Kaynak 15 000 yeni fıkra android programı
Nasreddin hoca fıkraları
NASREDDİN HOCA ÇOCUKLARA CEBİMDE NE OLDUGUNU SÖYLEYENE CEVİZ VERECEGİM, DEMİŞ...ÇOCUKLARIN HEPSİ -CEVİZ VAR HOCA EFENDİ!...DEMİŞLER HOCA HANGİ GEVEZE SÖYLEDİ ONU SİZE! diye içerlemiş....
NASRETTİN HOCA göle yoğurt çalarken komşuları hoca napıyosun göle yoğurt çalınır mı demişler hoca da ben çalıyım belki gölde tutarda bir ömür boyu yoğurt yeriz demiş
Karısı Nasrettin hocaya sormuş: Hoca madem gidiyosun ben kime gözüküp kime görüneyim? hoca döner derki: Benim gözüme gözükmede kime gözükürsen gözük
Nasrettin hoca kuyudan su çekerken Kuyuda ayın yansımasını görmüş ve Ay suya düşmüş demiş. Ayı kurtarayım derken ters düşmüş ve havaya bakarak oh iyi bari ay kurtuldu demiş.
Nasreddin Hoca, hakimliğe atanmıştı. Ona davacı inandırıcı deliller göstermişti ve Nasreddin Hoca:
Haklısın”, demişti Mahkeme kâtibi ona davalıyı dinlemesi için uyarmıştı. Davalının güzel konuşması hocayı etkilemişti ve ve hoca Haklısın demişti Mahkeme kâtibi yargılamaya asla razı olmamış ve hocam her ikisi haklı olamaz ki diyince Hoca Sen de haklısın” demiş.*
Asker fıkraları
Ölümsüzlük, şehitlik,bayrak hilalinde Yar gönlümüze düşende çıktık dağlara karanlık gecede
can veren kan veren türk askerleri el uzattık hilale vurgun yedik seher rüzgarlarında.Koyver şahin saldırsın mehmetcesine çakaaaal sürüsüne.AY GÖKTE KALDIKÇA DUL KOCALARININ AK SAKALLILARIN DUASI ÜZERİNE OLSUN...
Temel ile Dursun bir konuşuyorlarmış.
Temel Ula Dursin bizum Fadime kilo vermek içun at bineyi *daaa. Dursun sonuç ne oldu?
Nolacak at 5 kilo verdi
Temele komutanı sorar düşman sağdan geldi ne yaparsın vurirum oni komitanum.Komutan tekrar sorar Düşman soldan geldi ne yaparsın vurirum oni komitanum. Komutan tekrar Düşman yukardan geldi ne yaparsın Temel sinirlenir ve Komitanum bu memleketun tek askeru benmiyum da
Komutan Mehmete soruyor, Vatan senin neyindir?-VATAN BENİM ANAMDIR komutanım.diye bağırıyor. Vatan senin neyindir asker, Temel:
-VATAN MEHMET'İN ANASUDUR KOMUTANUM.
Avcı fıkraları
Ava çıkan adamın karşısına kocaman Ayı çıkmış adam başlamış Ayının nefesini adam ensesinde hissetmiş. Ve Ayının ayağı kayıp düşmüş.adam kurtulunca kahvede anlatmaya başlamış Serüveni dinleyenlerden biri dayanamamış -Sen çok yürekliymişsin kardeşim!...Hayvan bana sokulsa, çok ayıptır korkumdan altıma ederim. Avcı Lafı karıştırma yahu Ayı üç kez neyin üstüne bastı da ayağı kayıp yere düştü sanıyorsun?
italyan komutan capiterro askerlerine hucümmm dediğimde düşmana saldırıcaksınız der . Ve capiterro hücüm derr komutan ayağa kalkar ama askerleri ona saldırır capiterro süzgeç gibi olur askerler ise bıravoooooo capiterro diyip komutanlarını alkışlarlar
avcı, evine gelen misafire ayıpostunu göstererek der ki "Bu ayıyı Bolu ormanlarında vurmuştum."
Misafir palavraya inanmayıp sorar Bu kutup ayısıdır. Bolu'da bulunmaz."Avcı gülümser Kardeşim ayı bu. Buranın kutup olmadığını, Bolu ormanları olduğunu nereden bilsin?"
|