|
Kaynak Malumat WordPress.com'
Hz. Muhammed Hakkında Sözler
Goethe (Alman Şair ve Yazar)
Hiç kimse Hz. Muhammedden daha ileri bir adım atamaz.
Avrupa’ya nasip olan bütün başarılara rağmen bizim bütün kanunlarımız, İslâm medeniyetine bakarak çok ek******.
Biz Avrupa milletleri, büyük medenî imkânlarımıza rağmen, Hz. Muhammed’in son basamağına varmış olduğu merdivenin daha ilk basamağındayız.”
* * *
Muhammed, hürmet ve saygıya fazlasıyla lâyıktır.
Lev Nikolayeviç Tolstoy (Büyük Rus Yazar)
* * *
Büyük İslâm Peygamberi Yüce Yaratıcı’nın katına çıkıp onunla buluşmuştur. Ben Mirac’a bütün kalbimle inanıyorum./Dostoyevski
* * *
Aziz, Prof. Bosworth Smith
Hz. Muhammed’i, bütün vasıfları ve kahramanlıklarıyla görmek mümkündür. bazıları Peygamberliğinin ilk günlerinde bazıları da peygamberliğinden sonra olmuştur.
Eşsiz mucizeleri gördüğümde, O’nu rütbe bakımından insanların en büyüğü ve en yücesi olarak mütalaa ediyorum.
insanlık O’nun bir benzerini görmemiş ve görmeyecektir de…”
Prof. Dr. Philip Khuri Hitti
İslâm medeniyetinin modern dünyaya en büyük yardımı ve hediyesi ilimdir.
Avrupa’yı, yeniden hayata kavuşturan yalnızca ilim değildir. İslâm medeniyetinin tesiri Avrupa hayatına ilk parlaklığını vermiştir.
Avrupa’nın ilerleme hayatında İslâm kültürünün tesirini takip edemeyeceğimiz bir tek safha bulunmadığı gibi islamın tesirin kendini bütün azametiyle hissettirir bu tabii ilimler ve ilim zihniyetidir.
Orta çağın ilk yarısında dünyanın hiçbir milleti insanlığın ilerlemesine müslümanlar kadar hizmet etmemiştir.
* * *
Annie Besant, (Hindistan’ın Bağımsızlık Liderl)
Bitmeyen bir hayranlık, sürekli bir saygı,
Arabistan’ın büyük Peygamberinin hayatını ve şahsiyetini inceleyen ve nasıl yaşadığını bilen herkes bu güçlü Peygambere saygıyla dolmaması mümkün değildir.
Kitabımda söyleyeceklerim bilinen şeyler olsa da, ben onu ne zaman okusam, bu Arabistanlı Muallim için hep yeni bir hayranlık, yeni bir saygı duyuyorum.”
’Ben şahsen Hz. Muhammed’in hayranıyım.’
Sosyolog V.D.Eratsen
Emile Dermenghem
pişirmek kaydıyla soğan ve sarımsak damar sertliğini azaltmaktadır. pirişilmiş sarımsak kanda yağ artmasına mani olur ve kan pıhtılaşma bozuklukları engellenir, ve tansiyonu düşürür ondört asır önce Efendimiz hadislerinde sarımsağın pişirilerek yenilmesini tavsiye etmiştir.
Hira Dağından beri geçen 20 sene dünyayı değiştirmiş. Hicaz’ın kuru kumlarında yeni bir tohum filizlenmişti bu filiz Arabistan’ı uyaracak, ve Hindistandan Bahr-i Muhite kadar uzanacaktı.
Bernard Shaw (İrlandalı sosyalist düşünür yazar)
“İnsan sorunlarının üst üste yığılıp çözülmez hal aldığı günümüzde Hz. Muhammed’e her zamankinden daha fazla muhtacız.
O aramızda olsaydı bütün sorunları oturup bir fincan kahve içme rahatlığı ile çözerdi”
Tarihteki Yüz Büyük İnsan” Michael Hart’
kitabımın üzerinden 10 yıl geçti ‘100 ünlü Adam’ kitabımın birinci yerini Hz. Muhammed’e (s.a.v.) ayırdım ve , hâlâ bu görüşümde ısrarlıyım
ünlü liderlerin ilk listesi. 200-300’e bile çıkarılsa Hz. Muhammed’in (s.a.v.) listenin başındaki yeri sabittir.
ünlüleri incelerken kriterler ortaya koydum. Bunlar insanlık tarihinde geniş ve derin izler bıraktılar ünlülerin en ünlüsü Hz. Muhammeddir (s.a.v.) O’nun peygamberliği, dinî ve dünyevî seviyede fevkâlâde başarılıdır. İnsanlık ahlâkı, felsefî ve hukukî olarak İslâm’dan mükemmel bir din görmemiştir.
Hz. Muhammed (s.a.v.)’in vefatından sonra da İslâm, dünyanın doğusunda ve batısında yayıldı Dünya ve insanlar kalpleriyle ve akıllarıyla İslâm’a yöneliyor.
Hz. Muhammed’in (s.a.v.) davet ettiği din, 14 yüzyıl medeniyet ve kültür merkezlerinin dışında bir bölgede doğdu. zor şartlar altında yol aldı. İslâm, dünyanın her yönünde yol buldu. inanıyorum ki Hz. Muhammed (s.a.v.) gibi, mükemmel bir insan, bir daha gelmez.”
Thomas Carlyle (Meşhur İngiliz Düşünür)
o Kral ve vezirler gibi azamet ve debdebe perdeleriyle gizlenmiş değildi. Kendi hırkasını kendi yamalar, kendi ayakkabısını kendi tamir ederdi. Harbe gider, ashabı ile istişare eder, emirlerini onlarla beraber verirdi.
Nasıl bir insan olduğunu her yönü ile kavminin bilmesi lazım .
Dünya’da taç ve ihtişam sahibi hiçbir imparatora, yamalı bir hırka içindeki bu insan kadar hürmet ve itaat edilmemiştir.
İslamiyetten eski dinler, insan ve ruh üzerindeki hakimiyetlerini kaybetmektedir ancak Hz. Muhammed’in dini kudret ve hakimiyetini muhafaza etmektedir.”/
Gustave le Bon (Fransız sosyolog ve fizikçi)
Ben şunu iddia ediyorum ki, Hz. Muhammed en seçkin bir kıymettir. Yaradan’ın, böyle ikinci bir vücudu imkan sahasına getirmesi ihtimalden uzaktır. Seninle aynı asırda bulunamadığımdan dolayı üzgünüm Ey Muhammed…
Bismarck (Almanya’nın ilk şansölyesi -başbakanı)
* * *
Hz. Muhammed’in (sav) insan olması itibariyle, bütün insanlık iftihar eder. O Zât, ümmîdir onüç asır evvel öyle kanunlar ve esaslar getirmiş ki, biz Avrupalılar ik ibin sene sonra onun kıymet ve hakikatına yetişse en mes’ud, ve en saadetli nesiller olur Shebol ( Hukuk Kongresi Başkanı)
* * *
Peygamberler, ve fâtihler arasinda târih-i hayâti; Hz. Muhammed’in Târihi gibi, en ince teferruâtina kadar, kayd ve zapt olunan bir kimse gösterilemez.John Davenport (Ingiliz bilgin)
* * *
Lamartine (Fransız Tarihçisi)
Şişmanlık birçok hastalıkları beraberinde getirmektedir. şişmanlarda yüksek kolesterol seviyesi damar sertliğine sebep olur damar sertliği, yüksek tansiyon, kalb yetmezliği, böbrek ve göz hasarlarını meydana gelir Dengeli beslenme mevzuunda Yüce Rehberimiz (sav) asırlarca önce şöyle buyurmuştur ‘Çok yemek kötü bir şeydir.’ ‘İnsanoğlunun midesini iyice doldurmasından daha zararlı bir şey yoktur.
gayenin büyüklüğü, vasıtaların küçüklüğü ve neticenin azameti insan dehasının üç ölçüsü ise, modern tarihin en büyük şahsiyetlerini bile Muhammed’le (sav) kıyaslamaya kim cesaret edebilir.
O şahsiyetlerin en meşhurları ancak maddi kuvvetler kurdular. Halbuki, O (sav), orduları hukuk sistemlerini, imparatorlukları, kavimleri hanedanları ve milyonlarca insanı harekete geçirdi.
* * *
“İnsanlar her şeyden fazla Muhammed’e kulak vermelidir. Diğer bütün sözler, onun karşısında boş sözlerdir.”Thomas Carlyle (Meşhur İngiliz Düşünür)
* * *
Bismarck (modern Almanya devletinin kurucusu)
Muhtelif devirlerde beşeriyeti idare etmek için Allah tarafından gönderildiği iddia olunan bütün münzel ve semâvi kitapları tam ve etrafiyle tetkik ettimse de, hiç birisinde hikmet göremedim. Bu kanunlar, bir cemiyetin, ve evin saadetini temin edecek mahiyetten uzaktır. Lâkin müslümanların Kur’an-ı, bu kayıttan azadedir.
Ben Kur’an’ı her tetkik ettim. Her kelimede büyük hikmet gördüm. Müslüman düşmanları kitabın, Muhammed’in kendi eseri olduğunu iddia etsede en mükemmel mütekâmil ve böyle harikanın zuhurunu iddia etmek hakikatlere göz kapıyarak kin ve gareze âlet olmak manasını ifade eder , bu da ilim ve hikmet değildir.
* * *
J. H. Lenison,
Ellerin et ve yağ gibi maddelere bulaşması haşere ve mikroplara zemin oluşturur Yüce Rehberimiz ‘ellerinde et ve yağ kokusuyla yatan bir kimse hastalığa müptela olur hayvan ve haşereden zarara uğrarsa, kedisinden başkasını suçlu bulmasın’ buyurmuştur.
Hz. Muhammed (sav) toplu halde yapılan ibadetin muazzam gücünü, tarihte ilk temsil edip gösterendir insandır. Hiç şüphe yok, ki, İslâm’ın kudreti, günde beş vakit kılınan namazın kudretinden kaynaklanmaktadır.
* * *
Lavazon
Yeni keşiflerin veyahut ilim ve irfan ile hallolan ve çözülen uğraşılan meseleler arasında bir mesele yoktur ki, İslâmiyet ile çatışsın.
Kur’an-ı Kerim ve onun öğrettikleri ile kanunlar ve fenler arasında tam bir ahenk görülmektedir.
* * *
Dr. Steingas
Hz. Muhammed’in doğruluğu,, hakikati samimiyeti, sonsuz azmi, hiçbir vakit sarsılmayan imanı, ezelî ve hakikatli sebatı, O’nun, o cesur ve azimkâr Peygamber’in son peygamber olduğuna en kat’i ve en emin delillerdir.”
|