Kaynak birhayalinpeşinde.com
Ne Cunda’sız Ayvalık, ne de Ayvalık’sız Cunda
*Küçükköy’de göreceklerinize inanamayacak, sanatın tüm güzelliğine bu şahit olacaksınız. o güzel insanlara selam olsun.geceleri Cunda’da bulunmak lazım. Ayvalık’ta gece hayatı yok.
Ayvalık’ta Tam bir yazlık bölge Daracık sokaklar, küçücük butik dükkanlar ve yeşilin, mavinin ve beyazın en çok yakıştığı sevimli tezgahlar.
*Özellikle Cunda’da, kurulan Cumartesi pazarı duraklarınızdan olabilir. bir çok dükkandan takılar, sabunlar, el işlemeleri satın alabilirsiniz. bölgenin halkı ile laflayıp, bir bardak çay için. İnanın seveceksiniz.Cundada yemek çok önemli.
Ege denizinde tutulan taze balıklar kendimden geçtiğim mezeleri Ege mutfağının en güzel örneklerinden olan Cunda ve Ayvalık, Ege bölgesi yemeklerine doyacaksınız Mezeler enfes. atom, levrek marin, karides güveç benim favorilerim. Ortalama ücret 50 TL
*Cunda’da İtalyan yemeklerini tadabilirsiniz
envai çeşit harika pizzalar ve muhteşem tatlılar 1 büyük pizza 25 TL Tatlılar 15 TL civarında idi. kişi başı 50 TL ücret ödeyerek, tıka basa doyabilirsiniz.
Cunda’da kahvesiz olmaz” Adres Taş kahve damla sakızlı kahveleri enfes. Adresi, Cunda kordonda.
Damlasakızlı dondurma yemeden Cunda’dan dönmeyin onlarca çeşit dondurma Mutlaka Cunda’da dondurmaları tatmalısınız. Ayvalık’ta tarihi sokaklarına gizlenmiş güzeller güzeli cafeler limonatalar, harika kahveler tadabileceğiniz tam bizlik bir yer. fotoğraf çekmekten yiyemedim ama miğdeme kazınmasa da, atmosferinin güzelliği ruhuma kazınmış *Ayvalık’ta yeme içme denince akla ilk gelen lezzet, Ayvalık tostu . Ayvalık’da Gezilecek Yerlerde Ayvalık ve civardaki köyleri Cundayı anlatacağım. Ayvalık’ın tarihi sokaklarına kendimi atmadan kuş seslerinin uyandırması ile güne tebessümle merhaba diyorum. Bu sesi insan özler, hasret duyar Ayvalık Bit Pazarı cumartesi günleri kuruluyor Envai çeşit hediyelik eşyalara tezgahları İnsanların samimiyeti güzel, muhabbetleri o kadar neşe dolu ki “Yahu neden burada yaşamıyorum ki !” diyerek kendime kızıyorum. Tarihi sokaklarda harika fotoğraflar sonraki durağım Ege denizi ile kavuşacağım Ayvalık kordonu Onlarca tekne sabah tur hazırlıkları yapıyor bir çayla yoluma devam ediyorum.
*Ayvalık Kordonunda adalara giden onlarca tekne ile maceraya ortak olabilirsiniz. akşam üzeri kordonda gelip mutlaka gün batımına eşlik edin Ege’nin ılık rüzgarı tebessüm etmenizi sağlayacaktır. Sarımsaklı plajı*: Türkiye’nin en uzun plajlarından yumuşacık kumu ile herkesi mest eden Sarımsaklı plajı Ayvalık’ta olmazsa olmazlardan. deniz-kum-güneş sevenlerdenseniz, plajda deniz keyfi yapabilirsiniz. her gelişimde ilk gelişim kadar mutlu oluyorum. Seviyorum türk coğrafyasını Akşam günbatımına gittiğim adres, Şeytan sofrası., Ayvalık’ı tepeden izlemek için enfes Hangi ülkeye gitsem, mutlaka gün batımına tanık olurum. hayatımın en güzel hastalığı. sizlere de tepede bir çay aldıktan sonra manzaranın keyfini sürmenizi öneririm.*Günbatımındaki o rengarenk görsel şov beni büyülüyor. Karşımda Midilli adası, sağ çaprazda Cunda ve en sağda ise Ayvalık manzarası enfes. hizmeti mevcut. her daim kalabalık. günbatımını kaçırmamak adına erken gelmek lazım.Ayvalık sahilden kalkan teknelerde biletinizi alabilirsiniz. Temmuz ve Ağustosda çok yoğun Ayvalık’ta tekne turu yapmayı düşünürseniz rezervasyonda fayda var.
|