Kaynak islamguzelahlaktir.blogspot.com
Pazartesi'nin Hikmeti
*İnsanlar pazartesini* sevmezler tatil sonrasında işe başlamak zor gelir Adına Pazartesi sendromu derler. Dinimizde Pazartesi gününün önemlidir Peygamber Efendimiz'in Hatemü'l Enbiya Alemlere rahmet Hz. Muhammed (sav) Fil yılının Rebi'ül-evvel ayının 12. gününde Pazartesi sabahı, tanyeri ağardığında alemlere rahmet oldu.610 yılının Ramazan ayında Hira Mağarasında bir Pazartesi günü Cebrail tarafından ilk vahiy geldi. Peygamberimiz Kuba'ya erişince 13 yıllık ıztırap arkada kaldı. Buraya Rebi'ül-evvel ayının başlarında 622* yılının 20 Eylülünde, bir Pazartesi günü ulaştı.*
*Rebi'ül-evvel ayının Pazartesi günü, sıcak bir gündü Medine seması saf ve berrak,gök yüzü saftı efendimiz; Elini kaldırdı. Parmağıyla semaya işaret etti. "Refik-i a'laya, Yüce dosta" dedi. Ve eli yanına düştü. Artık ne bir ses, ne bir nefes..vardı
İbn-i Abbas " efendimizin Doğumu ilk peygamberlik Pazartesi geldi, hicreti Pazartesidir, ruhu Pazartesi kabzolunmuştur."
*sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:*
Allah, toprağı cumartesi günü yarattı. dağları pazar günü, ağaçları*pazartesi*günü, sevilmeyeni salı günü, nûru çarşamba günü yarattı. Hayvanları* perşembe günü yayıp dağıttı. Âdem’i yaratılanların sonuncusu olarak cuma gününün son saatlerinde, ikindiyle akşam arasında yarattı.”
Her*Pazartesi*ve Perşembe günü ameller Allah'a arz olunur."
Allah Rasulü,*pazartesi*ve perşembe günleri oruç tutmaya çokça özen gösterirdi."
Rasulullah'a, (asm)*pazartesi*günü için Ben o gün dünyaya geldim peygamberlik verildi ve bana vahiy indirilmeye başlandı." buyurmuşlardır.
Ameller, Cenab-ı Hakk'a*pazartesi-perşembe günleri arz olunur. istedim ki Cenab-ı Allah'a amelim arz olunurken oruçlu olayım."
|