Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-02-2018, 15:18   #7
Kullanıcı Adı
ak61
Laik Hukuk sisteminin doğru işlediği örneklere bakmak lazım çöküp çökmediğini görmek için. Bu ülkelerde eşitlik adalet hak hukuk kavramları ne düzeyde? Uluslararası bağımsız gözlem yapan kuruluşlar bu ülkeleri hangi sıraya koyuyor buna bakmak lazım.

Laiklik olmayan ülkelerden; Adalet ve Hukukun üstünlüğünde Fas 113 ülke arasında 67.
Afganistan 111. , Arjantin 46. , Bangladeş 102. , Mısır 110. , Iran 80. , Malezya 53. ,

Pakistan 105. , ....

Hatta söyle diyeyim ilk 30'a girebilen ülkelerden laik diyemeyeceğiz ülke sayısı 3-4 bunlarda Danimarka Norveç ve İngiltere.

Laik hukuk sisteminin çökmüş olduğunu düşünmüyorum. Burda laik hukuk Eski Türkiye gibi ayetler ile ters düşecek tarzda kurgularsan batırırsın. İnsanların dinine müdahele etmeyecek şekilde Finlandiya İsveç Yeni Zelanda Avustralya gibi kurgularsan bu sefer de hukukun en uygulanır en adil olduğu ülke listesinde zirvede olursun.

İnsanların cinsel tercihleri "ben tasvip etmesem de" eşcinsellik ise "DEVLET" in bunu yasaklayarak baskılayarak değil, doğru eğitim ve planlamalar ile yol gösterici olması gerekir. İnsanlar 18. 19. yy. daki insanlar değiller ve düşüncelerimizi de güncellememiz şart. Ben onaylamam ama yaşayana da karışmayacağımı bilmek zorundayız. Allah uyarısını yapmıştır, isteyen dikkate alır isteyen almaz. Zorla Allah'ın ayetine uyacaksın diyemeyiz.

Kölelik ve cariyelik İslam Hukuku'nun getirdiği kavramlar değildir ama yasaklanıp kaldırılmamıştır. Böyle olduğu için bugün kölelik cariyelik yapılabilir, islamiyet yasaklamamıştır mı diyeceğiz. Tersten okursak çok yanlış yerlere gideriz. Bu yüzden akıl verilmiştir insana.
""

Son sözü mübarek Kur'an'a bırakalım. Cenab-ı Hak, Kur'an-ı Kerim'de Maide Sûresi'nin 44. âyet-i kerimesinin sonunda mealen şöyle buyuruyor:

"Her kim Allah'ın indirdiği hükümlerle hükmetmezse işte onlar kâfirlerin ta kendileridir!"

"
Bu yüzden bunlara uymayacak kişiler kendileri düşünsün. Eşcinsellik yolunda olan da diğer hususlarda da. Toplumun bireylerinin hepsinin eşit hakkı olan bir "devlet" kavramı belirli insanların istekleri, inançları, ideolojileri doğrultusunda değil. Herkesin ortak kabul etttiği azami şartlarda yönetilmeli.
Not: Eğer Türkiye'de %65-70 Laiklik gitsin diyorsa bence gidebilir. Ama 51-49 mantığı ile Anayasaların değişmesi yapılmasını desteklemiyorum.
Not2: 2009'dan beri Akparti'den başka partiye oy vermedim, 2017 Referandumunda Hayır verdim.
ak61 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla