Kaynak 1çerkes.com
KUŞCUBAŞI EŞREF Albay Levent Göktaş*
“*Çukurca taburunda idik.* karakol basıldı yardıma koştuk. zorlandık ama elimizden geldiğince çabuk hareket ettik, mevzilerde şehit askerlerimiz vardı.
vücutlarına bıçakla zarar verilmişti. bir tane şehit ve jandarma askeri vardı. Rpg-7 ile vurulmuş, vücut altında hasar vardı.elini tuttum, göz göze geldik.
Kelime-i Şehadet getirdik. Sonra o’na ezberimdeki* İnşirah suresini okudum. “Elem neşrah leke sadrek” diye başladım senin göğsünü açmadık mı, yükünü atmadık mı” derken gözleri kapandı. gözlerinden* yaş boşaldı.şehit olmanın mutluluğu ile şehadet getirdi.* pkk’lılardan 17 tanesini etkisizleştirdik ölen mehmetçik kardeşlerimizin ruhları huzur bulsun*“Kuzey Irak’ta tanklarla* ileri harekata geçecekken ateş ettiler. sıcak temas yaşadık, teröristler ölülerini bırakarak.kaçtılar bir inilti geliyordu iniltisi, 14 yaşlarında bir kız çocuğu tank tarafından vurulmuş şehit jandarma askerimiz gibi alt kısmı parçalanmıştı. Yanına yaklaştım, gözlerinde korku vardı. kelime-i şehadet getirtirdim. Elini sıktım,gözlerinden iki damla yaş geldi ve öldü.Göktaş’a gelen emir Ballıkaya’ya birliğiyle girmesiydi. Göktaş, birliğiyle sabaha karşı Ballıkaya’ya sızdı Ve çatışma başladı Çatışma sabah 6.00’dan akşam 20.00’ye kadar, 5 metre yakınlıkta yaşanıyordu Levent Göktaş, terörî Geri püskürttü ancak Bir asker şehit oldu. 10’u ise yaralandı gece 5 kez içeri girdik yoğun ateşle karşılaştık için şehit naaşını alamadık”Hava eksi 35 dereceydi.
*PKK’lı, Göktaş’a kod adı olan ‘Ozan’ diye hitap ediyordu. Seslenen PKK sorumlusuydu.
Şimşek” kod adlı PKK’lının terörist şöyle sesleniyor“cenazeyi almak için durmadan aşağı inipyorsun. Hiç gelme alamazsın ama istersen bir şartla cenazeyi veririm.”Göktaş, Ölen askerini almak zorundaydı. “Şartı sordu.Armut Boğazı var. çam ağacına yiyecek, oksijen, tentürdiyot, konserve ve pamuk koy. tek başına yanımıza gel. Cenazeyi al, git.”dedi. Göktaş PKK nın , yanına tek başına gitti Göktaş, birlik komutanı olarak şehit askerinin cenazesini alacaktı.Çocuğun naaşı yerdeydi. Yüzü tertemizdi, yıkamışlardı. Askeri sırtına aldı PKK’lılar ayağa kalkıp levent göktaşı selamladılar.*Levent göktaş Şehid askerinin cenazesini aldılar PKK’LILARIN SAYGI DURUŞU nda durdular türk albay Levent Göktaş sırtında şegit askerimizin cenazesiyle yukarı çıktı.tüm gün savaştığı düşmanlarının arasına silahsız inmişti.
Çatışmada onu öldürmek için hedef alan PKK’lılar askerini almak için ölümü göze alan komutana ve şehit mehmetçiğe saygı duruşunda bulundu.
Ve albay levent göktaş şöyle diyor sorarım size ölen kim, öldüren kim? Savaşçı olmama karşın fikrim, ölümlerin durması, üzüntülerin bitmesi artık hiçbir ailenin üzülmemesi yönündedir. savaş, savaşı davet eder. Topraklarımız kan, gözyaşı ve acılarla doludur.Hayber Kalesinde 40 adamıyla 20.000 kişilik Faysal’ın ordusuna karşı 5 saatten fazla çarpışan Kuşçubaşı Eşref Sencer’in hemşerisi Albay Mustafa Levent Göktaş’tan asker duruşu, adam gibi adam duruşu…*
|