Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-03-2018, 03:04   #39
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak nazarduası.gen.tr

Hz Alinin Kumeyl Duası Türkçe Anlamı

*Sana itaat etmek üzere ibadete koşan ve günahını itiraf edip mağfiret dileyenlere Sen fazl-u keremini tanıt Ey Kerem Sahibi, Ey Rabb! Dünyanın bela ve cezası ve zorlukları karşısında tahammülsüzüm dünyadaki bela ve zorluk kolay ve kısadır nasıl tahammül edeyim ahiretteki belaya, oradaki zorluk ve acılara? o belanın müddeti uzun ve süreklidir hafifletme olmaz. azap ancak, senin intikam ve gazabındır. Bu igöklerin ve yerin dayanamayacağı bir şeydir. Ey Seyyidim! senin güçsüz, zelil, hakir, kulun olan ben nasıl dayanabilirim. Ey Mabudum, Rabbim, Seyyidim ve ey Mevlam! Hangi şeyden şikayette bulunayım ve hangisi için ağlayıp sızlayayım? Azabın elem ve şiddetine mi? Yoksa belanın devamı ve süresinin uzunluğuna mı?
*bana ceza çektirme düşmana yanımda yer verme bela ehlini bir araya toplama, dostların ve velilerinden ayırma Ey Seyyidim ve Mevlam Azabına tahammül edecek olsam bile, ayrılığına nasıl dayanabilirim? ateşine dayandım, ama kereminden mahrum olmaya nasıl sabredeyim? affını ümit ettim ateşe nasıl gireyim. İzzetin hakkına ey Seyyidim sadakatle yemin ediyorum ki konuşmama izin verirsen, cehennem ehli arasındaki, ümitliler gibi dergahında inlerim medet ile feryat edip yardım dilerim senden sızlarım sana seni çağırıp "Neredesin Ey Müminlerin Velisi!" . Ey ariflerin en yüce arzusu! Ey dileyenlerin imdadına yetişen! Ey sadık dost Ve ey alemlerin ilahı! Neredesin

*Ey Mabudum! Münezzehsin sana hamt ediyorum. sana karşı gelen cehennemde tutulan ve günahından ötürü azabını tadan işlediği suçtan dolayı hapsedilen Müslüman kulunun sesini duy ve affetmeyesin, o kul, inlemekte ve tevhit diliyle sana el açmada. Ey Mevlam! merhametini umarım azapta bırakma ihsan ve merhamet et ateşte incitme sesimi işit ve yerimi gör ateşte yakma sen zaaf ve güçsüzlüğümü bil cehennemin alevleriyle kuşatma sen sadakat ve doğruluğumu bil cehennemin tabakalarında kıvrandırma seni "Ey Rabbim" diye çağırırken cehennemin azabıyla meleklerinle eziyet edme cehennemden kurtar senin lütuf ve keremini dilerim beni bırakma Sen münezzehsin ihsan ve iyilikle yargıla *şüphesiz biliyorum ki, inkarcılara azabınla hükmetmeseydin ve düşmanları ebedi azaba duçar etmeseydin, ateşi soğuk ve selamet ederdin sen, isimleri mukaddes olan! Cehennemi, insan ve cinleri kafirlerle doldurmaya ve düşmanı orada tutmaya yemin etmişsin.sen ey yüce olan Evvelden nimet verip kerem ve ihsanda bulunmuşsun buyurmuşsun ki "Mümin olan bir kimse, fasık olan kimseyle bir olur mu? onlar aynı olmazlar." Seyyidim! Takdir ettiğin kudret hakkına galip gelirsin, işlediğim suçları ve günahları affet, gizli ve aşikar ettiğim cahilliklerimi ve amelleri kötülüklerimi affet! melekler bana gözetleyici yaptın ve gözetleyicim oldun şahit oldun rahmetinle gizledin ve fazlınla örttün her hayırdan ve gönderdin her ihsandan yaydın

*her iyilikten rızıktan affettiğin günahlardan kapattığın hatalardan nasibimi arttırmanı diliyorum.Ey Rabbim Ey Mabudum, ey Seyyidim, ey Mevlam ve ey Sahibim! Ey varlığım Ey zorluk ve çaresizliğimi bilen! Ey fakirlikten haberdar olan! Ey Rabbim, Hakkın, kutsiyetin, en yüce sıfatın ve ismin hürmetine senden dileğim şudur: Gece ve gündüzümü zikrinle canlandır ve beni hizmetinde tut ve amellerimi kabul buyur, öylesine bütün amellerim ve zikirlerim tek zikir olsum ve bütün hallerim senin hizmetinde geçsin.*Ey Seyyidim, ey dayandığım ve ey Allahım Ey Rabbim, Uzuvlarımı hizmetin için güçlendir sana yönelmemde kalbime güç ve sebat ver senden korkmada ve hizmetinde ciddiyet ver ki, sana kulluktaki yarış meydanlarında doğru koşayım *mücadele verenler arasında yer alıp hızla sana geleyim ve sana gönül verenlerde yakınlığına meyil edeyim ve ihlaslılar gibi sana yakınlaşayım senden korkayım müminlerle bir araya geleyim.Allah'ım! Bana kötülük yapanı cezalandır bana tuzak kurana tuzak kur ve beni, yanında en iyi pay makama sahip kullarından eyle bunlar senin lütuf ve kereminle olur. bana cömert davran ve yüceliğin hakkına teveccüh eyle Rahmetinle koru beni ve zikrine alıştır ve kalbimi, muhabbetine bağlı kıl ve dualarımı kabul et beni sana minnettar eyle hatalarımı affet muhakkak sen, kullarının ibadet etmelerine hükmettin sana dua etmelerini emredip, kabul etmeyi taahhüt ettin ey Rabbim! Yüzümü sana çevirdim ve ellerimi sana açtım izzetin hakkına duamı kabul eyle ve

*arzularıma ulaştır fazlın ve kereminden ümidimi kesme beni insan ve cinlerden oluşan düşmanlardan koru Duadan başka bir şeye sahip değilim, affet beni muhakkak sen her istediğini yaparsın. Ey ismi deva, zikri şifa ve itaati zenginlik olan! Sermayesi ümit ve silahı ağlamak olan bana merhamet eyle. Ey nimetleri tamamlayıp yayan, ey zorlukları defeden! Ey karanlıklardaki nuru Ey bilen hz Muhammed ve Ehli Beyt'ine salavat gönder ve bana sana yakışan şekilde muamele et.
Allah'ın rahmeti, Peygamber'ine ve onun soyundan gelen mübarek İmamlara olsun. Ve Allah'ın sonsuz selamı onların üzerine olsun.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla