|
Kaynak dini haberler.com
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş kudüse dua
*Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, kudüs mitinginde şöyle dua etti “Ya Rabbi, Kur’an-ı Kerim’de bize mübarek belde olarak tanıttığın peygamberler şehri Kudüs’e, zalim ve azgın güçlerce başlatılan hayâsızca bir işgal ve tecavüze karşı huzurunda toplandık, milletçe ellerimizi açtık, sana yalvarıyoruz, dualarımızı kabul eyle Allah’ım!”
Ey hayatın ve ölümün sahibi olan şehadeti bizlere en kutlu ideal olarak tanıtan Rabbimiz Miracın şehri Kudüs uğruna canını feda eden şehitlerimize rahmet eyle, ruhlarını şad eyle, başta Sevgili Peygamberimiz (sas) olmak üzere Bedir ve Uhud şehitleri ile Hz. Aliyyü’l Murtaza, Seyyid-ü şüheda Hz. Hüseyin Efendimiz ile beraber haşrolmayı, cennet ve cemalinle müşerref olmayı nasip eyle Allah’ım!*Allah’ım, hani Bedir’de Efendimiz; “Ya rabbi, İslam’ın ordusuna yardım eyle. Sana iman eden bir avuç mücahidi muzaffer eyle” diye dua etmişti de; ayet-ile binlerce melekle yardımını müjdelemiştin. Yarabbi şu anda Gazze’nin, Kudüs’ün mazlum mücahitleri başta olmak üzere, âlem-i İslam’ın hak, hakikat ve mukaddesatı için mücadele edenlere Bedir’de yaptığın gibi meleklerinle yardım eyle, nusretini göster, kudretinle şerefyab eyle Allah’ım.*Ya Rabbi, Kur’an-ı Kerim’de öğrettiğin dua ile niyaz ediyoruz.azgın ve zalim topluluğa karşı bizlere, Filistinli kardeşlerimize yardım eyle ya Rabbi.Ya Rabbi imanlı kullarının izzetini, şerefini, onurunu, harimi ismetini zalim, zorba, işgalci güce çiğnetme Allahım!
*Müslümanların bekasını sarsacak her türlü fitne ve fesada, hile ve tuzağa karşı bizlere feraset ve basiret ihsan eyle Allahım.Dünyayı yaşanmaz kılan zalimlere, ümmetin birliğini, dirliğini bozmak isteyen hainlere karşı bizleri uyanık eyle, zalim topluluğa karşı bizlere yardım eyle Allah’ım
Filistin başta olmak üzere yeryüzünde zulme ve katliama maruz kalan, ülkeleri işgal edilen, camileri, hakları ihlal edilen kardeşlerimize yardım eyle, bizi onlara yardımcı eyle, nusretinle inayetinle zaferler nasip eyle Allah’ım Yüzyıllardır İslam’a hizmet etmiş, zalime karşı olmuş, kimsesizlerin, gariplerin, ezilenlerin, umudu olmuş aziz milletimize ve kahraman ordumuza rahmetinle, nusretinle muamele eyle, milletimizi ilelebet payidar eyle Allah’ım *Din, iman, millet, hak, hakikat, adalet, erdem, fazilet uğruna mücadele etmeyi ve şehit olmayı en büyük paye sayan inancı; kalbimizden, neslimizden yürekden eksik eyleme Allah’ım.Ey Yüce Rabbimiz! Sana inandık, sana güvendik, sana tevekkül ettik. Bizleri sensiz, sahipsiz, inayetsiz, kimsesiz, vatansız, çaresiz, bırakma Allah’ım!
Filistine Dua.. Dua...
FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZİN GAZZEDE YAPTIĞI DUALARI kabul eyle Ey sözü hak olan Allah’ımız!
Sen ki, “bana dua edin duanızı kabul edeyim” diye buyurdun, Ey Rabbimiz senden diliyoruz sana dua ediyoruz ve senden diliyoruz Ey sadece kendisine secde edilen Allah’ım Ey kendisine eğildiğimiz ve sadece kendisine rüku edilen Allah’ım Ey mü’minlerin boyun eğdiği Yüce Allah’ım bizim üzerimizden kuşatmayı ve Başımızdaki büyük musibeti kaldır, bizi kurtar Ey sözü hak Allah’ım,
Yüce Kitabında: “Allah, kâfirlere yol vermeyecektir” diye buyurdun.sana güveniyoruz.*ve inanıyoruz ki sen, düşmana yol vermeyeceksin.*Yahudilere yol vermeyeceksin.*münâfıklara yol vermeyeceksin,
Ey Rabbimiz, düşmana yol verme
*
Ey Rabbimiz, Ey Allah’ım, sana sığındık. Kitabına yapıştık.bizi zillete düşürme peygamberinin sünnetine yapıştık.gençlerimize, çocuklarımıza, yaşlılarımıza, kadınlarımıza merhamet eyle,
senden diliyor ve sığınıyoruz.*Ey sözü hak Allah’ım,
Biz hastalandığımızda hastalarımıza şifa verecek olan sensin.*Ey Allah’ım, çocuklarımızdan, kadınlarımızdan, yaşlılarımıza şifa ver.*
Filistende hastalarımız tedaviden alıkonuyor Kudüslü kardeşlerime ilaç verilmiyor.*gazzeli mücahitlerin elektriklerini kesdiler ve yattıkları hastanelerde hizmet vermediler Allah’ım kardeşlerime şifa ver. Rabbimiz, şifa veren sensin.*
*biz seni ve Peygamberini seviyoruz.*sevgimizin bereketiyle dualarımızı kabul eyle Kur’an-ı Kerim’in ve Mescidi Aksa’nın bereketiyle dualarımızı kabul eyle.*
*
Ellerimizi sana açtık, dualarımızı sana yöneltiyoruz Ey yaratılanların yaratıcısı, mülkün sahibi, din gününün sahibi* üzerimizden kuşatmayı kaldır Önderimiz İstediğin zaman Allah’tan iste. Yardım dilediğinde Allah’tan dile” buyurdu.*senden istiyoruz.*ey Allah’ım,*Senin kulların var bizim Senden başka Rabbimiz yok.*Sana dua etmezsek kime edebriz, kimden dileriz?*Ey, güzel olanı açığa çıkaran çirkini gizleyen Rabbim hesaba çekme en güzel muameleyle muamele ed, Lütfet geniş ol rahmetini gönder her inayetin sahibisin Rabbimiz,
Keremi bol, ihsanı geniş olansın Ey Rabbim ey Mevlâmız, ve ilahımız Üzerimizden kuşatmayı kaldır Hastalarımıza şifa ver Mücahitlerimizi .*genç yaşlı kadınlarımızı ve çocuklarımızı koru.*
*
Ey Kitab’ı indiren, bulutları yürüten, küfürü hezimete uğratan, hesabı hızlı olan Allah’ım,
kitabından sapanları hezimete uğrat,*
dostlarına salih kullarına, Peygamber yolundan gidenlere yardım et.Ey Allah’ım Yahudileri ve onların yanındakileri sana havale ediyoruz..Onları, kâfirleri şiddetli cezana maruz eyle Ey Allah’ım, ilahi güç ve kudretini bize göster. Küfür askerlerini, Firavun’u ve Semud’u helake uğrat Allah’ım!
Yahudileri onlara dost olanları sana havale ediyoruz.*duaları işit Allah’ım,*Gençlerimize, çocuklarımıza, kadınlarımıza yaşlılarımıza merhamet eyle,*Ellerimizi sana açtık, sana yöneldik ve dua ediyoruz.*Ey Allah’ım, sen ilahımızsın, yücesin, halimsin sana yönelen elleri boş çevirme
*
Ey Allah’ım Filistin ellerini sana açtı, Ey Musa’yı ve
Muhammed’i kurtaran Rabbimiz Bizi zalimden kurtar kötülük ve fenalık düşünenlerin planlarını kendilerine çevir.*Onları kendi dertleriyle meşgul eyle.*Ey Allah’ım, bizi uyumayan gözlerinle koru.*
Ey, gözlerin yaratıkların kendisine ulaşamadığı, hiç kimsenin kendisini vasfedemediği, hiçbir şeyin kendisini korkutamayacağı, suların damlalarını ağaçlarının yapraklarının sayısını bilen, Yüce Allah’ım Bize kurtuluş kapısı göster.*Ey Rabbimiz, ey Allah’ımız, ey Rahman, ey Rahim, ey koruyan,*
Ey en hayırlısı, duaya icabet ed duamızı kabul eyle....*
|