Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-19-2018, 08:14   #7
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak dinihikayeler.android programı

*Medineli Sabit bin Kays, sahabenin ileri gelenlerindendir Efendimize hizmetten geri kalmaz, sözünden çıkmazdı. Efendimiz Sabit cennetliklerdendir.” buyurmuştu. Sabit’in aile Hanımı Cemile, Sabiti sevememişti Cemile iç dünyasındaki fırtınayı kime anlatabilirdi? İslam’dan Önceki kadının söz hakkı yoktu Cemile Efendimizin huzuruna girdi, Ya Resulallah, beyim İslamîdir Ahlaklıdır. Lakin ben onu sevemedim. isyan etmekten, korkuyorum. Söyleseniz beni boşasa. O, kendisini sevmeyen bir hanımı zorla tutmasa, ben de dinime zarar vermesem
Efendimiz, Cemile’yi ilgiyle dinledi. Bir hanımı, sevemediği erkekle bir arada kalmaya münasip bulmuyordu. Ancak, beyi Boşamak istemezse zorla boşayamazdı

*Efendimiz Cemile’nin duygularını, Sabit’e aktardı Sabit, ra Cemile’yi seviyordu. tek taraflı sevginin mutluluk getirmeyeceğini de biliyordu. Ya Resulallah, Cemile’ye nikahta en değerli bahçemi mehir verdim. Bunca serveti verdiğim kadını nasıl boşayabilirim dedi Efendimiz. Cemile’ye şöyle sordu: Sabit seni boşasa, nikah mehrini iade eder misin? Böylece sen nikah bağından kurtulursun, Sabit de nikahdan vaz geçip bahçesini geri alır karşılıklı mağduriyetlerinizi giderirsiniz diyince
Cemile razı oldu. Kocasının nikahda verdiği bahçeyi “Memnuniyetle iade ediyorum.” dedi. Sabit de “ben de nikahını memnuniyetle iade ediyorum diyince Taraflar böylece bir şey verirken bir şey de aldıklarından helalleşerek ayrıldılar*Bakara Suresi’nin 229. ayeti anlaşmayı iptal etmiyor, aile hayatı yok olunca, hanımın mehri verip nikahını ortadan kaldırmasını meşru görüyor; erkeğin fırsatçılık edip kadından veremeyeceği miktarda mal istememesini tavsiye ediyordu.
fıkıhta hüküm şöyle tespit edildi: Kadın ayrılmak istediğinde beyine bir şeyler vererek kendini boşatabilir! Yeter ki beyi fırsatçılık edip kadından veremeyeceği miktarda haksız mal isteğinde bulunmasın.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla