|
Kaynak nihathatipoğlu. Com
ZİLLETTEN ALLAH'A SIĞINMAK DUASI
Allahümme innı euzü bike mine'l-fakri ve mine'l-kılleti ve mine'z-zilleti ve en ezlıme ev uzleme
Allah'ım! Fakirlikten, yoksulluktan, zilletten; zulmetmekten, zulme uğramaktan sana sığınırım. (Nesei,)*
GAZZALİ'NİN DUASI*
Gazzali anlatıyor: Kabe duvarına sarılan bedevi, şöyle yakarıyordu: Allah'ım, günahı sürdürmekle istiğfar etmem küstahlık, senin affını bilerek tövbeden geri durmam ise kötü bir davranıştır Bana nice nimetler vermekle sevgimi kazandın. Ben sana muhtaç olduğum hâlde isyan etmekle gazabını çekiyorum. Ey iyilikleri vaat ettiği zaman sözünde duran, vaadinde azap ile korkutmasında affedip bağışlayan Allah'ım kusurlarımı senin geniş affına al. Ey merhamet edenlerin en merhametlisi, bana rahmet eyle.*
ACİZLİKTEN KUSURDAN ALLAH'A SIĞINMA DUASI
Allah'ım! Acizlikten, tembellikten, cimrilikten, korkaklıktan, ihtiyarlıktan ve kabir azabından sana sığınırım. Nefsimin sahibisin. Allah'ım! Titremeyen kalpten, doymayan nefisten, fayda sağlamayan ilimden ve kabul olunmayan duadan sana sığınırım.*
HATA VE GÜNAHTAN ARINMA DUASI*
Allahümmeğsil hatayaye bi-mai's-selci ve'l-beradi ve nekki kalbi mine'l-hataya kema nekkayte-sevbe'l-ebyada mine'd-denesi ve ba'ıd beyni ve beyne hatayaye kema ba'adte beyne'l-meşrikı ve'l-meğribi.Allah'ım! Hatalarımı kar ve soğuk su ile temizle, kalbimi hatalardan beyaz elbiseleri kirlerden temizlediğin gibi temizle, benimle günahlarımı doğu ile batı arası kadar uzaklaştır. (Buhari, De'avat,)*
SEBEPSİZ BAYILANA OKUNACAK DUA*
siz döndürülmiyeceğinizi mi sandınız? Mülk, ancak Allahındır O'ndan başka hiçbir ilah yoktur. Arş'ı Kerim'in Rabbidir. Kim Allah ile beraber ilah edinir, ve taparsa, hesabı ancak Rabbi nezdindedir. Hakikat şudur kafirler korktuklarından emin, umduklarına nail olamayacaklardır. De ki: Ey Rabbim, yesirge. Sen acıyanların en hayırlısısın.*
HER TÜRLÜ SIKINTIYI DEFEDEN İKİ AYET - 1*
o kederin ardından üzerinize bir güven ve emniyet indirdi. Bir uyku ki, sizi kuşatıyordu. Bir grup nefis sevdasına düşmüştü Allah hakkında haksız yere cahiliye kafasıyla suizanda bulunuyordu. zaferden bir pay var mı?" diyorlardı. De ki: "Zaferin hepsi Allah'ındır." Onlar nefislerinde, bir şey gizliyorlar. "Bizim yönetimde hissemiz olsaydı, öldürülmezdik diyorlar. De ki: "Evinizde de olsaydınız, ölüm kararı verilenler, ölecekleri yerlere kendiliklerinden giderlerdi." Allah, bunu sinelerinizdekini imtihan etmek, kalplerinizdekini ortaya çıkarmak için yaptı. Allah, kalplerin içini bilir.*
HER TÜRLÜ SIKINTIYI DEFEDEN İKİ AYET - 2*
Muhammed, Allah'ın rasulüdür. Onunla beraber olanlar, inkarcılara sert, kendi aralarında merhametlidirler. Sen onları cemaatle rüku ve secde ederken, Allah'ın ihsan ve ikramını, isterken görürsün. Onların alametleri yüzlerindeki secde izidir. Bu, onların Tevrat'taki İncil'deki halidir. Bu, filizini çıkaran, güçlendiren, gövdesi üzerine dikilen ve çiftçilerin hoşuna giden bir ekine benzer. Allah Allah iman edip salih ameller işleyenlere, bağışlanma ve büyük bir ecir vaat etmektedir.*
Öfkelenince okunacak dua*
Allahümme'ğfirU zenbi ve ezhib ğayza kalbi ve ecirni min mudıllati'l-fiten.Allah'ım! Günahımı bağışla, kalbimdeki öfkeyi dindir ve beni fitnecilerin saptırmasından koru. (Taberani)*
HZ. hamza'nın duâsı*
Ey Allah'ım, beni kudretinle muhafaza et, fazlınla rızıklandır, beni emrine tâbi olanlardan kıl ve vasiyetini koruyanlardan eyle ey esirgeyenlerin esirgeyicisi!*
içinin ferahlaması için okunacak dua*
Allah'ım! Ben senin kulunum, kölenim Senin avucundayım. İdarem elindedir. Hükmün bende geçerlidir, hakkımda verdiğin hüküm adildir. Kendine verdiğin yarattıklarından birine öğrettiğin, her ismin hürmetine,senden isterim ki, Kur'an'ı gönlümün nuru, kalbimin baharı kılasın, sıkıntımı def edersin.*
|