Mevzilenen topçu birliğinin hedeflere uzak olmasından dolayı düşmanın saldırı riskini azaltıyor.Tamamen yerli ve milli üretim olan Yavuz, Ortadoğu ve Afrika pazarlarına göre geliştirildi coğrafyaya göre donatıldı.ve Arap ülkeleri şimdiden talip oldu
|