Kaynak dinihikayeler android programı
*Gazi Zeynel Bey, Giritin fethinde önemli rolü olan takva sahibi bir komutandır…. Giritin fethinden önce, askere moral vermek amacıyla Köprülü Fazıl Paşa da Girite gelir. taarruza geçilecektir….
Zeynel Bey, kıbleye döner ve namaza başlar. Düşman top ateşi yağdırır. Zeynel Beyin şehit olduğunu zannedilir. Zeynel Bey secdeden başını kaldırır Sadrazam Fazıl Ahmet Paşa Zeynel Bey, biz seni şehit sandık….Elhamdulillah bana bir şey olmadı, yalnız Düşman mermisi patlayınca başımı secdeden kaldırmayıp bekledim… Namazım bozuldu mu efendim?....İşte size bir başka deli….
*Ahmed bin Harb Hazretleri buyurmaktadır ki:
Bizlere ne kadar şaşılır ve hayret edilir gölge denilince hemen güneşin aklımıza gelir de, Cennet denilince akla Cehennem'in geleceği, ondan korunmak çâreleri düşünülmez ve ondan gâfil oluruz…"Şimdi sormak gerekmez mi….*Ahmed bin Harb Hazretlerine saliha kadından” sorulunca şöyle der, Beş vakit namazını kılan, efendisine kocasına itâat eden, her işinde Allahü teâlânın rızâsını gözeten, gıybet ve dedi-kodudan dilini koruyan, kanâat sâhibi olup dünyâya meyletmeyen musîbetlere sabreden kadın, çok iyi bir kadındır…"Ne diyelim efendim…. Aşkımız neyse belamız da oradan gelsin !….AŞKINIZ CEMAL, CEMALİNİZ NUR, NURUNUZ AYN OLSUN!...
*Adamın pislik böceği görür Bu yaradılışı çirkin pis kokulu bir yaratıktır.Allah bunu niçin yaratmışki ? " der. Ve adamın yüzünde çıban çıkar. derdine derman bulamaz. Çııban yara olur. bir yolcu yardım edebileceğini, ve tedavisini söyler. Adam her Allah'tan umut kesilmez diyerek kabul eder.
Yolcu pislik böceği getirilmesini ister. hasta adam, böcek hakkındaki sözlerini hatırlar ve derki ;
Adamın isteğini yerine getirin, ne diyorsa yapın.
Yolcu böceği yakar ve külünü yaraya serper ve yara Allah'ın hikmetiyle iyileşir. hasta adam etrafına der ki ; Unutmayın ! Allah'u Teala'nın yarattıklarının, yaratılışında bir hikmet vardır, bir derde deva vardır. Velev ki pislik böceği olsa dahi.
*Mısır Tolunoğullarının kurucusu Ahmed b. Tolun, dindar ve dürüst biriydi. babası Tolun onu hükümete göndermişti. Ahmed Tolun cariyelerinden birinin fuhuşuna şahit oldu cariye, baba Tolun'a şöyle söyledi: Biraz önce Ahmed beni yoldan çıkarmak istedi. kaçtım sözlere kanan Tolun, Ahmed'i çağırdı. Yazdığı mektubu götürmesini emretti. Mektupta şöyle yazıyordu:
Bu mektubu taşıyan kişi sana gelince boynunu vur, kesik başını bana gönder.' Ahmed mektubu bilmiyordu. cariye onu çağırdı. yalan sözlerinin etkisini anlamak istiyordu. Cariye,Ahmedin
mektubunu aldı. Ve kendisiyle fuhuş ortağı olan şahsı kurtarmak istiyordu. mektubu aldı ilişkide bulunduğu hizmetçiye teslim ederek, kumandana gönderdi. Kumandan mektubu okuyunca emir gereği hizmetçinin başını kestirip Tolun'a gönderdi. Baba Tolun, oğlu Ahmede Mektubu sorunca, Ahmed gördüklerini anlattı. cariye korkuyla Tolundan af istedi. cariye yüzünden idama mahkum olan Ahmed b. Tolun ise, babasının yanında değer kazandı
|