Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-16-2018, 06:57   #119
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Şehit taner çebi kaynak sabah.com
Yüce gönlünü sır gibi saklamış

*İtfaiye eri Taner Çebi Sultanahmet’teki otel yangınında hayat kurtarmak isterken şehit düştü. Kahraman itfaiyeci* 9.5 yıldır kimseye sezdirmeden, ailesini depremde kaybeden işitme engelli bir kadına yardım etti Sultanahmet'te 27 Nisan 2018 de otel saunasında çıkan yangına müdahale eden Fatih İtfaiyesi'nde görevli itfaiye onbaşı Taner Çebi 42 yaşındaydı 3 Fransız turisti kurtardı son bir kişi için tekrar alevlere dalınca düşüp oksijensiz kalarak ağır yaralanmıştı. Yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda afet ve yangında hayat kurtaran iki çocuk babası kahraman itfaiyeci iki gün sonra şehit düştü. Çebi ailesi, Anneler Günü'nde kahraman evlatlarını Edirnekapı Şehitliği'ndeki kabri başında ziyaret etti.*Ziyaretde çok duygusal bir olay yaşandı. Şehidin mezarında dua eden konuşma ve duyma engelli bir kadın kâğıda yazarak aileye verdi. Kâğıtta şunlar yazıyordu: 'Adım Serap Güngör. 1999 depreminde ailemi kaybettim. Beni enkazdan AKUT çıkardı. Hayatta sadece ben kaldım. Tüm ailem, eşim ve 3 yavrum Adapazarı'nda toplu mezarda yatıyor. Allah'tan başka kimsem yok. Evim Fatih İtfaiyesi'ne yakındı Taner abim hikâyemi öğrenince benimle tanıştı, her ay beni ziyaret eder, maddi ve manevi yardımda bulunurdu. 9.5 yıl her ay maddi yardımda bulundu. Kalbi şeker gibiydi. bir Allah, bir de Taner abim vardı. Taner abim beni bıraktı. Artık Allah'ım kaldı. Başka kimsem yok. Ben geldim Taner abime dua ettim. Fatiha okudum. 4 tane saksı çiçek diktim." *SABAH'a konuşan şehidin ablası Leyla Çebi kardeşini anlattı: "Şimdiye kadar çok mutluyduk. Bundan sonra hüzünlü olacağız, kalbimizde korla yaşayacağız, kardeşimizi çok özledik Anneler Günü bizim için aburuk. Bayramlar buruk, her şey buruk kardeşimiz yok O şehit oldu inşallah. Şehitlere çok imrenirdi. şehit haberini izlediğimde Abla hiç ağlanır mı, ne güzel şehit olmuş, ağlanır mı* Vatan uğruna şehit olmuş' . Özenirdi* şehitliğe ve şehit olanlara... Onunla gurur duyduk kahramanımızdı. yüce gönüllüydü, yardımseverdi.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla