Kaynak nihathatipoğlu. Com
Cüneyd-i Bağdadi Hazretlerinin Duası*
zikredenler ancak senin zikrinle seni zikrederler. Ey arifleri meydana çıkaran, arifler ancak seninle seni bilirler. Ey âbidleri kendilerine amellere muvaffak eyleyen, senin iznin olmadan, kim şefaat edebilir? keremin olmadan kim seni zikredebilir Allah himmetini toplasın, sırrını dağıtmasın, seni kesip ayıran her kesiciden kessin ve seni kendisine ulaştırsın. Kendi zenginliğini kalbine koysun, sana edep ihsan etsin, kalbinden razı olunmayanı çıkarsın, kalbine rızasını koysun ve seni, kendisine varan en yakın yola iletsin.
KORKU ANLARINDA OKUNACAK DUA*
Allahümme inna nec'alüke fi nuhurihim.Ve neuzü bike min şururihim. Allah'ım! Onların yüreklerine korku sal,bizi onların şerrinden koru! (Ebu Davud)*
KABİR AZABINDAN KORUNMAK İÇİN DUA*
Allahümme inni euzü bike mine'l-küfri ue'I-fakri ve azabi'l-kabri.Allah'ım! Küfürden, fakirlikten ve kabir azabından Sana sığınırım.*
NAMAZDAN SONRA OKUNAN İMAN DUASI*
Rabbena la tüziğ kulubena ba'de iz hedeytena ve heblena mil ledünke rahmeten inneke ente'l-Vehhab.Allah'ım, Sen bizleri doğruya sevkedip imana muvaffak kıldıktan sonra kalplerimizi batıl ve kötü yola saptırmaktan koru ve bizlere ilahi katından rahmet ihsan eyle, Sen ihsanı bol ve bağışlayıcısın. (Al-i İmran)*
ÖLÜM ANINDA İMANLI GİTMEK İÇİN DUA*
Allah'tan başka ilah yoktur. yüce Allah her zaman var olmuştur. her mekânda sadece ona ibadet edilir. Allah'tan başka ilah yoktur. O her iyiliğin sahibidir. zikredilendir. Allah'tan başka ilah yoktur. Şeytanın şerrinden ve imanın kaybedilmesinden sadece ona sığınılır. Ey ihsanı hep var olan, ey bağışlayan ve mağfiret sahibi Senin rahmetinle Sana sığınırız ey Rahman salât ve selam efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'ya (s.a.v.) olsun.. Ey Allah. Ey Allah...*
GÜNAHLARDAN ARINMA DUASI*
Allahümme inni zalemtü nefsi zulmen kesiran ve la yağfiru'z-zunube illa ente fağfirli mağfireten min indike inneke ente'l-ğafuru'r-rahim.Allah'ım kendime çok zulmettim. Senden başka günahı bağışlayan yoktur. Senden mağfiret diliyorum. Sen merhametli ve bağışlayıcısın.*
BİRÇOK DERDE DEVA OLAN DUA*
Allahümme innı euzü blke mine'l-hemmi, ve'l-hazeni ve euzü bike mine'l-aczi ve'l keseli, ve euzü blke mlne'l-cübnl, ve'l-buhli ve euzü bike min galebeti'd- deyni ve kahri'r-ricali Allah'ım! Elem ve kederden, şaşkınlıktan sana sığınırım. Acizlikten, tembellikten, bıkkınlıktan Korkaklık ve cimrilikten dsana sığınırım. Allah'ım! Borç altında ezilmekten, kahrından mağlup olmaktan da sana sığınırım
GIYBET VEYA İFTİRADAN KORUNMA DUASI*
Allahümmağfirli ve limeniğtebtühu ve liualideyye ve lil mü'minine ve'l-mü'minati yevme yekumu'l-hisab. Bi rahmetike ya erhame'r-rahimin.Allah'ım; Ruz-i Mahşerde beni iftira ettiğim veya kötü sözle çekiştirdiğim kimseyi, anne ve babamı ve mü'mini affeyle. Ey merhametlilerin en merhametlisi.*
ABDULLAH VERRAK'IN DUÂSI*
Allah'ım tövbe edip işlediğim her günahımı affet. Söz verip getirmediğimden dolayı beni affet.
niyetime karışan duygularımı bağışla
kötüye kullandığım nimetlerin için bağışla
Ey gizli ve açıkta, gündüz ve gecenin karanlığında, gizlice işlediğim her günahı bilen Rabbim affet.
Allah'ım Rabbim, duâlarımı kabul eyle.*
|