Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-25-2018, 06:58   #10
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Kaynak nihathatipoğlu. Com

*
Hz. Peygamber'in (s.a.v.) Rüyada Öğrettiği Dua*

Allah'ım, senden yalvararak diliyorum; Ey gizliyi bilen Ey göğü kudreti ile bina eden Ey yeri izzeti ile döşemiş olan Ey celalinin nuru ile güneşi ışık ayı yol gösterici kılan! Ey her temiz nefse yönelen Ey korkanların, gönlü temiz olanların korkusunu gideren Ey dilekleri yerine getiren Ey Yusuf'u kölelik boyunduruğundan kurtaran Ey kulların ihtiyaçlarını zatına iletmek için aracı koymayan Her dilek sahibinin müracaatını dinleyen, karşılığını veren ve muhtaç olmayan Rabbim Sana gelenleri engelleyecek kimse yok kapında. Sen öyle bir Rab'sin ki verdikçe hazinen azalmaz, cömertliğin azalmaz, yağmur gibi yağdırırsın. Ya Rabbi Peygamberin Hz. Muhammed'e (s.a.v.), O'nun ali ve ashabına sonsuz selam olsun. Duamı kabul et, istediğimi lutfet. sen herşeye gücü yetensin

İmâm Şafiî'nin Duası*

O'ndan başka ilah yoktur. O, üstün ve, hikmet sahibidir. Muhakkak Allah katında din, İslâm'dır. Ben Allah'ın tanık olduğuna tanıklık ederim tanıklığımı Allah'a emanet ederim, onu bana kıyamet gününde versin. Allah'ım her türlü âfet ve belâdan, musibetlerden, nuruna, büyüklüğüne, azametine sığınırım. bizi koru, bize hayır ver Allah'ım. Sığınağım sensin, sana iltica ederim, yalnız senden yardım dilerim, ey huzurunda zorbaların küçüldüğü, Firavunların boyun eğdiği Rabbim. Senin yüzüstü bırakmandan, örttüğünü açmandan, zikrini unutmaktan, şükründen yüz çevirmekten sana sığınırım. Gece ve gündüz, uykuda ve uyanıkken, hazarda ve seferde, hayatta ve ölünce senin himayendeyim. Seni anmak şiarım, seni övmek benim örtümdür. Senden başka ilah yoktur. Azametini yüceltmek için, zâtının yüceliğini anmak için seni tesbih eder, sana hamd ederim. Ya Rabbi, beni yüz üstü bırakma, kullarının şerrinden koru.*

Hz. Ali'nin Duası*

Allah'ım! Belâ ve musibetlerden, düşmanların sevinmesinden, hapsedilmekten, bağlanmaktan, sopa ve kamçılarla dövülmekten sana sığınırım. Allah'ım günahlarım sana zarar vermez, merhamet eylemen senden eksiltmez. Allah'ım! Senden iyilik, fetih, yardım, bereket, rızk, aydınlık, temizlik ve hidayet dilerim. şerden, sana sığınırım.*

Hz. Muaz ile Bilal'in Duaları*

Allah'ım! Gözler uyumuş, yıldızlar kaybolmuştur. Sen sağsın ve herşeyi kudret elinde tutansın. Allah'ım! Cenneti arayışım ağır, ateşten kaçışım zayıftır. Allah'ım! Bana va'dde bulun ki, kıyamet günü va'dine dayanayım. Şüphe yoktur ki, sen va'dine muhalefet etmezsin.*

Kadir Gecesi Duası*

Aişe validemiz, Kadir Gecesi'nde nasıl dua edeyim?" diye Allah Resulü'ne sormuş, Fahr-i Kâinat Efendimiz Ellâhümme inneke afüvvün, tuhibbu'l-afve fa'fü annî" Allah'ım! Şüphesiz affedicisin, affetmeyi seversin, beni affet duasını öğretmiştir.*
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla