Kaynak mirbedirhanhoca.com
Osmanlı Padişahlarının Okuduğu Dualar
Fatih Sultan Mehmed’in Peygamberimize (S.A.V.)* duyduğu sevgiden güç alarak İstanbul’u fethetti Sultan I. Ahmed’in kavuğunun içine Nebilerin Nebisi’nin ayak izini çizdirdi Osmanlı her gün yeni bir hikmetle bizi davet ediyor *Biz de hikmetli çeşmeden yudumlayıp dualarına “Amin” diyoruz
1.Abdülhamid:
Allah’ım helal etmiyorum. Şahsımı değil, milletimi bu hale getirenlere hakkımı helal etmiyorum. Beni, lif lif yolsalar, cımbız cımbız beni koparsalar, sarayımı yaksalar, hanedanımı söndürseler, çoluğumu gözümün önünde parçalasalar helal ederdim de Sevgili’nin (S.A.V.) yolunda yürüdüğüm için beni bu hale getiren ve milletimi ateşe atan insanlara hakkımı helal etmem Allah’ım. Mukaddes isimlerine kurban olduğum Allah’ım Ya Âdil Bize acı Resulü’nün, Sevgili’nin, Kainatın Efendisinin nuruyla millete, rahmetinle, fazlınla, lutfunla tecelli et ya Kadir, kundaktaki yavruyu gagasına almış, kaçıran leş kuşunu düşürüp çocuğu kurtarmak ancak senin kudretine sığabilir. Leş kuşlarının gagasında kundak çocuğuna dönen milletimi kurtar *Allah’ım ya Ma’bud. Ömrümde tek vakit farz namazı kaçırmadım. Huzurunda eğilip kaskatı kalıyorum ve duada ruh teslim edeceğime yatağımda kıvranıyorum. Sana kulluk gösteremeyen kulunu affet Allah’ım. felaket gösterme Allah’ım. *Ayakta duramaz, haldeyim vadem ne gün dolacak Allah’ım.
1.Muradın duası
Peygamber’in yüzünün suyu, Kerbela’da akan kan, ayrılığa ağlayan göz, aşkının yolunda sürünen yüz, dertlilerin gönlü ve cana tesir eden yakarışları için! Lütfunu bizimle kıl ve muhafazanı eksik etme. Ya Rab İslam ehline yardımcı ol, düşman elini bizden uzak tut! Günahımıza değil, candan ve gönülden gelen ahımıza bak Mücahitlerini telef ve bizi düşman oklarına hedef ettirme. Vücutlarımızı mezardan sakla, İslam’ı tehlikeden uzak tut. Bunca senedir ettiğimiz duaları ve din uğruna yaptığımız savaşları boşa çıkarma, kahrın ile perişan, yüzümü siyah etme! İslam topraklarını çiğnetme, utanç içindeki bir yer haline getirme. Ya Rabbi, bilirim ki lütufların çoktur, lütuflarını savaşta da göster. Din yolunda şehit olunacaksa beni et de ahirette mutlu bir yere ulaşayım.
Sultan I. Murad Hüdâvendigâr, 8 Ağustos 1389’da Kosova ovasına girdiğinde fırtına ile karşılaştı. göz gözü görmüyordu. o gece Berât Gecesi idi. Murad Han, iki rekât namazdan sonra, gözyaşlarıyla şu duâyı yaptı Yâ Rabbî fırtına, âciz Murad kulunun günahları sebebiyle çıktıysa, mâsum askerlerimi cezâlandırma!.. Allâh’ım! Onlar buraya sâdece Sen’in adını yüceltmek ve İslâm’ı teblîğ için geldiler İlâhî! beni zaferden mahrûm etmedin. duâmı kabul buyurdun. Sana ilticâ ediyorum, duâmı kabûl eyle! yağmur nasîb eyle! toz bulutu kalksın. Kâfirin askerini âşikâr görüp, yüz yüze cenk edelim!
Yâ İlâhî! Mülk de, kul da Sen’indir. Ben âciz bir kulum. niyetimi ve esrârımı en iyi Sen bilirsin. Mal ve mülk maksadım değildir. Yalnız Sen’in rızânı isterim.Yâ İlâhî! mü’min askerleri küffâr elinde mağlûb edip helâk eyleme! Onlara öyle bir zafer lutfet ki, müslümanlar bayram eylesin! bayram gününün kurbânı şu Murad kulun olsun!
Yâ İlâhî! Bunca müslüman askerin helâkine beni sebep kılma! yardım eyle ve zafer bahşeyle! Bunlar için ben cânımı kurbân ederim; yeter ki Sen beni şehîdlere kabûl eyle!.. İslâm askerleri için rûhumu teslîme râzıyım... Beni gâzî kıldın. Sonunda lutfen ve keremen şehîdlik de nasîb eyle!.. Âmîn!”
Kanuni Sultan*Süleyman:
Ya Rabbi. Nice müddettir yeryüzünü benim zaferimle doldurdun. Vasıl olunmadık recam, hasıl olunmadık duam kalmadı. Habib-i Edib’in hürmetine seadet-i şehadet ve ardından da cemalini müşahedet nimetlerini kemter kuluna nasib eyle.
3.Selim:
Ya Rabbi. Beni cihana rezil edüp, kafire mağlup ve perişan etrme, ümmet-i Muhammed’in perişanlığını göstermeden canımı al. (Sultan III. Selim’in duası kabul olunmuş, Osmanlı Devleti’nin gerilemeden şehit edilmiştir.)
Kaynak uslanmam.com
Sultan Alparslan duası
Malazgirt Savaşı öncesi İslam ülkelerinde Alparslan'ın zafer kazanması için hutbe okunuyor, dua ediliyordu. Sultan Alparslan 26 Ağustos 1071 Cuma sabahı etkiley coşkulu bir konuşma yaptı:
"Kumandanlarım, askerlerim! ne kadar az olursak olalım, onlar ne kadar çok olursa olsunlar, bekleyemeyiz. Bütün Müslümanlar minberde bize dua etti kendimi düşman üzerine atmak istiyorum. Ya muzaffer olur gayeme ulaşır, ya şehit olur cennete girerim... Askerlerim atımın kuyruğunu bağladım. Bir er gibi savaşa gireceğim. Üzerimde sultanlık yoktur. Şehit olursam, üzerimdeki beyaz elbise kefenim olsun. ruhum göklere çıkacaktır... Ya Rabbi! Seni kendime vekil ediyor, azametin karşısında yüzümü yere sürüyor ve Senin uğrunda savaşıyorum. Ey Allahım, niyetim halistir, bana yardım et. Sözlerimde yalan varsa beni kahret."
|