Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-30-2018, 07:00   #11
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak türkiyegazetesi.com.tr rahim er yazıları
“KADINIM”

*aziz şehidlerimizle kahraman gazilerimizin anaları, eşleri, kızları, bacıları, olmak üzere bütün hazreti Havva nesillerinin “Dünya Kadınlar Günü”nü tebrik ediyoruz.Dünya Kadınlar Günü, 8 Mart’ta anılmakta. Ama ben her gün kutluyorum anacığım şöyle derdi Dost, beni bilsin isterse bir deste maydanozla bilsin…”Mühim olan hatırlanmaktır. hediye hatırlanma tarafıyla kıymetlidir.her hediye kıymetlidir En değerli hediye ise duadır.
Anaya, eşe, evlada, bacıya, kardeşe, yengeye, herkese verilecek en büyük, eskimeyen, kırılmayan, bozulmayan, zayi olmayan hediye duadır.
Dua, hem dua edene hem de dua edilene yazılır. Dua’nın cuma günü olması makbul, sevabı boldur.
*Hazreti Havva’dan son kadına kadar bütün kadınlardan Allah razı olsun. “Allah, razı olsun” duadır. dua, herkese söylenebilir İmamı Rabbani hazretleri Buyuruyorlar ki: “Allah razı olsun, demek; Allah, senden bu hâlinle razı olsun demek değildir. Allah, seni razı olacağı hâle getirsin” demektir.
Kadın, ailenin inşaat ustasıdır. kızlarımızın dinimiz ve örfümüzle ecdad yolunda yetişmeleri, sağlıklı ailenin teminatıdır. aile hücredir devlet ve milleti ayakta tutar devama ve bekaya sebeptir. boşanma afetdir. yangın, sel, zelzele ve yıkımdır Boşanmalar, cemiyetimizi afet ve terör gibi tehdit etmektedir.

*Kadına gösterilebilecek hürmeti göz bebeğimiz cennet kokusu Peygamberimiz aleyhi’s salatü ve’s selam buyurmuşlardır. Kıyamet kopuncaya kadar Cennet, anaların ayağının altındadır” bu mümtaz sözü aşacak bir cümle yoktur. Öksüz ve yetim en üstün Peygamber, müjdeyi haber vermekteler:
-Cennete kavuşmak, anaların rızasını kazanmaya bağlıdır; o rızayı kazananlar cennete girerler.
Kadın; anadır ana gönüllülerdir.Havva validemiz, Sare Asiye Meryem ve Âmine Hatun, Hasan ve Hüseyin efendilerimizin anneleri hanım evliyadan Rabia’tül Adeviyye ilk hatırladıklarımızdır... kızlarımız, için ibrettirler kimi seversen ona benzersin*kadın denince cihangirler doğuran Valide Sultanlar, Fatih’in ana dediği Uzun Hasan’ın annesi Sare Hatun, İstiklal Harbi’nin dişi arslanları Nene Hatunlar, Menderes’in asalet zevcesi Berin Hanım, 15 Temmuz’un korkusuz kadınları, Fırat Kalkanı ve Afrin’de ki şehid anaları “kâfiri sevindirmemek için” tek damla gözyaşı dökmeyip sarp dağlar gibi vakur duran kartal bakışlı yiğit analar. Allah, hepsinden razı olsun.Dua ile hatırlanması gereken Sultan Abdülhamid’in “Kadınım” diye hitap ettiği Müşfika Kadın Efendi. Ve Hanedan’ın çileli sürgün yıllarında yürek paralayıcı acı ve gaddar hikâyelerinin mağduresi kadınlar…Düzgün hayatın iki yolu şunlardır:Sıratı müstakim üzre olmak.Çocukları helal sütle emzirmek.her kadın anadır ve ana gönüllüdür, merhamet şefkat sağanağıdır. irfan iklimimizde kadın pazarlama eşyası podyum, oyuncağı değil; yüksek varlıktır. Ak süt sahipleridir. kadın, bizde senede bir gün değil her zaman kıymetlidir.Kadın; anadır; çocuğun şahsiyet ve dirayet mimarıdır.
Eller, kadına ancak dua için kalkar.
Öbür türlüsü,Allah’ı da Peygamberi de incitir…
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla