Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-14-2018, 06:01   #115
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Şehit annesi İlk kez onsuz Anneler Günü geçiriyorum

*Şırnak'ta helikopterin düşmesiyle şehit olan 13 askerden Pilot Yüzbaşı Serhat Sığınak'ın annesi Semiha Sığınak, "O günden beri gözüme uyku girmedi, ilk kez onsuz Anneler Günü geçiriyorum. Herkes çocuğuna, biz kara topraklara sarılıyoruz" dedi.*31 Mayıs 2017 günü Şırnak Uluderede Şenoba Tugay Komutanlığından kalksn helikopter yüksek gerilim hattına takıldı kazadaki askeri helikopterde şehit olan 13 askerden şehit Pilot Yüzbaşı Serhan Sığnak 31 yaşındaydı 55 yaşındaki annesi Semiha Sığnak Anneler Günü nedeniyle Adana garnizon şehitliğine geldi. Oğlunun mezar taşındaki fotoğrafını eliyle sevip öpen anne, dua okuyup ağladı. Anne Sığnak, şehit anneleri için Anneler Günü diye bir şeyin kalmadı "31 Mayıs’ta bir yıl oluyor, Şırnak’ta helikopter pilotuydu oğlum, şehit oldu. *Bu ilk Anneler Günü, her Anneler Günü'nde onun telefonuyla gözümü açıyordum, 'Anneler Günün kutlu olsun annem' derdi. onun sesi ile uyanırdım oğlun şehit oldu hiç uyuyamıyorum hayatım zindan oldu, dünyam karardı. bebeğimdi, kuzumdu, herkes çocuğuna sarılırken şehit anneleri topraklara sarılıyor. Anneler Gününde kara toprağa sarılıyoruz. Dünyada en büyük acı evlat acısı bunu yaşayarak gördüm" gözyaşlarına boğuldum

Kaynak Hürriyet.com
Şehit annesi, torunuyla hayata bağlandı

*HAKKARİ Şemdinli ilçesinde 2010 yılı Haziran ayında*PKK'lı teröristlerce sınır birliğine yapılan saldırıda şehit düşen Piyade Çavuş Mustafa Kayın'ın memleketi Edirne Keşanda yaşayan annesi Sevgi Kayın, oğluyla aynı isimdeki taşıyan 6 yaşındaki torunu Mustafa'yı büyüterek hayata bağlanıyor. Sevgi Kayın 15 gün önce dünyaya gelen 2'nci torunu Mısra'nın sevincini yaşıyor.
Evlatlarını vatan uğruna kaybeden şehit anneleri için Anneler Günü,*buruk geçiyor. Hakkari Şemdinlide şehit düşen Piyade Çavuş Mustafa Kayın'ın annesi Sevgi Kayın Anneler Günü'nü büyük oğlu Süney'den olan ve şehit amcasının ismini taşıyan torunu Mustafa ile 15 gün önce dünyaya gelen Mısra'ya sarılarak geçiriyor.ONUN YERİ, ACISI ÇOK FARKLI OLUYOR' *İki oğlundan birini şehit veren şehit annesi 8'inci Anneler Gününde acım taze Hiçbir şey oğlumun yerini doldurmuyor. Bir Mustafa'mız daha geldi. torun olarak. Ama evlat acısı çok farklı. Anneler Günü hüzünlü bir bayram oluyor hüzün. Oğlumun yaşıtlarını, arkadaşlarını görüyorum Kimi nişanlı kimi evli Anne baba yarası çok başka Rabbim şahadet şerbetini içirmeyi nasip etmiş ona ama her anne ve baba için tarif edilemez bir acı" 'KONDURAMIYORSUN, 'DÖNMEYECEK' DEMİYORSUN' askere gitmeden önce oğluma Kahvaltı hazırlıyordum. Ağabeyiyle oturuyordu. Ağabeyine, 'ister misin şehit olayım' dedi. Ben Mustafa her askere giden şehit mi oluyor, neden böyle konuşuyorsun?' Dedim, sadece gülümsedi, cevap vermedi. Son gecesiydi

*ağabeyiyle aynı odada yatıyorlardı. 'Gelsene evladım ikimiz yatalım seninle' dedim. gülümsedi, onu sevdim. Sonra yerine gitti yattı. İkinci oğlumdu ayrılışımız bambaşkaydı. Şehit oldu ölümü ona Konduramadım dönmeyecek' demedim
'DÜKKAN AÇIP, EVLENECEKTİ Oğlum askerlik dönüşü mobilya atölyesi kurup evlenmeyi planladı, "O zaman evlenecek ağabeyinin evini düzüyorduk. Dedi ki, 'Ağabeyimin her şeyini yapın ama sadece kapılarla dolaplarını ben yapacağım' dedi. Mobilya bölümü okumuştu. hayalleri dükkan açıp Sevgilisi ile Evlenmekti 'BENİ HAYATA BAĞLAYAN TORUNLARIM OLDU' Anneler Günü'nde tüm şehit anneleri gibi içlerimiz yandı, "Göz pınarlarımız kurudu. beni hayata torunlarım bağladı. Hayat mücadelesi bitmiyor. *Allah, evlat acısıyla kimseyi sınamasın. Yüzünüz gülüyor, hareket ediyorsunuz ama yüzü, sesi hayalinize hep geliyor. oğlum Anneler Günü'nü kutlarken diğer oğlum aklıma geliyor. O da olsa sarılacak boynuma, öpecek" evladımla gurur duydum, vatan uğruna canını feda eden tüm şehitlerin annelerinin, Anneler Günü kutlu olsun
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla