Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-23-2018, 08:35   #22
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak halitsarı.blogspot.com

PEYGAMBER EFENDİMİZİN YAPTIĞI DUALAR

*Yâ Rabbi, kederden, dertten, âcizlikten, korkudan, sana sığınır Senden hidayet, takva, iffet isterim.
bana doğruyu ilham et nefsimin şerrinden koru.
beladan, bedbahtlıktan, şerden Allah’a sığınırım.
Rabbimiz, bize iyilik cehennem azabından koru.”
kalbimi kulağımı, gözümü, ardımı, aydınlık eyle. Allah’ım, nurumu büyüt. Ey Hay ve Kayyum olan Sadece Senden isterim; Hayatımı düzelt, nefsimle baş başa bırakma.” Allah’ım, korkaklıktan, Kabir azabından fitneden Sana sığınırım.” Allah’ım! Fakirlikten, yokluktan ve zilletden sana sığınırım. Haksızlıktan da sana sığınırım.” Allah’ım! Öfkenden rızana; cezandan affına sığınırım. Sana övgüyü sayamam. Sen kendini nasıl övdüysen öylesin.”
*Allah’ım! Nimetinin yok olmasından, afiyetin nimet ve sağlığın bozulmasından, cezalandırmandan ve öfkene sebep olan her şeyden sana sığınırım.”
Allah’ım! şerrden sana sığınırım.”Fayda vermeyen ilimden, huşu duymayan kalpten, kabul olunmayan duadan** doymayan nefisten sana sığınırım.”
Allah’ım! Seni anmak, sana şükretmek, ve kullukta bana yardım et.”Dinimi güzelce yaşat Dünyamı düzelt Ahiretim son durağımdır. hayrı ihsan eyle şerlerden muhafaza eyle.”Allahım, hayatta kalmam hayırlıysa beni yaşat, vefatım hayırlıysa beni öldür.
Gazabından, cezandan, kullarının şerrinden, şeytanın vesveselerinden Allaha sığınırım.
Allahım, kolaylık ancak Senin kolay kıldığındır Sen, tepeleri düzler, zorlukları kolaylaştırırsın.

*Ya Rahman, gökten inen yerden çıkan gecen ve gündüz fitnelerinin şerrinden; tembellik cimrilik korkaklıktan, düşkünlükten sana sığınırız.
Allah’ım, ürpermeyen kalbden ve doymayan nefisten sana sığınırız. bizlere musibet verme acımayanları başımıza musallat etme Allah’ım, bizlere öyle iman ver ki, küfür olmasın! Allah’ım, kabul edilmeyen amel ve duadan sana sığınırız.
bizi dünya zilletinden ve âhiret azabından muhafaza eyle! günahlarımızı affet ve rızkımıza bereket ver! Allah’ım, kötü huy, kötü iş, kötü arzu ve kötü hastalıklardan sana sığınırız. Allah’ım, bizlere sıhhat, iffet, güzel ahlâk ver ve kaderine rıza göstermemizi nasip et bizleri ilimle zengin et, hilmle süsle, takva ile şereflendir Ey hâlleri değiştiren Allah’ım, bizleri en iyi hâle çevir!
*Allahım, beni yücelt, eksiğimi- gider rızık ihsan et, salih amellere güzel ahlâka ilet; salih olanına ancak Sen ulaştırır, kötülerden ancak Sen alıkorsun.Allahım, günahlarımızı,zulüm ve haksızlıklarımızı, şakalarımızı, ciddiyetlerimizi, kasıt ve hatalarımızı mağfireteyle; bana, kendimi bulmayı ilham et. nefsimin şerrinden koru.
beni, sabreden, şükreden bir kul eyle, beni kendi gözümde küçük insanlann gözünde büyük yap.
Ey Rabbim! Senden hayrın hem çabuk, hem geç olanını istiyorum. Ey Rabbim Re*sûlünün senden istediğini istiyorum, Resûlünün sana sı*ğındığı şeyden sana sığınıyorum. Allah'ım âkibetini doğruya ulaştır.”*sallallahu aleyhi ve sellem- duâsında: "Ey Rabbim! Beni, iyiliğe sevinen, kötülüğe istiğfar edenlerden kıl.”*

*Efendimiz (SAV) Hz Aişe validemize buyurdular.
Yâ Âişe, bir kere*Allahümme salli alâ Muhammedin ve alâ cemî’il Enbiyâi velmürselîn ”*de ki, bütün peygamberler senden razı olsun.Bir kere**“ Allahümmağfirlî ve li vâlideyye ve li-meşâyıhiyye ve lil mü’minîne vel mü’minât vel müslimîne vel müslimâti el ahyâi minhüm vel emvât ”*de ki,
bütün müminler senden razı olur. Bir kere de*“ Sübhânallahi vel hamdü lillahi ve lâ ilahe illallahü vallahü ekber ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billahil aliyyil azîm ”*de ki, Allahü teâlâ*senden razı olsun.

Kaynak islam ve ihsan.com

PEYGAMBERİMİZİN SIK SIK OKUDUĞU DUALAR

*Efendimiz’in (s.a.v.) Allah Teâlâ kimin hayrını murâd ederse onları ona öğretir, sonra ebediyyen unutturmaz.”buyurdu ve şu duâları tavsiye ettiler…

*Allah’ım! Ben zayıfım, zaafımı rızâ-yı şerîfini kazanma husûsunda kuvvetlendir. beni hayra sevkeyle! İslâm’ı rızâmın en son noktası kıl!
Allah’ım! zayıfım,kuvvetlendir; küçük görülüyorum, izzet sâhibi kıl! muhtâcım, beni rızıklandır.”*

*Ya mukallibel kulûb, sebbit kalbî ala dînike.”
Rabbim! Kalbimi dînin üzere sâbit kıl.

Kaynak duavakti.com
Peygamberimizin Hz. Muhammed (s.a.s.)’in Duası

Hasbiyellâhü lâ ilâhe illâ hû. ‘Aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül-arşil’azîm.”Bana Allah yeter. O’ndan başka ilâh yoktur. Ben O’na güvendim ve O, büyük Arş’ın Rabbidir.”

Rabbihküm bilhakkı ve RabbünerRahmânül-müste’ânü alâ mâ tesıfûn.”Ey Rabbim! Aramızda gerçekle hükmet ve Rabbimiz Rahmân’dır ki, yardımına sığınılacak olan ancak O’dur.” (Enbiyâ).

Rabbi immâ türiyennî mâ yû’adûn. Rabbi felâ tec’alnî fil-kavmiz-zâlimîn. Rabbim! vaad edilen azabı göstereceksen, beni, zalimler topluluğunda bulundurma.” (Mü’minûn)

Rabbi e’ûzü bike min hemezâtiş-şeyâtîn. Ve e’ûzü bike rabbi eyyahdurûn.”Rabbim Şeytanların kışkırtmalarından ve yanımda bulunmalarından sana sığınırım.” (Mü’minûn)

Rabbiğfir verham ve ente hayrürrâhımîn.”
Rabbim bağışla ve merhamet et, Sen merhamet edenlerin en hayırlısısın.” (Mü’minûn)

Rabbi edhılnî müdhale sıdkıvve ahricnî muhrace sıdkıvec’allî milledünke sültânen nasîra.”Rabbim doğrulukla girip doğrulukla çıkmamı nasip et katından yardım edici bir kuvvet ver.” (İsrâ,)

*Rabbi zidnî ‘ılmâ Rabbim, ilmimi artır!” (Tâ-hâ)
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla