Kaynak mumsema.com
Esmaül Hüsna* duası Senai Demirci
*Ya Rabbi! Seni tarif eder bütün güzel isimler
güzel isimlerini aşikar etmezsen ruhum karanlıkta
Sen Esmaül Hüsna’na şahit yaz beni ALLAH(cc) Sensin ve sanadır kulluğum çarem seninledir varlığım Seni arar sana muhtacım biz yaratılmışız sen ise yaradansın sen daimsin ve daim eyleyensin biz ise muhtacız sen* ihtiyaçları görensin senden Başka yok Sen eşi benzeri olmayansın Sen eksiksiz sıfatların sahibisin Cemaline çevir yüzümü başkasına rağbet ettirme kalbimi*Ya Rahman! Sen öyle rahmet edersin ki rahmetin cennetim olur Rahmetinden tek bir parıltı sonsuz mutluluğumdur Rahmetinin tek damlasi rızka kefil olur çorak gönlüme merhametini indir fani ömrümü sonsuzluğa eriştir.Ya Rahim kulağını sözüme muhatap eylersin Aklıma vahyinle tenezzül edersin Öylesine Rahimsin ki istendiğinde verir ve lütfedersin Öylesine Rahimsin ki Hak etmeyene bile bahşedersin dünyayı güzel eylersin Ahireti daha güzel eylersin Ya Rabbi! Korkudan emin eyle beni Ateşten uzak eyle beni Hicrana düşürme kalbimi Ya Vehhab Yokluğa varlık bahşedersin Nankörlerin rızkını kesmez inkar edenlere bile verirsin Varlığım senin lütfundur senin ihsanındır
Aciz varlığıma lütfunu* daim eyle
*Ya Rezzak! Hazinende yok yoktur ol dersin her şey olur Yarattığın her canlının rızkı sende saklıdır
Vahyin mümin kalplerin rızkıdır Ya Rabbi! Sana muhtaç olmak en büyük zenginliktir fakirin eyle beni verdiğine doymak en büyük lezzetimdir
Sofranda ağırla beni Ya Melik Kimsenin kimseye fayda vermediği günde hüküm senindir Gökler yarılırken Yıldızlar dağılırken Varligim varım yoğum sensin Elimdekiler senin Yokluğa düşürme beni
Darlık verme kalbime mekan senin Ya Kuddüs! kuddüs ve kutsiyet sendendir bundan ötesi olmaz Sen dilemezsen hiçbir sey pak sayılmaz Gönlüm sana yönelmedikçe saf olmaz Kanımı her nefeste temizle nefsimi arındır pak eyle Temizlenenlere muhabbet ed gönlümü muhabbetinle temizle
*Ya Selam Sensin selam sendendir selam Emrini dinleyen ates ibrahim(as)* serin ve selamet olur ibrahim(as) gibi dostluğuna kabul eyle beni İbrahim(as) gibi ateşi gül eyle tenime Gül gibi ateşten çiçek açtır ruhumda Selamını şebnem gibi dokundur kalbime Ya Mümin hidayetinle kalpler mutmain olur kalplere itminan vermezsen Sen inandırmazsan kim mümin kalir Revamın tuzağına düsürme nefsimin diline birakma Öyle mümin eyle ki beni pişmanlıklarım beni sana döndürsün
Ya Müheymin gariplerin sığınağı kimsesizlerin dayanağısın hakkı himaye eden kollayan tuzakdan kurtaran zayıfları himaye edensin Mazlumların hakkını zalimlerden almayı vaat edensin Sen ki en küçük, en önemsiz arzularımı bilip merhamet edensin Nefsime kanmaktan Aşağılara yuvarlanmaktan koru beni
*Ya Aziz! İzzet senindir Sen dilersen kimse zillete düşmez Sen vermezsen kimsede izzet kalmaz Yakınlığıyla aziz eyle kalbimi Ruhum yalnız seni arar Huzurunla aziz eyle ruhumu rezil etme beni
Ya Cebbar Sen ki mağrurları gururlarına esir eylersin kibirlenenlerin boynuna kibirlerini tasma eylersin zulmedenleri vicdanlarının pençesine
hapsedersin Bir sineği vasıta eyle de Nemrutlardan kurtar beni Bir asayı vesile eyle de firavunlara galip getir beni Ebabilleri gönderde Ebrehenin fillerinden koru kalbimi Nefsimin isyanına izin verme
Aklımın sapıtmasina geçit verme itaat üzre sabit kıl beni *Ya Mütekebbir ben acizim sen Kadir’sin
Ben fakirim sen Rahim’sin Ben ölüyüm sen Hayy’sın
Ben çaresizim sen Ehad’sın Ben muhtacim sen Samed’sin Ben sağırım işiten sensin Ben körüm gören sensin Ben dilsizim konuşan sensin
Ben yaratılıyorum yaradan sensin Ben yokum var eden sensin Ben hiçim emellerim büyüktür
Ben yoksulum isteklerim çoktur Ben isterim çünkü sen büyüksün Şahit yaz büyüklüğüne bu küçük kalbimi Ya Halik! Sen ol deyince her şey olur
Ol de olayım yarattıklarının arasında kalayım
Halk ettigin gibi ahlaklanayim Sen yarattin diye güzel olayım Hep en güzel kıvamda kalayım
Ya Musavvir! Yokluğa varlık giydirensin
Güzeli güzel kılan ancak senin tasvirindir
|