Kaynak Bedir Haber
Pazartesi gününün İslam'da önemi
*yoğun stres etkisi ile Pazartesini günah keçisi ilan ettik. Peki Müslümanlar olarak Pazartesiyi nasıl algılamalı ve değerlendirmeliyiz sanayi ve teknoloji ile manadan soyutlanıp mekanikleştik üretken değil, tüketen bir varlık olduk* insan tüketmek için çalışmakta* kısır döngüden kurtulamamaktadır.* maddi ve manevi problemler ve 'pazartesi sendromu' olarak isimlendirilen yanlış ve* kötümser bir yaklaşımın doğmasına neden olmuştur. Pazartesi, çalışma maratonunu hatırlattığı için istenmeyen bir zaman olmuştur oysaki besmele ile başlanan her vakit ve zaman kıymetlidir *zaman kıymetini; mekân kutsiyetini, Yaradan'ın ve elçisinin önemi ve ulviyet boyutunu insanlık kaderini etkileyen olaylarda aramalıyız* Evrende her nesne Allah'ın sanatıdır yaratılanın Yaradan'dan ötürü hoş görüldüğü bir medeniyetin çocuklarıyız.* varlık, bizim için hikmet ve hayırdır tüm ihtişamıyla endam eder.toplumumuzda bazı canlı ve varlıkların uğursuzluk getirdiği gibi batıl inançlar vardır. Allah'ın her zamanı kıymetlidir pazartesi de önemlidir tembel insanlar pazartesiye* tepkilidir oysaki* Kur'ân-ı Kerim'de ve Hz. Peygam- ber'in sözlerinde çalışma ve kazancın alın terinin önemi vurgulanmıştır. Pazartesi besmeledir
*Pazartesi ailemize helal lokma götürmenin* üreten olmanın ilk günüdür Peygamberimiz'in hayatında önemli ve birçok güzel olaylar olmuştur* pazartesi hayır ve güzelliktir beklenen olmalıdır günahını aldığımız pazartesi, faziletlidir Âlemlere rahmet Hz. Muhammed bu gün dünyayı şereflendirdi Hz. Peygamber Bugün benim doğduğum peygamber olarak gönderildiğim* bana vahiy indirildiği- gündür." buyurmuştur. Hz. Peygamber'in, risâlet Hace- ru'l-Esved'in yerine konulmasındaki problemi çözdüğü gün pazartesidir.Nâfile oruçlardan biri de Pazartesi günü orucudur. oruç, sadece sallallahu aleyhi ve sellem-'in doğduğu güne özel değil* her Pazartesi günüdür.**Rasûlullah Pazartesi günü orucu sorulunca şöyle buyurmuştur:*O gün dünyaya geldim* bana vahiy indi Perşembe günü ise, ameller kaldırılır ve Allah Teâlâ'ya arz edilir.
|